Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Şeb-i Arus Töreni Hazırlıkları Sürüyor
Törene İran Cumhurbaşkanı da katılıyor
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
15-12-2012 15:06 - 623 Okunma

Konya'da 17 Aralık'ta düzenlenecek ''Şeb-i Arus'' Hz. Mevlana'yı anma etkinliklerine, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile Tacikistan Cumhurbaşkanı İmam Ali Rahman'ın Davet etti. katılacağı bildirildi.

Ahmedinejat ve rahmanın daveti kabul ettiği açıklandı

Ahmedinejad ve Tacikistan Cumhurbaşkanı Rahman, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı davete olumlu cevap verdi.

Pazar günü özel bir uçakla Konya'ya gelecek olan İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, Şeb-i Arus törenlerini izledikten sonra aynı gün Türkiye'den ayrılacaktı. Ancak  son anda Ahmedinejad'ın törene katılamayacağı belirtildi.  

Türkiye'ye gelecek hafta resmi bir ziyaret gerçekleştirecek olan Tacikistan Cumhurbaşkanı İmam Ali Rahman da pazar günü Konya'ya gelerek Erdoğan ve Ahmedinajad ile birlikte Şeb-i Arus törenlerini izleyecek.

İran Genelkurmay Başkanlığı’nın Türkiye-Suriye sınırına Patriot Füze Savunma Sistemi’nin yerleştirilmesinin dünya savaşına yol açabileceğini belirtmesinin ardından İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad planlamış olduğu pazartesi günkü Türkiye ziyaretini iptal etti.

Pazar günkü Türk gazetesi Today’s Zaman’da yer alan habere göre, Ahmedinejad’ın Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine Fars Sufi Şair Celaleddin Rumi’nin 739.yıldönümü kutlamalarına katılmak üzere Türkiye’nin Konya şehrine gelmesi planlanmıştı. Türk diplomatik kaynaklarının Today’s Zaman’a bildirdiğine göre, Ahmedinejad ziyaretin iptaline iş proğramında meydana gelen beklenmedik bir değişikliği gerekçe gösterdi. İran tarafından ise henüz konu ile ilgili herhangi bir açıklama ve yorum gelmedi.

Ziyaret arifesinde İran Genelkurmay Başkanı Hasan Firuzabadi Suriye-Türkiye sınırına NATO’nun Patriot Hava Savunma Sistemi Bateryaları’nın yerleştirilmesinin dünya savaşının başlamasına yönelik bir tehdit oluşturduğunu ifade etti. Daha önce ise ABD yetkilileri önümüzdeki haftalarda NATO müttefikinin güvenliğini sağlamak için Suriye ile sınır bölgeye 2 adet NATO’nun Patriot Hava Savunma Sistemi Bateryaları’nın gönderileceğini söyledi. Ayrıca Türkiye’ye Almanya ve Hollada’da da Patriot Hava Savunma Sistemi Bateryaları gönderilecek. Patriot Hava Savunma Sistemi Bateryaları NATO’nun komutası altında olacak.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
15-12-2012 15:06 - 623 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
17-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım