Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Tahran'da Uluslararası İslami Vahdet Konferansı yayınlanan bildiriyle sona erdi
Tahran'da düzenlenen 29. Uluslararası İslami Vahdet Konferansı'na katılanlar, bölge ve İslam dünyasındaki mevcut buhranlarla tek mücadele yolunun mukavemet, direniş olduğunu bildirdiler.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
30-12-2015 08:42 - 1671 Okunma

Katılımcılar, başta Suriye, Yemen ve Irak olmak üzere İslam ülkelerinin içinde bulunduğu çok yönlü tehlikeleri, dünya siyonizmi ve emperyalizimin hizmetinde görürlerken, bu ülkelerin parçalanmasına yönelik her türlü komplo ve projelerin etkisiz hale getirilmesi için İslam ülkelerinin her türlü imkanlarını kullanmaları gereğine vurgu yapıldı.

Bölgenin barış ve güvenliğinin sağlanması için bütün imkanların kullanılmasının zaruri olduğuna temas edilen açıklamalarda, müslümanlar arasında her türlü mezhebi ve kavmi çatışmalara sebep olacak fitneci girişimlerden kaçınılması, dini mukaddesata yönelik saldırılardan uzak durulması istenirken, Nijerya ve Azerbaycan cumhuriyetinde son zamanlarda müslümanlara yönelik saldırılar kınandı ve Nijeryalı yetkililerden, yüzlerce müslümanın ölümü ve yaralanmasına neden olan bu fitnenin sorumlularının ortaya çıkarılması ve cezalandırılması istenirken ayrıca Nijerya İslami hareketin lideri Şeyh İbrahim Zakzaki'nin durumunun açıklığa kavuşturulması ve evine salim bir şekilde dönmesi gereğine vurgu yapıldı.

İslami Vahdet Konferansı'nda yayınlanan bildiride, Filistin meselesinin İslam ümmetinin en önemli meselesi olduğu yer alırken, siyonist İsrail rejiminin İslam dünyasındaki sorunların asıl unsuru olduğu bundan dolayı katılımcılar olarak devletler ve milletlerden, Filistin meselesini her zaman en önemli gündem olarak bulundurmaları ve yapay buhranların Filistin meselesinin unutulmasına yol açmasına izin verilmemesi istendi.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
30-12-2015 08:42 - 1671 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
02-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım