Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Pakistan Özel Araştırma Komitesinden Çağrı
Yabancı İstihbarat Örgütlerinin faaliyetleri durdurulsun
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
03-12-2012 10:59 - 1088 Okunma

Pakistan devletinin özel araştırma komitesi, El-Kaide terör örgütünün elebaşısı Ben Laden'in öldürülmesi konusundaki araştırma raporunu yayınlayarak, bu ülkede yabancı istihbarat örgütleri faaliyetlerinin yasaklanmasını istedi. Pakistan devletinin özel araştırma komitesi, yabancı istihbarat örgütlerinin faaliyetlerini durdurma konusunda yasal düzenlemelerin de Pakistan meclisi tarafından onaylanması ve uygulanması gerektiğini vurguladı.

Amerika'nın askeri istihbaratı ile CİA terör ve casusluk örgütü, Pakistan'a geniş çaplı bir şekilde sızmış bulunuyor. Bu bağlamda 2 Mayıs 2011'de Bin Ladin'in Ebitabad'daki gizli karargahı tespit edilip Amerika özel kuvvetlerinin saldırısına uğradı. Bu örtülü saldırı sonucu Bin Ladin öldürüldü. Pakistan muhalefet partileri ve özelikle Navaz Şerif'in liderliğindeki Müslim Lig partisiyle Pakistan halkının, Amerika'nın bu örtülü operasyonlarını protesto etmeleri ardından Pakistan devleti Bin Ladin'in öldürülmesi olayını araştıran özel bir komite kurmak zorunda kaldı. El-Kaide terör örgütünün elebaşısı Bin Ladin'in öldürülmesi konusundaki Pakistan devletinin özel araştırma komitesi, Amerikalı yetkililer, Abitabad bölgesindeki görgü tanıkları, Bin Ladin ailesiyle Pakistan eski bakanları ve askeri komutanlarıyla diplomatları ve  sivil toplum örgütlerinin yetkilileriyle görüşüp bilgiler edinip araştırma raporunu yayınladı. Bu rapora göre, iktidardaki Pakistan Halk partisi Bin Ladin'in gizli karargahından habersizdi. Fakat Amerika istihbarat örgütü bunu biliyordu.

Amerika istihbarat ve terör örgütüne ilaveten, eski askerler ve istihbaratçılardan oluşan milis ve istihbarat şirret örgüt olan Black Water adlı Amerika özel güvenlik örgütü de Pakistan'da faaliyetlerini sürdürmektedir. Bu örgütler Pakistan'da terörist ve tekfirci örgütleri de destekliyorlar.

CİA'nın faaliyetleri ocak 2011 de Reymond Deyvis adlı bir CİA ajanının 2 Pakistanlıyı Lahor kentinde öldürmesi ardından ifşa edildi. Bunun üzerine Pakistan halkı iktidar partisini protesto ettiler. Amerika özel timlerinin Pakistan'dan izin almadan saldırıya geçip Ben Laden'i öldürmeleri ardından İslamabad ile Washington arasında gerginlikler yaşandı. Bu saldırıların ardından Pakistan hükümeti Amerikalı diplomatlarla ajanlarının faaliyet alanını kısıtladı. Amerika Pakistan'ın terör ile mücadelede ciddi ve etkin davranmadığını iddia ederek, Pakistan topraklarında doğrudan örtülü operasyonlar düzenleyip, bu ülkenin milli hakimiyet hakkını ve toprak bütünlüğünü ihlal ediyor. Bu nedenle Pakistan devleti özel araştırma komitesi yabancı güçlerin bu ülkedeki istihbarat faaliyetlerinin durdurulması gerektiğini vurgulamaktadır.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
03-12-2012 10:59 - 1088 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
19-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım