Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Türkiye 12 Nükleer Ünite İnşa Edecek
Açıklama Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'dan Geldi
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
21-06-2012 17:34 - 1006 Okunma

 

Petersburg kentinde düzenlenen Uluslararası Ekonomik Forumu’nda konuşan Türkiye Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye’nin önümüzdeki 7-8 yıl içinde 12 nükleer ünite inşa etmeyi planladığını açıkladı.

Yıldız, Türkiye’nin Akkuyu nükleer santralinin inşaatı konusunda Rusya ile işbirliği yaptığını hatırlattı. Bakanın sözlerine göre, Türkiye nükleer santral projesi konusunda Japonya, Güney Kore, Çin ve Kanada ile görümeleri sürdürüyor, ama projeye başka ülkelerin katılması olasılığını da dışlamıyor.

Türkiye’nin ‘güvenli ve kaliteli teklif seçeceğini’ kaydeden Yıldız, Türkiye’nin nükleer enerjiye ihtiyacı olduğunu vurguladı, çünkü ‘2023 yılına doğru ülkeye şimdiki ihtiyaçlarından iki kat daha çok enerji gerekecek, en güvenli kaynak ise nükleer santral’dir’. Türkiye Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı, ‘Yeni ünitelerin inşaatı projesi bütün ülke tarafından destekleniyor. Biz Fukuşima Nükleer Santrali’nde yaşanan kazaya rağmen nükleer programa devam edeceğiz’ şeklinde konuştu.

76 milyon dolarlık gelirle Apple'ın patronu Tim Cook'un hemen bir gerisinde ikinci sırada yer alan Ellison'ın satın aldığı adanın ismi Lanai adası. Hawai Eyalet Başkanlığından yapılan bilgilendirmeye göre 365 kilometrekarelik büyüklüğü ile Hawai adaları içerisinde en büyük 6. ada olan Lanai adasının 1985 yılından bu yana sahibi olan dolar milyarderlerinden David Murdock'un adayı elden çıkarmak istemesinin sebebi her yıl kendisine 18 ila 25 milyon dolar kaybettirmesi imiş. Adanın %98'ine sahip olan Ellison'un (kalan %2'si eyalete ait) ödediği bedel resmi olarak açıklanmış olmasa da 500 ila 600 milyon dolar arasında olduğu belirtiliyor. 1994 yılında Microsoft Başkanı Bill Gates şimdiki eşi Melinda ile evlenmek için bu adayı toptan kiralamıştı. (RHA)

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
21-06-2012 17:34 - 1006 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
06-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım