Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Pakistan Sünni Meclis Başkanından Çarpıcı Açıklama
Pakistan’ın sünni meclis başkanı Sahibzade Hamid Rıza, Suudi Arabistan’ın hiçbir zaman Ehlisünnet Müslümanlar için bir örnek teşkil etmediğini savundu ve şöyle konuştu: Açık konuşmak gerekirse bu ülkeyle Müslümanlar arasındaki tek bağ, Müslümanların kutsal değerlerinin bu ülke sınırları içinde olmasıdır. Yoksa Arabistan Sünni ülkelerin rehberi ve idolü olmamıştır, olamaz!
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
06-08-2015 10:35 - 693 Okunma
Pakistan’da yaşayan Sünnilerin dört mezhebe tabi olduklarını vurgulayan Hamid Rıza sözlerini şöyle sürdürdü: Arabistan ise tekfirci Muhammed b. Abdulvahhab’ın düşüncesi üzerine kurulmuş bir mezheptir. Yani dört mezheple ilgisi yoktur. Bu yüzden de hiçbir sünni Müslüman için idol olamaz. Arabistan’la Müslümanlar arasındaki tek bağ, İslam’ın kutsal saydığı değerlerin; yani kıblemiz olan Kâbe’nin yanı sıra Peygamberimiz (s.a.a), Ehlibeyt ve ashabın kabirlerinin bu topraklarda olmasıdır.
 
Pakistanlı âlimlerin Arabistanlı Ehlisünnet ulemasıyla sağlam irtibatları bulunmadığını kaydeden Hamid Rıza şöyle konuştu: Bu âlimlerden biri de benim; Suudi Arabistan’ın politikalarına muhalefet ettiğim için hac ve umre vizesi alamıyorum.
 
Şia ile Ehlisünnetin ortak şekilde tekfirciliğe karşı mücadele etmesinin gereğini vurgulayan Hamid Rıza sözlerine şöyle devam etti: Bugüne kadar farklı İslam ülkelerinde Şia ile Ehlisünnet ulemasının katıldığı onlarca konferans ve paneller düzenlenmiştir ve düzenlenmektedir. Bu konferanslardan bazılarına 100 binden fazla insan katılmıştır. Demek ki her iki mezhebin mensupları tekfirci zihniyete karşıdır. Doğrusu bu ümit verici bir durumdur. Bugün Pakistan’da bulunan vahhaabilik zihniyetinin kaynağı da Arabistan’dandır. Dünyanın neresinde tekfircilik hastalığı varsa araştırın, Arabistan’dan geldiğini göreceksiniz. Onun için Müslümanları bilinçlendirmek gerekir ve Arabistan’ın sünni Müslümanlar için asla model olamayacağını her platformda yüksek sesle anlatmamız gerekir.
 
Hamid Rıza, Pakistan âlimlerinin çoğunluğunun Arabistan’ın Yemen’e yönelik saldırılarını desteklemesinden dolayı Nevaz Şerif hükümetine itiraz ettiklerini vurguladı ve şöyle konuştu: Bugün maalesef orta doğudaki tüm krizler ve sorunlar Siyonizm ve Suud hanedanının yararına seyretmektedir.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
06-08-2015 10:35 - 693 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
21-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım