Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Sünni Camisinin Şii Hatibinden Önemli Açıklamalar
Tayland’ın başkenti Bangkok’ta bulunan “Nuru’n-Nasihat” caminin Şii hatibi Şeyh Mikdat Venek Sinadi, Tayland’da Şia ile Ehlisünnet arasındaki kardeşlik ve dayanışma ruhunun dünyadaki tüm Müslümanlara örnek olması gerektiğine dikkat çekti ve şöyle konuştu: Ben bir Şii âlimiyim ve yoğun olarak Sünnilerin gittiği bir camide hatiplik yapıyorum, cemaate İslam dinini anlatıyorum. Yani benim Şii olmam Sünni vatandaşlara imamlık yapmama engel teşkil etmiyor. Bugün İslam ümmetinin her şeyden çok vahdete ihtiyacı var. Bugün Ayetullah Sistani’nin “Ehlisünnet sizin kardeşiniz değil, canınızdır” sözünü can-u gönülden destekleyecek ve haykıracak şuurlu Müslümanlara ihtiyacımız vardır.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
03-08-2015 10:57 - 798 Okunma
Tayland’da Şiilerin azınlıkta olmakla birlikte özgürce dini etkinliklerini icra edebildiklerini vurgulayan Şeyh Mikdat sözlerini şöyle sürdürdü: Mezhepler arasında görüş farklılığı ve birtakım hassasiyetlerin var olduğu inkâr edilemez ama anlayış ve empati ile bunlar hazmedilmekte sorun kaynağı olmaktan çıkarılabilmektedir. Tayland’da yaşayan Ehlisünnet kardeşlerimizin cemaatine gidişimiz onları son derece memnun etmektedir. Ben bir Şii âlimi olarak onların camisine gidiyor ve hutbe okuyorum, konuşma yapıyorum. Benden kendilerine cemaat imamı olmamı ısrarla istemelerine rağmen ben bunu kabul etmedim ve “sizin Sünni olan bir cemaat imamının arkasında namazınızı kılmanız daha doğru olur” dedim. Ama ben şu anda hatip olarak bu camide görev yapıyorum ve cemaati Yüce dinimizin öğretileri hakkında bilgilendiriyorum.
 
Ayetullah Sistani’nin Irak’ta DAEŞ’e karşı verdiği fetvanın çok yerinde ve zamanında verilmiş bir fetva olduğuna dikkat çeken Şeyh Mikdat şöyle konuştu: Bu fetvanın dayanağı şu ayettir: “Kendilerine savaş açılanlara, zulme uğradıkları için cihat izni verildi. Kuşkusuz Allah onları zafere ulaştırmaya kâdirdir.” (Hac 39) Bu fetva İslam ve Müslümanların bütünlüğünü hedef almış olan bir projeye karşı çok etkili bir silah olmuştur. DAEŞ yaşadığımız şu asırda İslam adıyla İslam’ı hedef almış bir harekettir ve buna karşı mücadele etmek her Müslümanın görevidir.
 
Şeyh Mikdat sözlerine şöyle devam etti: İslam ümmeti özellikle bu dönemde saflarını, sözlerini ve mevzilerini birleştirmeye her zamankinden daha fazla ihtiyaç duymaktadır. Bugün İslam ümmetinin en önemli kutsallarından biri olan Kudüs işgal altındadır ve ümmet enerjisini bu kutsalı özgürleştirme yolunda kullanmalıdır.
 
Şeyh Mikdat, Bangkok’ta bulunan “Nuru’n-Nasihat” camii hatipliğinin yanı sıra edebiyat fakültesinde de dersler veriyor ve bazı dergilere makaleler yazıyor.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
03-08-2015 10:57 - 798 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
21-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım