Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Suriye'de düzen değişiyor
Suriye'de yaklaşık 3 yıldır devam eden 'ülkenin kuzeybatısında muhaliflerin, kuzey doğusunda PKK/YPG'nin etkin olduğu düzen' değişiyor. Bu bağlamda Rusya ve İran'ın askeri olarak desteklediği Suriye ordusunun Suriye'nin ikinci büyük şehri Halep ile başkent Şam'ı birbirine bağlayan karayolu güzergâhında bulunan Han Şeyhun kasabasını muhaliflerden arındırması dikkat çekiyor
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
24-08-2019 10:40 - 570 Okunma
Suriye'de yaklaşık 3 yıldır ülkenin kuzeybatısında muhalifler, kuzeydoğusunda ise YPG/PKK etkili. Ülkenin kuzeybatı ve batı kesimlerinde ise daha önce DEAŞ etkiliydi. Esad yönetimi, özellikle ülkenin kuzeydoğusunda etkisini artırmak için harekete geçti. Heyet Tahrir Şam örgütüne mensup muhalif militanlar ile Suriye ordusu arasındaki çatışmalar bu kesimde bulunan İdlib ve Han Şeyhun'da şiddetlendi. Suriye hükümeti, Han Şeyhun kasabasının tamamında kontrolü ele geçirdi. Ordu birlikleri Halep ile Şam'ı birbirine bağlayan stratejik öneme sahip bir otoyolda da hakimiyet tesis etti. İdlib'in 'kale kapısı' olarak bilinen Han Şeyhun kasabasının tümüyle ele geçirilmesinin Suriye yönetimi için büyük bir kazanç olacağı kaydediliyor. İdlib'in güneyinde bulunan Hama'da da Rusya destekli Suriye ordusu son zamanlarda gücünü artırdı. Suriye yönetiminin son operasyonlarına İran'ın da destek verdiği aktarılıyor.
 
Sivillere özel koridor
 
Reuters haber ajansının haberine göre Suriye ordusunun İdlib operasyonu nedeniyle çok sayıda Suriyeli Türkiye'ye doğru harekete geçti. Habere göre araçların akışı sürekli devam ediyor. Bu arada kurtarma ekiplerinde çalışanlar 4 gün içinde en az 60 bin insanın bölgeden kaçtığını söyledi. Rusya desteğiyle Suriye ordusunun İdlib'in 'kale kapısı' olarak bilinen Han Şeyhun kasabasını ele geçirmesi, bölgeden kaçan sivillerin sayısının da yükselmesine neden oldu. Suriye ordusu ise İdlib'den ayrılmak isteyen siviller için bir koridor açtığını duyurdu. Yapılan açıklamada söz konusu koridorun Hama'nın kuzeyinde oluşturulduğu aktarıldı. Bölgede bulunanlar özellikle Salı günü Rusya ve Suriye savaş uçaklarının bombalamaları artırdığını, kritik mevzilerin vurulduğunu söyledi.
 
İran da destek veriyor
 
İdlib'in güneyinde bulunana Hama'da da Rusya destekli Suriye ordusu son zamanlarda gücünü artırdı. Rusya, bölgede askerinin olduğunu bu zamana kadar teyit etmezken haber ajansı Interfax Salı günü Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un İdlib'de askeri güçlerinin olduğunu söylediğini aktardı. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait askeri bir konvoy da Pazartesi günü İdlib'de hava saldırısına uğradı. Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, saldırının Rusya destekli Suriye yönetimi tarafından gerçekleştirildiği ve "3 sivilin hayatını kaybettiği, 12 sivilin de yaralandığı" duyuruldu. Suriye yönetiminin son operasyonlarına İran'ın da destek verdiği aktarılıyor.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
24-08-2019 10:40 - 570 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım