Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Rus Uzmandan Savaş Gemileri Yorumu
Turizim amaçlı Akdeniz'de değiliz
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
16-01-2013 13:52 - 884 Okunma

Rusya Karadeniz Filosu’ndan askeri gemiler Moskova kruvazörü liderliğinde Akdeniz’in doğusuna doğru rota aldılar. Bir süre önce yine Rusya Karadeniz Filosu’ndan Saratov çıkarma gemisi boğazları geçmişti. Bu gemilerin dışında aynı bölgeye Kuzey ve Baltık filolarından da gemiler gönderildi. Bu gemilerin dışında Marşal Şapoşnikov adlı denizaltılara karşı kullanılan büyük savaş gemisi de İran Körfezi’ne yakın bir konumda Hint Okyanusu’nda bulunuyor. Gerekli olması halinde bu gemiler hızlı bir şekilde Süveyş Kanalı’nı geçerek Akdeniz’in doğusuna ulaşabilir. Rusya deniz kuvvetlerinin bu faaliyetlerinin nedeni nedir? Rus  politika yorumcumcusu Stanislav Tarasov şöyle yorumluyor:  

Tabii ki Rus askeri gemileri turistik amaçla Akdeniz’e çıkmıyorlar. Bu girişim iç savaşın hüküm sürdüğü Suriye kıyıları önünde bayrak gösterisidir. Ancak söz konusu olan şimdilerde bir çok batılı ve Türk basın-yayın organının yazdığı değil. Deniliyor ki Moskova oradaki Rusların, hatta Devlet Başkanı Başar Esad’ın tahliyesini yapmaya niyetli. Rusya Dışişleri Bakanlığı resmi temsilcisi bu söylentileri, ayrıca “gizli bir Amerikan-Rus senaryosunun varolduğu iddiasını reddetti. Diğer yandan bir çok gözlemci Rus savaş gemilerinin Akdeniz’e çıkmasından önce Amerika’nın Eisenhouwer uçak gemisini, helikopter taşıyıcı İwojima’yı ve iki destroyeri buradan çektiğini fark ettiler. Bu karar Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada “bölgede gerginliği azaltma” gerekliliği ile ifade ediliyor.

BM ve Arap Ülkeleri Birliği Suriye özel temsilcisi Brahimi’nin sözlerine göre bu girişim “Suriye’deki durumun sadece Suriye halkı için değil, komşu ülke halkları ve tüm dünya için tehlike arz etmesinden” kaynaklanıyor. Brahimi’nin sözlerine göre bu ülkede “Suriye muhalefeti dışında radikal gruplar da faaliyet içindeler”.

Bu konu ile ilgili olarak Fransız ordusunun Mali’de radikal islamcı grupların üzerine kararlılıkla gidişi dikkat çeken bir husus. Üstelik, Rusya Dışişleri Bakanlığı temsilcisi Gennadiy Gatilov’un sözlerine göre Fransa uluslararası hukuğa uygun bir şekilde hareket ediyor. Bu durum insanın aklına Batı ve Rusya’nın Suriye krizinin çözümü konusundaki yaklaşımlarının birbirine yaklaşmaya başladığı düşüncesini getiriyor. Bu yaklaşmanın nedeni tıpkı Mali örneğinde olduğu gibi Esad rejiminin yerine Suriye’de de aynı güçlerin gelebileceği tehlikesidir. Al-Kaide’nin Suriye’deki mevcudiyeti ise İsrail hükümeti toplantısında ve başbakan Netanyahu tarafından da teyid edildi diyor.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
16-01-2013 13:52 - 884 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
17-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım