Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Penetta Patriot Gönderimini Onayladı
Ocak ayının sonuna kadar Türkiye'ye yerleştirilecek
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
14-12-2012 09:39 - 1002 Okunma

 Pentagon Şefi Leon Panetta Türkiye’ye füze savunma sistemi “Patriot” ve bu sistemin hizmeti için 400 asker gönderilmesi ile ilgili belgeyi imzaladı.

Amerikan basın yayın organlarının bugün bildirdiğine göre, toplam 6 Patriot füze savunma sistemi bateryası Suriye’den gelebilecek olası ateşli saldırıları koruması için Türkiye’ye gönderilecek. New Times bunların ikisinin Amerika, ikisinin Almanya ve diğer ikisinin ise Hollanda’dan gönderildiğini yazdı.

Tüm füze savunma sistemi 2013 yılı ocak ayı sonuna kadar Türkiye’ye gönderilecek ve kullanıma hazır hale getirilecek.

 Öte yandan, Rusya’nın RİA Novosti Haber Ajansı’nda düzenlenen “Patriot füzeleri Türkiye’de: NATO-Esed yüzleşmesi mi?” konulu açık oturuma katılan Rus uzmanlar, Suriye’nin Türkiye’ye savaş açacak güçte olmadığına dikkat çekerek bu füzelerinin gerçek amacının NATO’yu bölgeye yaklaştırmak olduğunu belirttiler. Türkiye’nin askeri gücünün Suriye’nin iki misli olduğuna dikkat çeken Rusya Jeopolitik Araştırmalar Enstitüsü Başkanı General Leonid İvaşov, “İç savaş halinde olan Suriye’de bugün Türkiye’ye saldırmak kimin aklına gelebilir? Türklerin de zaten Suriye’nin saldırı ihtimaline ciddi yaklaşacaklarını sanmıyorum. Patriot füzelerinin Kahramanmaraş’ta konuşlandırılması sadece Suriye’ye askeri müdahale hazırlığıdır. Çünkü Suriye’ye askeri müdahale Güvenlik Konseyi’ndeki Rusya vetosu engeline takıldı. Dolayısıyla şimdi Güvenlik Konseyi kararına gerek kalmadan Suriye’ye müdahale için bir bahane aranıyor” dedi.

Rusya olumsuz bakıyor

Rusya Dışişleri Bakanlığı Resmi Sözcüsü Aleksandr Lukaşeviç, Türkiye’de Patriot hava savunma sistemlerinin konuşlandırılmasının Suriye'deki durumun siyasi çözümüne katkıda bulunmadığını bildirdi.

Aleksandr Lukaşeviç, Pentagon’un NATO kararı çerçevesinde Türkiye’ye 2 Patriot füzesavar sistemini gönderme kararını değerlendirdi.

Lukaşeviç şöyle dedi: “Gelişmelerle ilgili endişelerimizi ifade ettik. Türkiye’de ve sınırda, özellikle bu tür silahların birikmesi, siyasi bir çözüm bulmak için uygun olmadığı kadar, tam tersi, komşu ülkeler arasındaki gerginliği artırıyor.”

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
14-12-2012 09:39 - 1002 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
17-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım