Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Siyonist İsrail'in Gazze katliamı sürüyor
7 Temmuz'dan beri 2096 ölü
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
23-08-2014 08:09 - 981 Okunma

Gazze Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref Kudra, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail savaş uçaklarının Gazze'nin Zevayde beldesinde Ebu Dahrac ailesinin evini bombaladığını, 2'si kadın 3 kişi hayatını kaybettiğini ve 3 kişinin de yaralandığını söyledi. İsrail cuma günü Gazze’ye yüzü aşkın hava saldırısı düzenledi. Saldırılarda beş Filistinli öldü, en az 50 kişi de yaralandı. Gazze'den de bu saldırılara karşılık iki gündür yoğun bir şekilde roket ve havan topu atışı yapılıyor.

İsrail’e cuma günü roket ve havan topu düşen yerleşim yerleri şöyle: Tel Aviv, Nahl Oz, Şar Henegef, Birüsebih, Esdud, Jan Yefnih, Sidirot, Askalan. Gazze’den atılan bu bombalarla cuma günü bir İsrailli çocuk ve bir asker öldü, 8 kişi de yaralandı. İsabet alan yerler arasında bir sinagog, bir apartman ve park halindeki bir otomobil de var.İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Gazze'deki İsrail ordusunun ölen İsrailli çocuğun intikamını alacağını" söyledi. 

  – İşgalci İsrail’in Gazze Kesimine yönelik saldırılarının 48. Gününde Kesim ortalarındaki Nusayrat Kampında bir eve düzenlediği bombardıman sonucunda 3 Filistinli şehit düştü.

AFP Gazze’de ambulans cve acil komitesi sözcüsü Eşref Kudra’dan naklen, Ebu Dahruc ailesinin evine düzenlenen bombardıman sonucunda 47 yaşındaki Filistinli bayan Hayat Abdrabbo’nun şehit düştüğünü söyledi.

Bunun yanı sıra aynı bombardımanda enkaz altından kimliği belirsiz 2 kişinin daha çıkarıldığını 5 kişinin de yaralandığına işaret etti.

İşgalci İsrail uçakları Gazze Kesimi ortalarındaki Zevayde Beldesinde bir eve yönelik düzenlediği bombardıman sonucunda tek aileden 28 yaşındaki Halil Şahde Abu Dahruc, 26 yaşındaki eşi Huda Abu Dahruc ile çocukları Abdullah ve Hadi’nin yanı sıra 47 yaşındaki halası Hayat Abu Dahruc’un bulunduğu 5 Filistinli şehit düştü.

SAFA haber ajansı şehit cesetlerinin Deyr el Belah Hastanesine kaldırıldığını sivil savunma ekiplerinin de enkaz altında kaybolanları arama operasyonlarını sürdürdüğünü söyledi.

Öte yandan Filistin direnişi İsrail saldırılarına misilleme olarak 1948 yılında işgal edilen topraklarda bulunan İsrail yerleşim birimlerini füzlerle, Askalan’ı 3 Grad ve Holit’i de 2 /107/ füzesiyle hedef aldığını söyledi.

İşgal güçleri füzelerin askalan yanı sıra Nakap’taki Sedot yerleşim birimine 3 havan mermisinin düştüğünü itiraf etti.

Filistin direniş grupları ayrıca, Nahel Oz Yerleşim birimine 3 havan mermisi attığını, Zekim, Kermya, Netifot, Aşkul ve Kefar Ezza yerleşim birimlerine de bazı füzelerle hedef aldığını ilan etti.

Böylece 8 Temmuzdan bu yana süren işgalci İsrail saldırıları sonucunda şehit düşen Filistinlerin sayısı en az 2100, yaralıların sayısı ise 10 bini aştı.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
23-08-2014 08:09 - 981 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
17-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım