Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Suriye'den korkunç açıklama
Teröristler, çocuklara çocuk felci bulaştırdılar
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
04-11-2013 08:24 - 790 Okunma

Dünya Sağlık Örgütü, Suriye çocukları arasında çocuk felcine bulaşmakla ilgili 10 vaka ortaya çıkardı. Hastaya tutulanların çoğunu iki yaşına varmayan çocuklar oluşturuyor. Uzmanlar, hastalığın patlak vermesi, tüm Ortadoğu bölgesini tehdit edebileceğini sanıyor.

Rus basınına açıklamalarda bulunan Suriye Sağlık Koruma Bakanı Usame Sammak, bu korkunç gerçkle ilgili şunları söylüyor:
1995 sonbaharı itibariyle ülkede tek olsun çocuk felcine uğrama vakasına rastlanmadı, çünkü ülkenin tüm bölgelerinde çocukların kitlesel şekilde aşılandırılması sistemi uygulanmış bulunuyor. Fakat geçenlerde hastanelere Deyr-ez-Zor eyaletinde bulunan birkaç köyden çocuk felcine tutulan 13 çocuk ulaştırıldı. Hastalığın asıl bu bölgede meydana gelmesinin başlıca nedeni, bölgenin silahlı grupların kontrolü altında bulundurulması ve çocukları aşılandırma sistemimizin burada çalışmaması.

Sağlık uzmanlarımız çocukları muayene ettikten sonra, son derece bulaşık sayılan akut flask felcine tutulduklarını tahmin etmeye başladılar. Doğru teşhisin yapılması için çok pahalı donatım ile uzun süren muayeneye ihtiyaç olduğundan, çocukları Kahire’nin merkez hastanelerine gönderdik. Teşhis doğrulandı. İnsanları çoktan aşılamakla uğraştığımızdan dolayı, hastalığın nedenlerini ortaya çıkarmak kolaydı.

Çok çeşitli hastalıkların hız alıp yürüdüğü Afganistan ve Kuzey Afrika ülkelerinden savaşçılar Suriye’ye gelmiş bulunuyor. Çoğu, “seks-cihad” ile uğraşıyor, başka değimle kadınların ırzına geçiyor. Bu ise istenmiyen hamilelik ve sağlıksız koşullarda doğum yapılmasına yol açıyor. Çocuk, kir ve hastalıklar ortamında dünyaya geliyor, onun kaydı yapılmıyor, zorunlu olan aşıların hiç biri ona aşılanmıyor. Çocuk müthiş koşullarda yaşıyor ve onun çok sayıda değişik hastalıkları var. Şunu da kaydetmek gerek ki, felce tutulan çocukların hemen tümü 2 yaşına varmayan çocuklar, yani onlar savaşın başlamasından sonra doğdu.

Dünya Sağlık Örgütü ve Kızıl Ay ile birlikte bu bölgelere aşı sevkini düzenlemeye çabaladık, fakat bölgedeki ağır durum yüzünden tüm çocukların aşınlandırılmasını sağlayamadık. Tüm çocuklara aşı yapmak amacıyla, UNİSEF ile birlikte aşılamanın evde yapılması için seyyar gruplar meydana getiriyoruz. Aşılama merkezlerinin tüm bölgelerde olmasına rağmen, ebeveynlerin bazıları oraya gelemiyor.

Sıcak noktalarda bulunan evlere bu seyyar gruplar nasıl ulaşabiliyor? Onların teröristlerden lütfen almaları olası değil. Savaşçıların Homs, Halep ve başka kentlerde insancıl yardım taşıyan kamyonları yaktığı olaylar da var.

Tek çare, askeri eskort. Aksi halde Kızıl Haç ve Kızıl Ay arabaları yakılıyor, yolcuları ise öldürülüyor. Çeteciler kadın, çocuk, ihtiyarların hayatını sağlamaya ilgi göstermiyor. Onların tek amacı öldürmek ve yağmalamak.

Aşı kıtlığı duyuyor musunuz?

Şükür Tanrıya, aşı yetiyor. Kriz, savaş ve ABD ile AB yaptırımlarına rağmen, Suriye yılda 30 milyon euro bedelinde aşı satın alıyor. Bu aşıların satın alınmasını ve ülkeye ulaştırılmasını elde etmek için biz Dünya Sağlık Örgütü, UNİSEF, Kızıl Haç ve başka uluslararası örgütlerin yardımına baş vuruyoruz. Buna artı olarak onlar, şimdi kamplarda yaşıyan göçmenler için ücretsiz aşı sağlamayı da vadediyor.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
04-11-2013 08:24 - 790 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
18-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım