Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Suudi İstihbaratının Başına Getirildi
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
20-07-2012 09:39 - 1719 Okunma

 

El Arabiya televizyonunun haberine göre Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz, istihbarat örgütünün başkanlığından Makran bin Abdulaziz’i alarak yerine Bender bin Sultan’ı tayin etti.

Bender bin Sultan’ın bu atamayla birlikte milli güvenlik kurulu genel sekreterliğine de getirildiği bildirildi.

Bender bin Sultan’ın 2006 yılındaki Lübnan savaşı sırasında dönemin İsrail Başbakanı Ehud Olmert’le Washington’da yaptığı gizli görüşmenin ifşa edilmesi tartışma yaratmıştı.

Bender bin Sultan, Ehud Olmert’le görüşmesinde Hizbullah’a yönelik savaşın sürdürülmesi için finansal kaynak teklif ettiği açıklanmıştı.

Amerika'daki Cumhuriyetçilerle, özellikle de eski ABD Başkanı Geroge W. Bush'la yakın dostluğu ile tanınan Bender bin Sultan'ın Katar Başbakanı Hamad bin Casim'le birlikte Suriye politikasını koordine eden kişi olduğu bildiriliyor. 

Bender b. Sultan b. Abdulaziz Âl-i Suud Kimdir?

 Prens Bender b. Sultan b. Abdulaziz Âl-I Suud 2 Mart 1949 Taif’te doğdu.

 

SAAF-Prens Bender b. Sultan b. Abdulaziz Âl-I Suud 2 Mart 1949 Taif’te doğdu. Babası veliahd olan Suudi Arabistan prensi Sultan b. Abdulaziz Âl-i Suud’dur.

Prens Bender, 1983–2005 yılları arası 22 yıl boyunca Suudi Arabistan’ın Washington büyükelçiliği görevini yürüttü. Görevi sırasında ülkesiyle Washington yönetimi arasında güçlü ilişkiler kurulmasını sağladı.

Prens Bender, Amerikan yönetiminin cumhuriyetçi kanadına en yakın diplomatlardan biri olarak tanınıyor ve kendisine yönelik özen bir güven var. Bender’in Cumhuriyetçi yönetici ve yetkililerle üst düzey ilişkileri bulunuyor ve bu ilişkilerini kullanarak iki ülke arası ilişkileri yüksek derecede tuttu.

11 Eylül hadisesi sonrası bu ilişkilerde şiddetli rüzgârlar esti. Bender çeşitli toplantı, panel ve oturumlarda ülkesini savundu; terörle mücadelede Suudi Arabistan’la ABD’nin ortak hareket etmesinin önemine vurgular yaptı.

Prens Bender, Washington’daki “diplomatik ağın” zirvesiydi. Nitekim Amerikan Başkanlık Korumalarının kendisini özel korumaya aldığı Washington’daki tek büyükelçi de Prens Bender’di.

Prens Bender, Krallık emriyle 16 Ekim 2005 tarihinden itibaren oluşturulan Suudi Arabistan Ulusal Güvenlik Konseyi’nin Genel Sekreterliği görevini yürütüyor. (Saaf-Furkan Torlak)

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
20-07-2012 09:39 - 1719 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
18-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım