Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Şeyh Ali Selman: Asla teslim olmayacağım ve mücadeleye devam edeceğim
Şeyh Ali Selman, eşiyle telefon görüşmesinde, “Ülke istikrarı ve kalkınması için gerekli gördüğümüz halkın haklı talepleri tahakkuk edene kadar mücadeleye devam edeceğiz” dedi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
18-09-2015 15:43 - 673 Okunma
El Vifak sitesinin naklettiğine göre, El-Vifak Cemiyeti Genel Sekreteri Şeyh Ali Selman’ın eşi Ulya Razi, yargılama celsesinin bitiminden sonra Şeyh Ali Selman’ın kendisiyle telefonla temas kurduğunu ve halkın talepleri tahakkuk edene kadar mücadelenin devam edeceğini vurguladığını açıkladı.
 
Ulya Razi, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Bahreyn Milletinin Genel Sekreterinin ilk yargılama celsesinin bitiminde kendisiyle temas kurduğunu ve umudun, direnişin habercisi olan bir ses tonuyla konuştuğunu yazdı.
 
Şeyh Ali Selman’ın halka, “Ülkenin ilerlemesi ve kalkınması için gerekli bildiğimiz adil talepler yerine gelene kadar mücadele edeceğiz” mesajını verdiğini söyleyen Razi, açıklamasının devamında, Şeyh Ali Selman’ın, ‘bu yolu sürdüreceğiz ve milletimiz bütün tabii haklarını elde edene kadar hiçbir koşulda teslim olmayacağız’ vurgusunu yaptığını yazdı.
 
Ulya Razi, son olarak “Şeyh Ali Selman’ın geri kalan ömrünü bu milletin özgürlüğü, onuru ve eşit bir yaşamdan faydalanması için Bahreyn’de demokrasinin tahakkuku yolunda harcamaya hazır olduğunu” yazdı.
 
Al-ı Halife rejimi, bu yılın Temmuz ayının başlarından itibaren Şeyh Ali Selman’ı Yemen halkını bu ülkede hakim rejimi devirmeye tahrik etmekle suçlayarak ve zora başvurma suretiyle kendisine 4 yıl hapis cezası verdi.
 
Bahreyn, 14 Şubat 2011 yılından buyana Al-ı Halife rejimine karşı halk devrimine tanık olmaktadır. Halk, özgürlüğü, adaletin sağlanması, ayrımcılığın kaldırılmasını ve ülkelerinde seçimle işbaşına gelen bir rejimi istiyor.
 
Bu talepler, başta Arabistan olmak üzere bazı Arap ülkelerinin de işbirliği ile Bahreyn rejiminin bastırılmasıyla karşı karşıya gelmiştir. Bahreyn rejimi, halkı baskılama yolunda Pakistanlı unsurları da devreye sokmuştur.
 
Ada Kalkanı olarak bilinen Körfez İşbirliği Konseyi ortak askeri gücüde, bu doğrultuda Bahreyn rejimine yardım ediyor. Bu süre zarında yüzlerce kişi, ya şehit oldu ya yaralandı veya zindana düşüp işkence gördü.
 
Bahreyn rejimi, gösterilerin alevini söndürmek için çok sayıda muhalif lideri tutukladı ve uyduruk dosyalar hazırlatarak uzun süreli hapis cezalarına mahkum etti. Bütün bu girişimlere rağmen Bahreyn halk hareketi, kendi taleplerini elde etmek için hala mücadele etmekte ve protestolar düzenleyerek bu isteklerinin yerine gelmesini istiyor.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
18-09-2015 15:43 - 673 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
06-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım