Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Suriye'de Son Gelişmeler
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
24-07-2012 09:48 - 1151 Okunma

 

Londra’da yayımlanan el-Kudsu’l Arabi gazetesinin haberine göre Suriye güvenlik güçleri Halep’in Han el-Asel ve Cebel San’an bölgelerinde kontrolü yeniden sağladı. Çatışmalarda Suriye ordusundan kaçan Ahmed el-Fec adlı bir subayın da olduğu çok sayıda teröristin ölü olarak ele geçirildiği bildirildi.

Suriye devlet televizyonu da operasyonlarda çok sayıda silahla birlikte birçok teröristin de ölü olarak ele geçirildiğini duyurdu.

Öte yandan Kürdistan Bölgesel Yönetimi yetkililerinden Enver el-Hac Osman, Suriye’deki Kürt bölgelerini kontrol altına almak için bu ülkeye peşmerge birlikleri gönderildiğine ilişkin haberleri yalanladı.

Enver Hac Osman, Kürdistan Bölgesel Yönetiminin resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamasında “Suriye’nin Kamışlı kentine peşmerge gönderildiğine ilişkin haberler ve yayımlanan video görüntüleri gerçeği yansıtmamaktadır. Peşmerge birlikleri, iki yıl önce Habur ve Zomar sınırına yerleştirilmiştir ve buradaki görevlerini sürdürmektedir” dedi.

Açıklamada ayrıca Suriye’deki Kürtleri peşmerge güçleriyle destekleme yönündeki kararın Kürdistan Bölgesel Yönetimi liderleri ve başkanı tarafından alınabileceği belirtildi.

Fars haber ajansının bildirdiğine göre Suriye güvenlik güçleri düzenlediği operasyonlarla kent merkezlerinden kaçıp sık ağaçlı alanlarda saklanmaya çalışan teröristlere ağır darbe indirdi.

Şam’ın batısındaki Darya, Kefer Susa ve Mezze, doğusundaki Cuber ve kuzey doğusundaki Berze’deki sık ağaçlı alanlarda saklanan teröristlerin daha sonra kent içlerine girerek eylemler gerçekleştirdiği; ancak Mezze bölgesinin teröristlerden tamamen temizlenerek güvenli bölge ilan edildiği bildirildi.

El Meydan, Tadamun ve Ner-i Aişe bölgelerinde ağır kayıplar veren teröristlerin başkent Şam’ın kuzeyindeki Rukneddin semtinde mevzilendiği belirtildi.

Suriye güvenlik güçlerinin operasyonlarında teröristlerin Libya’daki el-Kaide unsurlarının kullandığı Fransız yapımı tanksavar roketlerinin yanı sıra çok sayıda kalaşnikof ve M-16 makineli tüfeğin, İsrail yapımı otomatik silahların ve C-4 tipi patlayıcıların da ele geçirildiği bildirildi.

Yakalanan teröristlerin Türkiye’deki askeri üslerde kıs bir eğitimden geçirildiklerini itiraf ettikleri bildirilirken İdari merkezi Birleşik Arap Emirliklerinde bulunan Amerikan özel güvenlik şirketi Black Water’in de Suriye’de savaşacak militanlara eğitim verdiği açıklandı.

 

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
24-07-2012 09:48 - 1151 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
20-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım