Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Ruhani "Kutsal Savunma Haftası"nda konuştu
İran, Bölgenin En Güçlü Silahi Kuvvetlerine Sahiptir
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
22-09-2014 10:22 - 1160 Okunma

 İran cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran Silahlı Kuvvetleri'nin yenilikleri, buluşları, yeni silahları ve en önemlisi tanrıya olan inançları ile, bölgedeki en güçlü orduyu oluşturmayı başardıklarını söyledi.

MAH'nın haberine göre Kutsal Savunma Haftası çerçevesinde, bu sabah düzenlenen büyük askeri geçişte konuşma yapan Ruhani, devletin tüm gücü ile orduya destek olacağı ve ordunun güçlenmesi ise her türlü çalışmada bulunacağını söyledi.

İran Silahli Kuvvetler Ordusu ve İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun yüksek düzeydeki birçok komutanının katılımı ile düzenlenen bu geçitin başlangıç töreninde konuşma yapan Ruhani, "İran Sılahlı Kuvvetleri, hiçbir zaman kendi yolundan şaşmayacak ve düşman önünde teslim olayacaktır. Tanrı sabır ile hareket eden ve direnen insanların yanındadır. İran Silahlı Kuvvetleri, 8 yıllık İran-Irak savaşı boyunca, hiçkimsenin inanamadığı bir destana imza atmışlardır. Bu savaş boyunca İran topraklarında yetişen en güzen gençlerimiz öldü ve sayısız maddi hasar meydana geldi. Ama sanki yeni bir millet ve yeni bir ülkeye var oldu. Düşmanlarımız, İran ile savaştaki hedeflerine ulaşamadılar"  dedi.

Ruhani sözlerinin devamında ise "Düşmanlar, bizim toprak bütünlüğümüzü bozamadı ve milletimizin önürü ev gururunu yok ederek, gelecekte İran'ı yok etme hedeflerine ulaşamadılar. Bu 8 yıl, görünüşte sadce direniş olarak görünse de, ama aslıdna İran'ı yok etme düşüncesinde olan düşman karşısında durabilmemiz anlamındadır. Ama düşmanlarımız, bu savaştan kendilerine ders almak yerine, nükleer enerji bahanesi ile İran'a yaptırım uygulamaya çalıştılar. Ama milletimiz, bu süre. Karşısında da başarılı ile direndi" dedi ve sözlerine "Hiçbir zaman toplu öldürme silahları peşinde olmadığımızı ama milletimizin kesin hakları için de hiçbir zaman batılı ülkelerin önünde boynumuzu eğmeyeceğimizi, tüm dünyaya açıklamak istiyorum" diye ekledi.

Seçimler boyunca politik bir destan yazan İran halkının, şimdi de ekonomi bir destan yazdıklarını söyleyen Ruhani, "İran halkı, dirençsel bir ekonomiğe ulaşmak  ve tüm sorunlar ile baş edebilmek için, ekonomik bir destan yazmaya ulaşıyor. Yaptırımların kaldırılmamasına rağmen, enflasyon ve ekonomik düşüşten adım adım uzaklaşmaya ve ekonomik gelişim için adımlar atılmaya başlandı. Düşmanınn uyguladığı hiçbir baskıdan korkmuyoruz" dedi.

Ruhani sözlerinin devamında "İran milleti, bir barış milletidir ve hiçbir ülkeye savaş açmaz. İran, savaş yaratarak ve kendi silahlarını satarakzenginleşmek istemiyor. Batılı ülkeler böyle ir yöntem ile kendi servetlerini arttırabilirler ama biz kendi çaba ve çalışmalarımız ile bu hedefe varıyoruz. İran kimse ile savaşmak peşinde değildir ve her türlü savaş karşıdısında duracaktır" dedi ve sözlerine "Silahli kuvvetlerimiz, kendi yenilikleri, buluşları, modern silahları ve en önemlisi, tanrıyaolan inançları ile, bölgedeki en güçlü ordusunu kurmayı başarmıştır. Bizler, İran Silahlı Kuvvetler ile gurur duyuyoruz ve devlet olarak, ordunun daha da gelişmesi için elimizden gelen herşeyi yapmaua hazırız" diye ekledi.

Nölgedeki terör örgütleri ve güvensiz ortama dikkat çeken Ruhani, "İran, büyük önem taşıyan Orta Doğu bölgesinin, güç noktasındadır. Bölgedeki milletleri terör karşısında duracak ve İran Silahlı Kuvvetleri de her zaman onların yanında olacaktır. Bölgedeki milletlerin, büyük güçlerin oyunalrına karşısında durduklarından mutluluk duyuyoruz" dedi.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
22-09-2014 10:22 - 1160 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
17-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım