Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Suriye'den BM Güvenlik Konseyine terör mektubu
Suud rejimi terörü elenen destekliyor
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
30-01-2014 13:47 - 740 Okunma

 ŞAM – Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı dün; Suudi Arabistan’ın Suriye'deki krize siyasi çözüm sağlamakla birlikte şiddet ve teröre son verme çabalarını baltalama amaçlı girişimlerine ışık tutan eş iki mektubu Birleşmiş Milletler (BM) ve Uluslararası Güvenlik Konseyi başkanına gönderdi.

Bakanlık mektubunda Suudi Arabistan’ın Suriye'de kanların akıtılmasına ve insani durumların iyileştirilmesine engel olmanın yanı sıra Cenevre II konferansının çabalarını baltalama amaçlı olarak tekfirci terör grupları arasındaki savaşın durdurulması için bir girişim yürüttüğünü belirtti.

Suudi rejiminin ‘Irak ve Şam İslami Devleti’, ‘İslami Cephe’, ‘Mücahitler Ordusu’, ‘Nusra Cephesi’ ve daha benzeri İslami radikal tekfirciler arasında savaşın durdurulması ve terör eylemlerine devam etmeleri ve uzlaşmalarına çalıştığını belirten Bakanlık aynı zamanda bu tekfircilerin Suriye devletine karşı saflarını birleştirmeleri için gerekli her türlü mali, askeri ve lojistik olanakları temin ettiğinin altını çizdi.

Bakanlık, Suudi otoritelerinin bu hedefi gerçekleştirmek amacıyla cihatçı gruplarını emirlerine itaat ettiği ve fetvalarının uygulanması zorunlu olan Suudili Şeyh Abdullah Bin Süleyman el-Muhasini’yi görevlendirdiğini, bu amaçla ulus girişim adı altında bir girişim başlattığına işaret etti.

Bu girişimin, ulusun bilgesi olarak adlandırdığı Eymen el-Zavahiri gibi ulus ulemalarına danışılarak Suriye’nin tüm bölgelerinde çatışan terör grupları arasında ateşkesin sağlanması hedefiyle hazırlandığını belirten Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı, Irak-Şam İslam Devleti, İslami Cephe, Mücahitler Ordusu, Suriye Devrimcileri Cephesi ve Nusra Cephesi örgütlerinden girişimi onaylamasının istendiğine dikkat çekti.

Bakanlık, Suudi Arabistan otoritelerinin planladığı bu girişimin Irak-Şam İslam Devleti örgütü tarafından kabul gördüğüne işaret ederek Suudi Arabistan otoritelerinin bu girişimin sponsorluğunu üstlenmesi ve Kaide Örgütü Liderinin Suudi Arabistan tarafından desteklenen terör gruplarıyla Suriye’deki Kaide Örgütüne bağlı örgütlerin saflarını birleştirmesi çağrılarıyla uyuşmasının Suudi Arabistan’ın Suriye ve bölgede oynadığı rolün Kaide’ye ve ona bağlı örgütlere örtülü destekten aleni desteğe dönüştüğünün kanıtı olduğuna dikkat çekti.

Bakanlık, Suudi Arabistan’ın bu adımla Uluslar arası Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal ettiğine vurgu yaparak Suriye hükümetinin Güvenlik Konseyinin terörle ilgili komitelerinden İslami Cephe ve Mücahitler Cephesinin Kaide Örgütüne bağlı terör örgütleri listesine eklemesini talep ettiğini bildirdi.

Suriye hükümetinin terörle mücadelede uluslar arası işbirliğine ilişkin güvenlik konseyi kararlarının aktifleştirilmesi ve Suudi Arabistan’ın Suriye’deki terör örgütlerine örtülü yada aleni desteğine son vermeye mecbur edilmesini istediğini bildirdi.

Bakanlık, Suriye’de büyüyen terörle mücadele etmemenin şu an Cenevre’de harcanmakta olan siyasi çözüm çabalarını başarısızlığa uğratacağını, teröristlere destek veren, toprakları üzerinde barındıran ve eğitim imkânı sağlayan, silah temin eden ve toprakları üzerinde Suriye’ye yasa dışı geçiş olanağı yaratan ülkelere yayılabileceği konusunda uyardı.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
30-01-2014 13:47 - 740 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
18-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım