Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Suriye Tezkeresinde Tansiyon Yükseldi
Kapalı oturum öncesinde muhalefet sert tavır takındı oturuma ara verildi
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
04-10-2012 11:06 - 969 Okunma

 

  Akçakale olayının ardından hükümete sınır ötesi operasyon yetkisi veren tezkere Meclis'te kapalı oturumla görüşülüyor. Tezkere öncesi söz alan CHP Grup Başkanvekili İnce, kapalı oturuma itiraz ederek, "Siz bu tezkereyle cihan savaşı yapabilirsiniz" dedi.
Suriye tarafından atılan top mermisinin Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde 5 can alması üzerine hareketlenen Ankara'da, Meclis kapalı oturumda.
 
Saat 10.00'da başlayan oturumda, hükümete Suriye için sınır ötesi operasyon yetkisi veren tezkere görüşülüyor. Muhelefet tezkerede usul hatası olduğunu savunarak söz almak istedi.
 
Tezkere üzerine CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, kapalı oturum öncesinde söz alarak bir konuşma yaptı.
İnce şunları söyledi: "Niye milletten saklayacağız bunu? Sizin çocuklarınız mı savşa girecek, fakir-fukara çocukları mı? Bu millet çocuklarını savaşa gönderecek ama ne için göndereceğini bilmeyecek. 8 kez tezkere aldınız, ne işe yaradıysa bir kez daha getiriyorsunuz. 1 Mart tezkeresindeki kapalı oturumda bulundum. Kapalı oturumda çok özel bilgi veriliyor zannedilmesin. Hangi özel bilgiyi paylaştı hükümet 1 Mart tezkeresinde. Tartışmalar halkın önünde yapılsın. Biz kapalı oturumda TRT Genel Müdürü'nün maaşını bile öğrenemedik. Kuzey Irak'la ilgili tezkere her şey net, şimdi ise bugün gelen tezkere. Bu tezkere Anayasa 92'ye aykırıdır. Karşımızda bir devlet mi yaptı bunu, bu kadar belli mi? Sınırı belli değil, siz bu tezkereyle cihan savaşı yapabilirsiniz. Sınırı belli değil. Siz bu ülkeyi en çapsız Dışişleri Bakanı'nın maceralarıyla başını belaya sokuyorsunuz. Türkiye'nin başını belaya sokmayın. 1 Mart tezkeresindeki gibi dik durun, onurlu durun, milletin vekili olun."
 
VURAL: HÜKÜMETİN DIŞ POLİTASI İFLAS ETTİ
 
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, CHP’li Muharrem İnce’nin ardından kürsüye gelerek konuşma yaptı.
 
Vural, şunları söyledi:
 
“Türkiye’nin kritik bir dönemden geçtiği çok açık. Dışişleri’nin, Türkiye’ye ilave tehditler getirdiği açıktır. Dış politika iflas etmiştir. Fiili bir tehdidi engellemeyen bir diplomasinin iflasıdır. Türkiye her şeyden önemlidir. Türkiye’yi bu noktaya getirenlerin sorumlulukları gayet açıktır. Herhangi bir bilgilendirme yapılmış değildir.
 
Hükümet kapalı oturumda kamuoyuyla paylaşılmayacak bilgileri paylaşacak olabilir. Millet bilmeyebilir. Biz milletin bizim görüşlerimizi bilmesini istiyoruz. Hükümet kapalı oturumda açıklasın, biz de açık oturumda görüşlerimizi açıklayalım. Bu görüşmeler açık olmalıdır. Açılımla ilgili kapalı oturumda ne söylendi? Kuzey Irak’a yönelik tezkereyle ilgili yapılan görüşmede ne söylendi?”
 
CHP HAYIR DİYECEK
CHP'nin genel kurul öncesi yaptığı kapalı grup toplantısında, içeriği sabah saatlerinde netleşen tezkereye 'hayır' deme kararı çıktı. BDP'nin de aynı yaklaşımı sergileyeceği kaydedilen tezkerenin, AKP'nin sayısal üstünlüğü nedeniyle Genel Kurul'dan geçmesi bekleniyor.
 
CHP, tezkerenin görüşüleceği kapalı Meclis oturumu öncesi kapalı bir grup toplantısı yaptı.
 
Bu toplantıda, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu değil Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu konuştu.
 
Bunun bir savaş tezkeresi olduğunu söyleyen Loğoğlu, "Aylardır Suriye poltikasının yanlış olduğunu söylüyoruz. O yüzden AKP'nin oyuncağı olmayacağız" dedi.
 
CHP'de, tezkerenin zamanlamasıyla ilgili de ekleştiriler yapıldı ve 'Gruplara Başbakan Erdoğan imzasıyla gönderilen tezkerenin, 20 Eylül 2012 tarihinden itibaren geçerli olduğunun görüldüğü ve hal böyleyken neden 5 vatandaşın ölümünün beklendiği' vurgulandı. 
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
04-10-2012 11:06 - 969 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
09-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım