Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Suriye’nin Direnişi ve Zaferi Filistin’in Kurtuluş Umudunu Canlandırdı
Uluslararası Kudüs Örgütü’nün bugün Şam Ulusal Müzesinde “Kudüs Ayaklansın… Filistin Zaferini Kazansın..” şiarı altında düzenlediği foruma katılan şahsiyetler, Suriye’deki direniş ve zaferin Kudüs ve Filistin’in kurtuluş umudunu canlandırdığını ifade ettiler.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
21-08-2015 10:15 - 661 Okunma
Kudüs’te Aksa Mescidi’nin Siyonistler tarafından yakılmasının 46. Yıldönümü münasebetiyle ve Siyonizm’in kutsal değerlere karşı planlı ve programlı bir şekilde süren saldırılarını protesto etmek amacıyla düzenlenen forum katılımcıları, Arapların varlığını savunmak için direnişe odaklı insani bir çizgi benimsenmesi çağrısında bulundu.
Forum katılımcıları; Arap ülkelerinde dökülen kanların ve yaşanan krizlerin kazançlı tek tarafının Siyonist işgal olduğuna dikkat çektiler.
Şaban: Irkçı ve Mezhepçi Çabalar İsrail İşgaline Hizmet Ediyor
 
Forum açılışında bir konuşma yapan Cumhurbaşkanlığı Siyasi ve Basın Danışmanı Büseyna Şaban; Arap dünyasında baş gösteren fitnenin Filistin’de uygulanmaya başlanan asıl büyük projenin bir parçası olduğunu ifade ederek bu projenin Arap coğrafyasını bölüp parçalamayı amaçladığını belirtti.
Şaban Arap ülkelerinde yaşanan olayların Arap ulusunu büyük bir Filistin haline getirmeyi amaçladığına işaret eden Şaban; Arap topraklarında ve özellikle Suriye’de meydana gelen olayların Filistin’i ve Filistinlileri hedef alan projenin uygulanmasından ibaret olduğunun altını çizerek Suriye’nin, halkı-ordusu ve yönetimi sayesinde İran gibi dostlarının da desteği ile bu proje karşısında şanlı bir direniş sergilediğini vurguladı.
Suriye’nin sergilediği direnişin bölgedeki güç dengelerini değiştirmesini temenni eden Şaban; İran ve Arap Ulusunun Ortadoğu bölgesini oluşturan iki ana unsur olduğunu vurgulayarak bölgede ırk ya da mezhep ayrımı yönündeki bütün çabaların Siyonizm’in çıkarlarından başka hiçbir şeye hizmet etmeyeceğini ibraz etti.
 
Şaban; bölgenin geleceğine hizmet etmek için tercihlerin net ve açık olup tek bir saf şeklinde durmak gerektiğini sözlerine ekledi.
Direnişe Dayalı Ulusal ve İnsani Bir Çizgi Benimsenmesi Arap Ulusunun Onurunu Koruyacaktır
 
Şaban’ın ardından kürsüye çıkan Arap Yazarlar Birliği Başkanı Hüseyin Cuma, Aksa Mescidi’nin yakılmasının sadece kin ve nefreti yansıtan bir saldırıdan ibaret olmadığını ırkçılığa dayanan insanlıktan uzak ve yaşama düşman bir zihniyetin yansıması olduğunu ifade etti.
Direnişe dayalı ulusal ve insani bir çizgi benimsenmesinin önemine dikkat çeken Cuma, bu çizginin Arap ulusunun varlığı, egemenliği ve onurunu koruyacak tek alternatif olduğunun altını çizdi.
Suriye’nin Direnişi ve Zaferi Filistin’in Kurtuluş Umudunu Canlandırdı
Filistin Kurtuluşu İçin Halk Cephesi Genel Sekreteri Yardımcısı Talal Naci Siyonist işgalin günümüzde terörünü ve yöntemlerini yenilediğini dile getirerek işgalin Filistin’deki uygulamaları ile Suriye’de bulunan yeni Siyonistlerin uygulamaları arasında hiçbir fark bulunmadığına dikkat çekti.
 
Filistinli Direniş Grupları Koalisyonu Genel Sekreteri Halit Abdülmecit, vatanlarından koparılan bütün Filistinlilerin yaşamakta oldukları bütün acılara rağmen vatanlarına ve topraklarına yeniden kavuşmak amacıyla işgale karşı yeniden ayaklanacaklarını dile getirerek Suriye’nin direnişi ve zaferinin Filistin ve Kudüs’ün kurtarılması umudunu canlandırdığını vurguladı.
Bütün Arap Ulusu Bu Süreçte Bir Olup Suriye’yi Savunmalıdır
 
ŞabanDiğer taraftan foruma gönderdiği görüntülü ses kaydı ile katılan Kudüs ve Filistin Diyarı Müftüsü Şeyh Akreme Sabri; kimi Arap devletlerin, Aksa Mescidini yakan Siyonist düşmana karşı savaşmadığına işaret ederek tek uğraşları kendi iç meseleleri olan Arap devletlerin, İsrail işgalinin Filistin ve Kudüs ile ilgili projelerini uygulamaya teşvik eden en önemli unsur olduğunu belirtti.
Foruma, aynı şekilde görüntülü mesajla katılan Rum Ortodoks Sebastia Piskoposları Başkanı Piskopos Ataullah Hanna; Kudüs’te bulunan bütün kiliselerin Aksa Mescidinin maruz kaldığı her türlü saldırıyı şiddetle kınadıklarını ifade ederek Aksa Mescidini hedef almanın bütün Arap ulusunu hedef almak anlamına geldiğini vurguladı.
 
Aşiretçilik ve mezhepçilik üslubunun Siyonizm’in çıkarlarına hizmet etmek ve Arap ulusunu bölüp parçalamaktan başka hiçbir şeye hizmet etmediğini dile getiren Hanna; yaşadığımız bu süreçte bütün Arap ulusunun bir olup Suriye’yi savunması gerektiğini belirtti.
Foruma Filistin, Kudüs ve Aksa Mescidinin tarihi ve bu tarihi tahrip etmek amacıyla Siyonist işgalin izlediği saldırı politikalarının yanı sıra Filistin halkının Siyonist işgale karşı direnişini anlatan filim gösterimi ve fotoğraf sergisi eşlik etti.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
21-08-2015 10:15 - 661 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
18-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım