Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Şam kimyasal delilleri Rusya'ya verdi
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
18-09-2013 08:32 - 731 Okunma


İtar Tass Ajansı’nın haberine göre, Suriye yönetimi Rus diplomatlara Şam yakınlarında meydana gelen kimyasal saldırılarla ilgili materyalleri teslim etti. Suriye’nin başkentinde bulunan Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov konu hakkında yaptığı açıklamada “Suriye tarafı bu materyalleri saldırıyı militanların gerçekleştirdiğine yönelik deliller olarak değerlendiriyor” dedi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Şam tarafından sunulan ek verileri incelemeye başlarken, Rus diplomatlara ne tür bir bilgi verildiği ve onun analizinin ne kadar zaman alacağı konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı.

Rusya’nın BM daimi temsilcisi Vitaliy Çurkin ise, Huta’daki kimyasal saldırının Suriye’deki çatışmalara yabancıların müdahalesi girişimine yönelik büyük bir provokasyon olduğuna yönelik delillerin incelenmesini önerdi. Çurkin’in beyanı 17 Eylül’de New York’ta açılan 68.BM Genel Kurulu’nun ilk oturumundaki konuşmasında geldi.

Öte yandan Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aleksandr Lukaşeviç, kimyasal silah kullanılmasına ilişkin sorumluluğu kanıt olmadan Suriye yönetimine yıkılma ve böylece muhalefeti sorumluluktan kurtarma çabalarına karşı olduklarını ifade etti.

Lukaşeviç konuşmasında, “Rus tarafı, kamuya yönelik yaptığı birçok açıklamasında, zehirli kimyasal kullanımında Suriyeli militanlarının ilgisi konusunda şüphelerinin sadece elde edilen numunelere değil, geniş çapta internet üzerinde de yayınlanan birçok delile de dayandığını net bir şekilde ifade ediyor.” dedi.

Lukaşeviç’e göre, söz konusu delillerin arasında “21 Ağustos Gota olayında Humus’ta Aziz Yakov manastırı yöneticisi Mariam Agnes El Salib tarafından yapılan inceleme sonuçları; Suriye muhalefetinin El Kaide’ye bağlı örgütleri arasında bulunan bazı batılı gazetecilerin yaptığı itiraflar olduğu gibi ılımlı muhaliflerden oluşan “Suriye’nin gerçekleri” STÖ üyeleri tarafından yapılan itiraflar da bulunuyor.

Aleksandır Lukaşeviç delillere ilişkin konuşmasında devamla,“Ayrıca, bir grup üst düzey emekli CIA ve Pentagon üyesinin ABD Başkanı adına gönderdiği ve kimyasal silahların Suriye rejimi tarafından kullanılmış olduğunu tereddüde düşüren mektubu da açıklandı. Delilerin arasında nihayetinde, 19 Mart Han El Assa olayıyla ilgili Rus uzmanlarının yaptığı ve tarafımızca BM Güvenlik Konseyi’ne sunulan sonuçlar da var.” dedi.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
18-09-2013 08:32 - 731 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
07-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım