Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Terör örgütü Taliban seçim istemiyor
Pakistan'da seçim gerginliği
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
09-05-2013 13:35 - 1042 Okunma

  Pakistan’ın radikal Taliban hareketi “Tehreek ve Taliban Pakistan” 11 Mayıs’taki genel parlamento seçimleri gününde intihar saldırıları şeklinde bir dizi büyük terör olayları gerçekleştirme tehdidinde bulundu. Bununla ilgili radikallerin mektubundaki açıklama ve demeç bugünkü yerel ve yabancı basın organlarında yer aldı. Pakistanlı radikaller tarafndan dağıtılan bildiri mesajında seçim gününde seçimleri baltalama amaçlı Pakistan’ın birçok şehrinde terör olayları gerçekleştirileceği ifade edildi.



Genel parlamento seçimleri tarihinin yaklaşması nedeniyle ülkede terör aktifliği artıyor. Pakistan’da seçim kampanyasının başladığı tarihten bu yana radikaller tarafından 120’den fazla kişi öldürüldü.



Pakistanlı yetkililer terör olaylarının artması nedeniyle yakında meydana gelecek olan seçimlerde oy kullanmanın güvenliğini sağlamak için acil önlemler alıyorlar. Şehirlerde asayişin temini için 400 bin asker seferber edildi.

Taliban seçimleri İslam'a aykırı görüyor. Oy kullananları tehdit ediyor. Devlet okullarına çocuklarını gönderenler de talibanın hedefinde. Kendisi gibi olmayanı ölümle tehdit ediyor. Özellikle Şii Hazara Türkmenlerini soy kırıma tabi tutuyor. Şiilere yönelik saldırılar bitmek bilmiyor. Örgüt kendileri gibi düşünmeyen Sünni müslümanlara da saldırıyor.

Seçim konvoyuna saldırdılar

Pakistan'da 11 Mayıs'ta yapılacak seçimler öncesi Belucistan eyaletinde Pakistan İslam Birliği Partisi'nin (PML-N) konvoyuna saldırı düzenlendi.

Polis yetkilileri, Belucistan'ın Tutbat bölgesindeki PML-N milletvekili adayının hedef alındığı saldırıda, 2 kişinin öldüğünü, 3 kişinin de yaralandığını bildirdi. PML-N'e karşı daha önce saldırı düzenlenmemişti.

Pakistan'da seçimlerin ülke gündemine girmesiyle seçim büroları ve adaylara karşı düzenlenen saldırılarda 120'den fazla kişi hayatını kaybetti.

Eski başbakanın oğlu kaçırıldı

Öte yandan, Pakistan'da 6 ay önce görevinden alınan eski başbakanlardan Yusuf Rıza Gilani'nin oğlu Ali Haydar Gilani'nin kaçırıldığı belirtildi.

Güvenlik yetkilileri, kimliği belirsiz silahlı kişilerin, Pakistan Halk Partisi'nin (PPP) seçim toplantısını bastığını, saldırganların ateş açması sonucu ölü ve yaralıların olduğunu bildirdi.

Pakistan'ı 4,5 yıl yönettikten sonra mahkeme kararıyla görevinden alınan Başbakan Gilani, oğullarıyla PPP'nin Multan kentindeki seçim kampanyasını yürütüyordu.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
09-05-2013 13:35 - 1042 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
18-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım