Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Suriye'de İsrail el-Kaide ittifakı
Kuneytra'da bulunan ve adı Muhammad Kasım olan bir "muhalif", İsrail ile El Kaide ilişkisine dair çarpıcı iddialarda bulundu.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
17-01-2015 13:09 - 731 Okunma
 Suriye yönetimi, uzunca bir süredir İsrail'i Suriye'deki silahlı çetelere destek vermekle suçluyordu. Bunun son örneği, Suriye-İsrail sınırındaki Golan Tepeleri ve Kuneytra'da yaşanan gelişmelerdi.
 
Birleşmiş Milletler de, Suriyeli yaralı muhaliflerin İsrail işgali altındaki bölgeye taşındığını, bir örnekte ise İsrail ordusunun muhaliflere iki kutu teslim ettiğini raporunda yazdı.
 
Son itiraf ise, Kuneytra'da bulunan bir "muhalif"ten geldi.
 
İsrail Bölgenin Haritalarını Verdi
 
Kuneytra'da bulunan ve adı Muhammad Kasım olan bir "muhalif", İsrail ile El Kaide ilişkisine dair çarpıcı iddialarda bulundu.
 
Kasım'a göre, Suriyeli muhaliflerle İsrail ordusu arasındaki iletişim, Deraa ve Kuneytra'da Güney Cephesi'nin açılmasından önce artış gösterdi.
 
Eylül'deki Kuneytra saldırısında rol alan Kasım, Al Monitor'a yaptığı açıklamada, saldırıdan önce İsrail ordusu ile El Kaide'nin Suriye kolu Nusra Cephesi'nin komutanı Ebu Darda arasında işbirliği ve iletişim sağlandığını ileri sürdü.
 
Saldırıya kısmen katılan bir Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ise, daha da ileri giderek, İsrail'in sınır bölgesinin haritasını ve bölgedeki Suriye ordusuna ait noktaları Ebu Darda'ya ilettiğini söyledi.
 
Kuneytra'da İsrail-El Kaide İşbirliği
 
Kasım'a göre, "muhaliflerin" Kuenytra sınır kapısını alması, Ebu Darda'nın aracılık ettiği İsrail'in koordinasyonu ile gerçekleşti.
 
Kasım, çatışmalar sırasında İsrail ordusunun orduya ait kontrol noktalarına ağır bombardıman yaptığına ve bir Suriye uçağını düşürdüğüne dikkat çekti.
 
Kasım, Kuenytra savaşından önce İsrail'in "muhaliflere" iletişim cihazları ve sağlık ekipmanları sağladı. Kasım, iletişim cihazları sayesinde muhalifler arasındaki iletişimin geliştiğini vurguladı.
 
Muhalif isim, işgal altında Golan Tepeleri'nde kurulan mülteci kampına da, çete üyelerinin günde üç kez gittiğini ileri sürdü.
 
İsrail ordusunun yaralı muhaliflere, tedavilerinde eskortluk ettiği, daha sonra bu yaralılardan çatışma bölgesi hakkında bilgi aldıkları da gelen bilgiler arasında.
 
Deraa'da Manidar Tesadüf
 
Deraa'dan bir muhalif Ğazvan el-Hurani ise, 4 Ekim'de Deraa'nın kuzeybatısındaki Tel Hara'nın Nusra ve diğer çeteler tarafından ele geçirilmesinin, İsrail desteğinin yokluğunda mümkün olamayacağını savundu.
 
İlginç bir "tesadüf" ise, Deraa'daki saldırıdan bir ay önce yaşandı. 5 Eylül günü, Suriye'nin güneydeki son hava gözetleme istasyonu, Tel Hara'da İsrail uçakları tarafından vuruldu.
 
Hurani, Tel Hara'da ele geçirilen izleme, yayın ve engelleme cihazlarının, Nusra militanları tarafından toplanarak bilinmeyen bir yere götürüldüğünü de ekledi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
17-01-2015 13:09 - 731 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
18-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım