Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Tekfirci terör Suriye'yi yine vurdu
Onlarca ölü ve yüzlerce yaralı
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
22-02-2013 09:02 - 923 Okunma

Terör Suriye'yi yine vurdu onlarca kişi öldü yüzlerce kişi yaralandı.


 Suriye- Şam’ın Sevra Caddesinde Mezraa Semtinin kenarlarında bugün öğleden önce aralarında çocuk ve öğrencilerin bulunduğu onlarca masum vatandaşın kurban gitmelerine neden olan büyük bir patlama meydana geldi.

Bomba yüklü bir araçla gerçekleştirilen hain bombalı terör eylemi; insanların yoğun olarak bulundukları sivil yerleşim semtinde meydana geldi.

Sağlık Bakanlığı yayınladığı bildiride; patlama neticesinde Şam’da bulunan özel ve devlet hastanelerine 53 şehit cesedinin yanı sıra bir kısmı ağır olmak üzere 235 yaralının kaldırıldığını belirtti. Bakanlık, yaralılara gereken tıbbi müdahalenin yapıldığını ifade ederken bir kısmının ağır olmaları nedeniyle şehit sayısının artmaya kabil olduğuna işaret etti.

Patlama yerine giden SANA muhabiri; patlamanın sivil insanların yoğun olarak bulundukları ve ana yolların kesiştiği bir yerde meydana geldiğine dikkat çekerken, bölgede bulunan sivil vatandaşlar ve yol geçenlerden büyük sayıda insanların şehit yaralı düşmelerine yol açtığını belirtti. Muhabir; bölgede bulunan vatandaşların evleri ve araçlarında büyük maddi hasarların meydana geldiğini belirtti.

Patlama neticesinde bir çok arabanın yanı sıra bölgeye yakın minibüs garajında bulunan minibüslerin yandığını aktaran SANA muhabiri; civarda bulunan Hayat Hastanesi, Abdullah Bin Zübeyr Okulu ve el-İman Camisinin de ciddi hasarlar aldığını belirtti.

SANA muhabiri; bomba imha ekiplerinin patlama yerinde patlayıcı maddelerle dolu su kazanlarıyla yüklü bir aracı etkisiz hale getirdiklerini belirtirken, güvenlik birimlerinin araçta bulunan intiharcı teröristi tutukladığını aktardı.

Bu arada Dimaşk, Muvasat ve Kızılay hastanelerinden tıbbi kaynaklar; onlarca şehit ve yaralının hastanelere kaldırıldıklarını söyledi.

Yaralıların sağlık durumlarını incelemek için kaldırıldıkları Dimaşk Hastanesine saha gezisinde bulunan Sağlık Bakanı Saad el-Nayif gazetecilere yaptığı açıklamada; vahşet dolu bu bombalı terör eyleminin, faillerinin karanlık ve kanlı yapılarını yansıttığını söyledi.

Yaralılara gereken tıbbi müdahalelerin yapıldığını kaydeden Bakan Nayif; hastanelerin böyle durumlar için gerekli ekipman ve deneyime sahip olduğunu ifade etti.
Öte yandan SANA’ya açıklamalarda bulunan yaralılar; bu gibi vahşetin hiç bir ideoloji, değer yada insani hedefle bağdaşmadığını ifade ederek, toplu katliam olduğunu belirttiler.

Öte yandan Suriye Yönetimi, Şam’da meydana gelen saldırının El Kaide ile bağlantısı olan terörist bir grup tarafından düzenlendiğini ifade etti. Haberi, Suriye İçişleri Bakanlığı’nın açıklamasına dayanarak, France Presse haber ajansı duyurdu. Bildiride, “Terörist saldırıyı El Kaide örgütüne bağlı ve yurtdışından finanse edilen silahlı bir terör grubu gerçekleştirdi.” denildi.
Perşembe günü Şam’ın merkezinde, iktidarda olan Baas Partisi Merkez Komitesinin bulunduğu İmam Meydanı’nda intihar eylemcisi tarafından mayın döşeli bir araç patlatıldı. Patlama sonucu 50’den fazla kişi hayatını kaybetti, yaklaşık 200 kişi de yaralandı. Patlama yerinin etrafında 400 metrelik mesafede binalar ve orada bulunan onlarca araba hasar gördü. Rusya Büyükelçiliğine 150 metre uzaklıkta bulunan patlama yerinde iki metreye üç metre büyüklüğünde bir çukur oluştu. Suriye’nin özel güvenlik güçlerinin verdiği ifadeye göre, patlatılan arabada yaklaşık bir ton patlayıcı madde bulunuyordu.

İşte vahşetin izleri

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
22-02-2013 09:02 - 923 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
05-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım