Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Türkiye'nin Ebola için yol haritası
Müezzinoğlu konuştu
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
17-10-2014 16:36 - 920 Okunma

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ebola virüsü ile ilgili, giriş çıkışların olduğu 36 ilde riskli vakalarda hangi yolun izleneceğinin ve şüpheli durumlarda sağlık hizmeti verecek 45 hastanenin belirlendiğini söyledi.

Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen İstanbul Esenyurt Üniversitesi 2014-2015 Akademik Yılı açılışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, olası Ebola vakaları hakkında çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Tedbirleri ileri düzeyde alıyoruz ama kamuoyunu huzursuz edecek, paniğe götürecek evlerinde 'aman ha' diyecekleri bir kamuoyu panik algısının da oluşmamasını arzu ediyoruz" dedi.

Ebola'nın son 4,5- 5 aydır Sağlık Bakanlığı'nın gündeminde yer aldığını belirten Müezzinoğlu, bu virüse karşı aşı ve tedavi olmadığını hatırlattı. Müezzinoğlu özellikle Nijerya ve Liberya'nın bulunduğu bölgeden gelen tüm yolcuların uçaklarda takip edildiğini, ateşi olan tüm hastaların izlendiğini, riskli görülen vakaların teşhis amaçlı tetkik için hastanelere taşındığını anlattı.

'KAMUOYUNDA PANİK ALGISI OLUŞMASIN'

Bugüne kadar şüphe yaratacak altı vaka olduğunu kaydeden Müezzinoğlu, şu bilgileri paylaştı: "Bu altı vakanın altısına da sıtma teşhisi konuldu. Dolayısıyla bugüne kadar sınırlara girmezden önce ve girdiği andan itibaren risk bölgelerini takip etmek ve risklere karşı tedbir almak şeklinde belki de dünyada en duyarlı yol haritasını belirledik. Bugün veya yarın Bilim Kurulumuz olası Ebola vakasında bizim Türkiye'deki hangi senaryolara hazırlıklı olmalıyız, senaryolar üzerinde çalışma yapacak. Yarından sonra da bu senaryolara göre yol haritamızı yeniden gözden geçireceğiz. Dün itibariyle 36 ilimizi, yani giriş çıkışların olduğu 36 ilimizi, ateşli vakalarda veya riskli vakalarda hangi yolu izleyeceklerini, şüpheli durumlarda hangi hastanelerin hizmet vereceğine dair 45 hastaneyi belirledik. Türkiye olarak tedbirleri ileri düzeyde alıyoruz ama kamuoyunu huzursuz edecek, paniğe götürecek, evlerinde 'aman ha' diyecekleri bir kamuoyu panik algısının da oluşmamasını arzu ediyoruz."

Müezzinoğlu, ilgili ve muhatap kitleleri, müracaat edecekleri alanlar ve alacakları tedbirler konusunda bilgilendirdiklerini belirterek, "Şu anda 77 milyon ülke insanımızı 'Aman ha şunu da yap' diyeceğimiz bir uyarımız yok. Özellikle o bölgelere giden veya o bölgelerde yakını, tanıdığı, bildiği olanlar biraz daha duyarlı. Bulaşıcılık temasla oluyor. Hijyene dikkat etmek ve o bölge insanıyla olan temas riskini minimuma indirmek..." diye konuştu.
 

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
17-10-2014 16:36 - 920 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
18-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım