Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Suriye konferansı için tarih net değil
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
06-06-2013 08:44 - 612 Okunma

    Uluslararası Suriye konferansı, muhtemelen bu yılın temmuz ayında yapılacak. BM ve Arap Ülkeleri Birliği Suriye Özel Sözcüsü Lahdar Brahimi çarşamba günü gazetecilere böyle bir açıklamada bulundu.

Brahimi, Suriye konferansına yönelik Rusya, ABD ve BM arasında yapılacak hazırlık çalışmalarının 25 Haziran 2013 tarihinde gerçekleştirileceğini ifade etti.

Anılan tarafların katılımıyla Cenevre’de yapılan toplantı sonrasında Brahimi gazetecilere, "Suriye konferansını en kısa sürede, umarız temmuzda, gerçekleştirmek üzere Rusya ve ABD ile görüşmeye devam edeceğiz. “ dedi.

Brahimi’ye göre, tek sorun Suriyeli tarafların konferansa katılım sağlamak için henüz hazır olmaması.

Öte yandan Rusya Din ve Politika Enstitüsü Başkanı Aleksandr İgnatenko,Rusyanın sesi radyosuna verdiği demeçte “Rusya ve ABD’nin Cenevre-2 adını alan girişiminin anlamı, silahlı mücadeleyi durdurmak ve siyasi süreci başlatmaktır. Diyalogun başlaması ve bu diyaloga tüm gerçek oyuncuların katılması amaçlanıyor. Bu oyuncular, sadece Suriye hükümeti ve muhalefeti değil, Katar, Suudi Arabistan, Türkiye, Avrupa devletleri, İran, ABD ve diğerleridir. En önemlisi, konferansta Suriye’nin yabancı militanlardan temizlenmesi kararının alınmasıdır. Bunun başında El-Kaide militanları geliyor.” yorumunda bulundu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 4 Haziran’da Yekaterinburg’da düzenlenen Rusya-AB Zirvesi’nde, Moskova’nın müzakere masasında kanlı vahşete katılan radikal muhalifleri görmek istemediğini belirtmişti.

Libya ve Suriye Halkları ile Dayanışma Komitesi Eş Başkanı Oleg Fomin, yabancı oyuncuların barıştan yana olduklarını söyleseler de eylemlerinin aksini gösterdiğini kaydetti: “Kan akmaya devam ediyor. Suriye halkı acı çekiyor. Silahlı muhalefeti teşvik eden Batı ülkeleri ve Suudi monarşileri, jeopolitik ve ekonomik çıkarlarını düşünüyor. Suriye halkının çıkarları dışında her şey düşünüyorlar.”

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
06-06-2013 08:44 - 612 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
19-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım