Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Sığınmacıların Türkiye'ye iadesi yeniden başladı
Brüksel ile Ankara arasında imzalanan ‘sığınmacı anlaşması’ kapsamında yasadışı yollarla Yunan adalarına geçen göçmenlerin Türkiye’ye gönderilmesi yeniden başladı. Sabah saatlerinde 45 Pakistanlıyı taşıyan tekne Midilli adasından Türkiye’ye gönderilirken, ilerleyen saatlerde daha kalabalık bir grubunun geri gönderilmesi bekleniyor.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
08-04-2016 09:32 - 746 Okunma

Brüksel’de 18 Mart’ta gerçekleştirilen AB-Türkiye Zirvesi’nde kabul edilen sığınmacı anlaşması 20 Mart’ta yürürlüğe girmiş, anlaşmayla Ege Denizi üzerinden yasadışı yollarla Yunanistan’ın Midilli, Sakız, Kos, Leros ve Samos adalarına geçen ve iltica başvuruları kabul edilmeyen sığınmacılar 4 Nisan’da Türkiye’ye geri gönderilmeye başlamıştı.

 

Türkiye’ye geri gönderilmek istemeyen yüzlerce sığınmacının Yunanistan’da iltica başvuru yapması nedeniyle duran geri gönderme işlemi, bugün yeniden başladı. Midilli adasındaki 45 Pakistanlı sığınmacıyı taşıyan feribot sabah erken saatlerde yola çıktı.

 

Gazetecilere bilgi veren bir Frontex’ten (AB dış güvenlik birimi) Ewa Moncure, sığınmacıların her birine bir Frontex görevlisinin eşlik ettiğini, ayrıca feribotta bir yedek ekibin de olduğunu belirtti. Feribotta, çevirmen ve doktorların da olduğunu belirten Moncure, “Yolsa sığınmacılara su ve kahvaltı verilecek. Herkes dönme kararı verdi. Hiç kimse uluslararası koruma talep etmedi” dedi.

 

Öte yandan yetkililer, ilerleyen saatlerde yine tamamı Pakistanlılardan oluşan ancak daha kalabalık olacağı açıklanan ikinci bir kafilenin daha Türkiye’ye gönderileceğini açıkladı.

Yunanistan’a son üç ayda 5 bin 317 Pakistanlı sığınmacı geldi, ancak Almanya’ya gitmek isteyen sığınmacıların büyük bir bölümü Yunanistan’da sıkışmış durumda. Bunlardan bir bölümü  tutuldukları Midilli adasındaki Moria kampında geri gönderilmemek açlık grevine başladı, bir bölümü ise sınırdışı edilmeleri halinde toplu intihar edeceklerini söyledikleri bir mektubu kamptaki gönüllüler aracılığıyla gazetecilere ulaştırdı.

 

TÜRKİYE-PAKİSTAN GERİ KABUL ANLAŞMASI TBMM’DE KABUL EDİLDİ

 

Pakistanlı sığınmacıların Yunanistan’da yaşadıklarına ek olarak, Türkiye’de kalmaları da artık mümkün değil. Zira Türkiye ile Pakistan arasında 2010'da imzalanan geri kabul anlaşması dün gece TBMM'de kabul edildi.

 

TBMM Genel Kurulu'nda dün gece kabul edilen tasarının gerekçesinde Türkiye'nin önemli ölçüde yasadışı göçe maruz kaldığı ve bu göçmenler arasında Pakistanlıların da olduğu belirtilerek, bu anlaşmanın Türkiye'de yakalanan Pakistan vatandaşlarının geri gönderilmelerini hukuki güvence altına alacağı kaydedildi.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
08-04-2016 09:32 - 746 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
21-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım