Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Özgür Suriye Ordu Komutanı: İsrail'le İşbirliği Yapıyoruz
İsrail’den yayın yapan Times of Israel isimli internet sitesinin haberine göre, bu hafta Youtube’da yayımlanan bir videoda geçen ay Özgür Suriye Ordusu’ndan bir komutan Siyonist Rejim’in askeri ve tıbbi yardımı karşılığında İsrail’le işbirliği yaptığını itiraf ediyor.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
16-08-2014 06:27 - 833 Okunma
 
 ABNA- Suriye’nin Doğu Der’a bölgesinde yer alan Nusra Cephesi tarafından kurulmuş Şeriat Mahkemesi’nin pazartesi günü Youtube’a yüklediği bir videoda Özgür Suriye Ordusu’nun Harameyn Tugayı’nın komutanı Şerif es-Safuri kendisine sonradan Sovyet yapımı anti tank silahları ve hafif silahlar temin eden İsrailli yetkililerle 5 kez bir araya geldiğini itiraf etti. Safuri 22 Temmuz’da Suriye’nin İsrail sınırında yer alan Kunaytra bölgesinden el-Kaide’nin Suriye kolu olarak faaliyet gösteren Nusra Cephesi militanları tarafından kaçırılmıştı. Safuri söz konusu videoda “Muhalefet grupları İsrail sınırlarının güvende olması koşuluyla yardım alıp yaralılarını İsrail’de tedavi ettirebilecekti. İsrailli yetkililerle koordinasyon içerisinde olmayan kimsenin İsrail sınırlarına yaklaşmasına izin verilmiyordu” ifadelerini kullandı.
 
Fiziksel olarak işkence gördüğüne dair izler taşımadığı videoda Safuri ilk olarak Siyonist Rejim sınırında Eşref isimli bir İsrailli yetkiliyle buluştuğunu ve kendisine bir cep telefonu verildiğini söyledi.
 
Ardından Younis isimli başka bir İsrailli yetkiliyle ve bunların da ardından hem Younis’in hem Eşref’in üstü olan Ebu Davud isimli bir yetkiliyle görüştüğünü söyledi. Safuri toplantılara katılmak üzere toplamda 5 defa Siyonist Rejim sınırlarına giriş yaptığını belirtti.
 
Videoda anlattığına göre söz konusu toplantıların ardından Siyonist Rejim Safuri ve adamlarına ‘basit tıbbi destek ve kıyafetler vermeye’ başladı. Safuri bunların yanında İsraillilerden aralarında 30 Rus malı tüfeğin, 47 roketle birlikte 10 RPG roket atarının ve 48 bin 5.56 milimetre merminin de bulunduğu silah desteği de aldıklarını söyledi.
 
Times of Israel’in haberine göre Suriyeli muhaliflere ait internet siteleri Siyonist Rejim’e yaptığı girişlerin yalnızca tıbbi sebeplerden kaynaklandığını iddia etti. Öte yandan Suriye rejimine yakın kaynaklar ise Safuri’nin itiraflarının Özgür Suriye Ordusu’nun ihanetinin bir delili olduğunu öne sürdü.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
16-08-2014 06:27 - 833 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
17-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım