Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Suriye Ordusu'ndan Muhaliflere Ağır Darbe
Vatan koruyucuları Suriye ordu birlikleri dünyanın birçok devletinden gelen tekfircileri ve vatan haini terör çetelerini sayı, araç ve cephaneleriyle ağır kayıplara uğratmaya devam ediyor.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
10-08-2015 09:12 - 693 Okunma
Suriye’de Sona Doğru: Suriye Ordusu, Yurt Genelinde Tekfirci Teröristlere Ağır Darbeler Vurdu
 
ŞAM KIRSALI:
Ordu birlikleri Şam kırsalının batısı Zabadani Kentinde Lübnan Hizbullah direniş güçleriyle işbirliği içinde teröristlere yönelik operasyonlarını sürdürürlerken; kent merkezine doğru ilerlemeye devam ediyor.
Askeri kaynak operasyonlarda Zehra ve Batı semtlerinde birçok bina bloğunun teröristlerden temizlenip kontrole alındıklarını, tekfirci ve vatan hainlerinin sayı ve cephaneleriyle büyük kayıplara uğratıldıklarını belirtti.
Operasyonlarda yüksek sayıda teröristin ölü, birçok teröristin de canlı olarak ele geçirildiklerini belirten kaynak, aralarında oldukça tehlikeli isimlerin bulunduğuna dikkat çekti.
 
‪LAZKİYE:
Lazkiye kırsalının kuzeyinde Türkiye’deki rejimin desteklediği tekfirci teröristlere yönelik operasyonlarını sürdüren ordu birlikleri; Reyhaniye Köyünde silah ve mühimmat yüklü bir araca ek olarak bomba düzenekleri ve füzelerin bulunduğu bir cephaneliği havaya uçurdu.
Askeri kaynak operasyonların sınıra yakın Reyhaniye Köyüne Erdoğan rejiminden gelen destek ve ikmal hatlarına odaklandığını ifade ederken, bu operasyonlarda geneli Kaide Örgütünün Suriye kolu Nusra Cephesine tabi olan onlarca teröristin ölü yaralı düşürüldüklerini aktardı. Kaynak ölü yaralı düşürülen teröristlerin Türkiye hastanelerine taşındıklarına dikkat çekti.
 
HALEP:
Halep ve kırsalında Türkiye rejiminin destekleyip hain saldırılarında yönlendirdiği teröristlere yönelik operasyonları kapsamında ordu birlikleri bugün Halep Kentinin kuzeyi Süleyman el Halebi Semtinde bir dizi bina bloğunu kontrolüne geçirdi.
Halep’te askeri kaynak vatan koruyucularının Süleyman el Halebi’de teröristleri sayı ve cephaneleriyle ağır kayıplara uğratmaları ardından birçok bina bloğunu teröristlerden temizleyip kontrollerine aldıklarını ifade etti. Kaynak teröristlerin yağmalayıp sabote etmeleri ardından sahra hastanesine dönüştürdükleri Sosyal Sigortalar Binası Arap Elektronik Mühendislik Akademisi Binasının kontrol altına alınan binalardan olduğunu açıkladı.
Bölgede Şeyh Hızır Mıntıkası yönünde 5 bina bloğunun tamamen ordunun kontrolüne geçtiğini belirten kaynak; Halep Kentine su pompalayan pompalara ulaşmada bu başarıların oldukça önemli olduğuna dikkat çekti.
Bu arada Erdoğan rejiminin komuta ve yönlendirmeleriyle Halep’te terör faaliyetlerinde bulunan başta Kaide Örgütünün Suriye kolu Nusra Cephesi ve çatısı altındaki diğer terör çeteleri Süleyman el Halebi Semtindeki su pompalarını ele geçirmiş, ve Halep ahalisine su pompalamayı reddetmekteler.
 
HOMS:
Hava güçleri Homs Kentinin yaklaşık 85 km doğusuna düşen Karyeten Kentinde IŞİD tekfircilerinin hareketleri ve toplanma yerlerine hava operasyonları düzenledi.
Askeri kaynak hava operasyonlarında tekfircilere ait ağır silahlarla donatılmış 7 araç ve füze cephaneliğinin imha edildiğini aktarırken aralarında IŞİD komutanlarından Suudili ‘Ebu Hacir’ ve ‘Ebu Abdullah’ kod adlı terör elebaşlarının aralarında bulunduğu geneli Suudili ve Tunuslulardan oluşan en azından 30 teröristin de öldürüldüğünü belirtti. Kaynak dün ise Karyeteyn – Mhin yolu üzerinde IŞİD’in bir araç konvoyunun taşıdığı terörist ve cephaneyle birlikte imha edildiğini hatırlattı.
IŞİD tekfircileri geçen Çarşamba günü Karyeteyn Kentine girerek yüzlerce vatandaşı evlerinden tehcir etmeleri ardından 230’dan fazla vatandaşı rehine almışlardı. Onlarca evi yağmalayıp eşyalarını gasp eden çeteler; birçok evi de havaya uçurdu.
Yine Homs kırsalının doğusu Tedmur Kentinin batısında yakıt istasyonunun civarı ve taşocaklarının doğusunda IŞİD’e ait araç ve ağır silahları imha eden hava güçlerimiz, burada da çok sayıda teröristi ölü yaralı düşürdü.
 
DERA:
Dera kırsalında İsrail ve Ürdün’ün destekledikleri tekfirci ve vatan haini teröristlere karşı operasyonlarını sürdüren ordu birliklerinden bir kaynak ise; Dera kırsalının kuzeyi Semlin Beldesinde terörist ve cephane taşıyan bir araçlarının yüküyle birlikte imha edildiğini söyledi.
Dera kırsalının doğusu Rahm ve Doğu Kerk köylerinden Süveyda il idari sınırlarına düşen Skeke Köyüne saldırı girişimlerinde bulunan teröristlerle sıcak temasa girildiğini belirten kaynak; çatışmada saldırganların tamamının araç ve silahlarıyla etkisizleştirildiklerini belirtti.
Terör çeteleri medya araçlarında ‘Ansar Muhammed Taburu’ adını verdikleri terör çetelerinin sözde askeri komutanı Malik Mahmut Şlaş’ın aralarında bulunduğu çok sayıda ölen çete üyesinin kimliklerini açıkladı.
Günün ilerleyen saatlerinde SANA’ya açıklama yapan askeri kaynak ordu birliklerinin Dera kırsalının Harra Beldesinde teröristlere ait bir cephane deposunu içindeki cephane ve teröristlerle birlikte imha ettiklerini aktardı.
 
HAMA:
SANA’ya açıklama yapan askeri kaynak ordu birliklerinin Hama kırsalının Zeyzun, Hmeydiye ve Ziyare bölgelerinde teröristlerin yuva ve toplanma yerlerini imha ettiklerini belirtti.
Kaynak teröristlerin hareketlerinin de hedef alındığı operasyonlarda bir kısmı saha komutanı olan çok sayıda teröristin ölü yaralı düşürüldüğünü, cephanelerinin de imha edildiğini aktardı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
10-08-2015 09:12 - 693 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
06-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım