Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Sünnileri Korumak İçin Canımızı Kalkan Ettik
İran Devrim Muhafızları Kudüs Orduları Başkomutanı General Kasım Süleymani, İran’ın bölgede macera peşinde koştuğu söylentilerine karşılık, şöyle dedi: Bizim için Müslümanların can ve mal güvenliğini sağlamak, macera peşinde koşmak değildir.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
15-03-2016 08:31 - 536 Okunma

Günümüzde Ehlisünnet dünyasında insani değerlerin her zamankinden daha fazla, tekfirci terör çetelerince saldırı ve tehditlere maruz kaldığına şahit olmaktayız.

Düşmanlarımız tekfirci terör çetelerini oluşturarak, İslam Cumhuriyetine ve Şia’ya diz çöktürtmeyi planladı. İran İslam Cumhuriyeti’nin Müslümanların canını ve malını korumaya çalışması maceraperestlik midir?

Tekfirci terör çeteleri 2000 genç kadını kendi aralarında pazarlıyorlar, Müslümanların Cami ve kutsal mekânlarını yerle bir ediyorlar, böylesine bir zulüm ve cinayetin karşısında durmak ayıp mı?

İran’ın aksine, bölgede macera peşinde koşan tek ülke varsa, o da Suudi rejimidir.

Bir yıllık izlenimlerime göre, Suudi Arabistan rejimi İslami bir ülke olduğunu iddia etmesine rağmen, Yemen’e karşı başlatmış olduğu vekâlet savaşında İslami kanun ve kuralları bir kenara bırak, hatta insani hak ve hukuklara dahi riayet etmeden, mazlum ve savunmasız halkı kana boyamakta.

General Kasım Süleyani, İmam Hamaney’in buyruklarını hatırlatarak, şunları söyledi: Biz hiçbir ülkede Sünnileri, Şii etmeye çalışmadık, aksine canımızı Sünnileri korumak için kalkan ettik.

Kasım Süleymani, Rahmetli İmam Humeyni’nin (r.a) Velayeti Fakih’in İslam Devletinin olmazsa olmazlarından olduğu sözünü hatırlatarak, sözlerine şöyle devam etti: Bugün İslam’ı, Velayeti Fakih olmadan korumak mümkün değil.

Bugün ülkemizde emniyet huzur ve barış varsa, bunu Velayeti Fakihe borçluyuz. Bu şartlar Yemen’de Velayeti Fakih sayesinde oluşturuldu.

Bazıları İran’ın Irak’ı yuttuğunu iddia etmekte, hâlbuki İran İslam Cumhuriyeti, Irak halkını korumak için can verdi. Bu tür iddialar düşmanların asılsız iddialarıdır, zira düşmanlarımız gerçekleri görmek istemiyorlar.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
15-03-2016 08:31 - 536 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
22-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım