Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Ruhani vahdet konferansında konuştu
İslam dünyası kan ağlıyor
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
17-01-2014 15:30 - 1426 Okunma

  Tahran’da düzenlenen “27. Uluslararası İslami Vahdet Konferansı”nda konuşan İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, konuşmasının başındı.

Konferansa 50’den fazla devletten alim ve düşünür katılıyor. İki gün süreyle düzenlenen konferansta İslam aleminin birliği ve bu bağlamdaki meseleler tartışılıyor. Konferansın gündemi konusunda Kuran-ı Kerim’in içeriğine dikkat çekilecek konferansta Filistin davası ve İslam ümmetinin birliğindeki yeri de tartışılıyor.



Konferansın açılış konuşmasını yapan   “27. Uluslararası İslami Vahdet Konferansı”nda konuşan İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, konuşmasının başında İslami Vahdet Haftası’nı tüm İslam alemine tebrik ederek, siresi bütün müslümanlar için örnek olan peyğamber(s) efendimizden ders almak gerektiğini ifade etti.

Bir dönemde müslüman olmanın bir sosyal avantaj olmazken Müslümanlığı kabul etmenin ‘Cihad’ olarak tanımlandığını dile getiren Cumhurbaşkanı Ruhani, İslam peygamberi'nin(s) girişimi dolaysıyla etnik ve tarihi olarak her zaman savaşan iki kavimin birleşmesine işaret etti.

Ruhan, Mekke ve Medine'nin birleştirilerek tüm hicaz topraklarının tevhidi ve İslami camia olmaya devet edildiğini hatırlattı.

Yaralanan bu dünyada İslam dünyası kan ağladığını dile getiren İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, İslam ve Müslüman düşmanları her zaman İslam ümmeti arasında ihtilaf ve tefrika çıkarmaya yönelik çaba göstererek, İslamofobya’yı dünya çapında yayılmaya ve neticede İslam peyğamberin(s) davetini önlemek istediklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Ruhani, İslam ahlakını, gerçeğini ve kültürüneden anlamayan bazı gruplar tarafından ‘Cihad’ saptırılarak İslam’ın yanlış anlamda tanımlanmak istendiğini ifade etti.

Konuşmasının bir bölümünde başında olduğu devletin uluslararası alanda İslamofobya’yı etkisizleştirmek için gösterilen çabalarara işaret eden İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, sultacıların amaçları karşısında adım atan ‘Tedbir ve Ümit’ devletin başlattığı girişimlerle İslamofobya’nın önlenmek istendiğini belirtti.

Ruhani, islami bir ülke olan İran’ın şiddete ve radikalizme karşı mücadele bayrağı taşıdığını konuşmasına ekledi.

Cumhurbaşkanı Ruhani, ‘VIO’ olarak adlandırılan Cumhurbaşkanı Ruhani’nin BM Güvanlik Konseyi’ne sunduğu ve çoğul oyla kabul edilen Radikalizm ve Şiddet ile Müzadele planını örnek verdi.
Bu yıl 27'incisi düzenlenen konferans "Kur'an-ı Kerim ve İslamî vahdette ifa ettiği rolü" başlığı altında düzenleniyor.

Konferansa İran'ın önde gelen büyük alimlerinden ve UİMTK Genel Sekreteri Ayetullah Muhsin Araki'den başka Tunus Başmüftüsü, Suriye Başmüftüsü ve Rusya Başmüftüsü gibi İslam dünyasının önemli şahsiyetleri yer alıyor.

Konferansta Irak'ın eski başbakanlarından İbrahim Caferi, Hizbullah temsilcisi İbrahim Emin Seyyid, Ürdün Vakıflar Bakanı Hail Abdulhafiz Davud ve Suriye Başmüftüsü Ahmet Bedreddin Hasun konuk alimleri temsilen birer konuşma yapacak.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
17-01-2014 15:30 - 1426 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
18-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım