Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Özgündüz Yurt Gazetesine konuştu
Özgündüz Irak ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerini yorumladı
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
07-07-2014 12:45 - 1287 Okunma

    Türkiye Caferileri lideri Selahattin Özgündüz, Terör örgütü IŞİD’i, Türkiye’nin dış politikasını ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerini yorumladı. Yurt Gazetesin'de bugün yayınlanan röportajda çarpıcı açıklamalar yer aldı:


   IŞİD’ın Musul’u ele geçirmesi bütün dünyayı dehşete düşürdü. Örgütün özellikle Şii’leri hedef alan eylemleri günlerce konuşuldu. Hatta Türkiye’nin Musul Büyükelçiliği’ni basan örgüt, konsolos dahil 49 kişiyi esir aldı. Bunun yanında 32 Türk TIR şoförü de örgüt tarafından esir alınmış geçtiğimiz günlerde serbest bırakılmıştı. Irak’ta hakimiyet kuran ve hilafeti tekrar kurduğunu ilan eden örgütü Türkiye Caferileri lideri Selahattin Özgündüz’le konuştuk. Özgündüz, IŞİD’in İslam’ı tersten okuyan bir terör örgütü olarak yorumladı.

Artık İslam denince ürperen bir Batı dünyası var. Bunun sebebi özellikle Afganistan, Suriye ve Irak gibi ülkelerde ortaya çıkan El Kaide ve onun destekcisi örgütler. Son olarak oldukça gündeme gelen IŞİD. IŞİD ile İslam aynı kefeye konulabilir mi?

İslam demek Vahabilik demek değildir. İslam, Hoca Ahmed Yesevi, Hacı Bektaş-ı Veli, Mevlana Celaleddin-i Rumi, Hacı Bayram Veli gibi evliyalarla birlikte güzeldir. Ancak IŞID, İslam’ı el kesen, baş kesen bir din olarak yorumluyor. İslam’ın asıl önceliği eli, başı kurtarmaktır. İslam adaletinde baklava çaldı diye çocuğun elini kesmek caiz değildir. Çocuğun cezai ehliyeti yoktur. İhtiyacını karşılamak için başka bir yol kalmamışsa çocuğun da yapacağı bir şey yoktur. O zaman devletin kendisini ‘bu çocuklar niye aç?’ diye sorgulaması gerekir. İslam’da yaşatmaktır esas olan.

‘IŞİD KUR’AN’I TERSTEN OKUYOR’

Rojava’da Kürt diye, Irak’ta Alevi diye çocukları öldürdüler... Yani IŞİD ve benzeri yapılanmaların Kuran’da ve İslam’da yeri var mıdır?

Kur’an'a dair, Peygamber'in yorumunu, Ehl-i Beyt’in yorumunu bir kenara bırakıp kendi yorumlarını yürürlüğe koydukları için bu manzarayla karşılaşıyoruz. Rojava’da Kürt çocuklarını veya Suriye’de, Irak’ta Alevi aileden olduğu için çocuklar öldürüldü. Ülkeni işgal edenlerle savaşırken bile onların çocuklarını öldüremezsin. İşgal eden askerdir, askerle savaşırsın. İslam’ı tersinden okursanız böyle vahşi bir şey ortaya çıkar. Müşrikler, çocuklarını toprağa gömüyordu diye Kuran’da Allah buyuruyor ki, “Diri diri gömülen kız çocuğunun, hangi günahtan ötürü öldürüldüğü sorulduğu zaman…” Farz edin ki bu çocuklar da Alevi değil müşriktir, Allah bu çocukların kanlarını onlardan sormayacak mı? Peygamberimiz buyuruyor ki, suçsuz yere birinin öldürülmesine eğer bütün dünya bile destek verse, Allah bütün insanları cehenneme atmaktan imtina etmez.

'EYÜP SULTAN'I YIKACAKLAR'
 

IŞİD, öncelikli hedefleri arasında İslam dünyasında önemli yeri olan, Şii’ler için kutsal kişilerin mezarlarını yıkmak olduğunu açıkladı, bunun sebebi nedir?

Onlar, herkesi düşman görüyor. Sünnileri de düşman görüyor. Yani şimdi Türkiye’deki Müslümanlar onlar açısından Müslüman değil. Evliyaların türbelerini ziyaret ediyorsa müşrik oluyor. Peygamberi ziyaret eden bile müşrik oluyor. Evliyaların mezarlarını puthane olarak görüyorlar. Yani fırsat onlara geçse Eyüp Sultan’ı, Hacı Bektaş’ı, Mevlana’nın türbesini yıkacaklar. Kerbela da hedefleri arasında. Sadece Şiilerin önemli gördükleri yerlere saldırmıyorlar. Mesela Afrika’da Şii yok, Alevi yok ama oradaki bütün türbeleri yıkıyorlar. Sünniler, Sahabe’nin düşmanı değil, ama bunlar Sahabe’nin mezarını yıkıp, naaşını mezardan çıkardılar. Ya da Cafer-i Tayyar’ın mezarını bombaladılar. Veysel Karani’nin türbesini harab ettiler. Peygamberin torunlarından Hz. Zeyneb’in mezarını defalarca hedef aldılar.

'GİZLİSİ SAKLISI KALMADI'

Sizce AKP ile IŞİD arasında organik bir bağ olabilir mi?
Ne yazık ki bu hareketi ülkemiz destekliyor. Suriye’de destekleniyor, Irak’ta destekleniyor. Artık gizli saklı tarafı kalmadı. TIR'larla silahların taşındığı bilinen gerçekler. Ve de sınır kapılarından ellerini kollarını sallayarak girip çıktıkları, destek gördükleri, Irak’taki terörist başı Tarık Haşimi’nin burada devlet başkanı gibi ağırlandığı ayan beyan ortada. Haşimi, İnterpol tarafından aranırken getirip onu burada besledik. Şimdi bizim konsolosluğumuzu bastılar, rehin aldılar.

AKP nerede yanlış yaptı?

Bakın ben AK Parti düşmanı değilim, bir kaç yıl önce Filistin meselesi için sokaklarda ortak eylemler yaptık. Benim AK Partili dostlarım, CHP’li dostlarıma oranla daha fazladır. Ancak Başbakan ve Dışişleri Bakanı yanıltılarak, çok yanlış yaptı. Peygamber Efendimiz (s.a.v) buyurur ki “Birini tanımak istiyorsanız dostlarına bakın.” IŞİD’e terör örgütü bile diyemediler. Suriye’de kafa kesenleri Türkiye sınırları içinde beslediler.

‘İHSANOĞLU DOĞRU ADAY’

Birçok Alevi kurumu Ekmeleddin İhsanoğlu’nun cumhurbaşkanı adayı gösterilmesine tepki gösterdi. Sizce İhsanoğlu doğru aday mı?

Eğer kazanmak esassa yanlış aday değildir. Çünkü AK Parti seçmeninden de oy alabilecek potansiyelde bir adaydır. Bazı Alevi çevrelerinde ha Ekmeleddin ha Erdoğan diyerek, Ekmeleddin İhsanoğlu’na karşı bir duruş hakim. Ekmeleddin Bey, Erdoğan değildir. Erdoğan nev-i şahsına münhasır bir şahsiyet. Ekmeleddin Bey onu seçen zümreyi ister istemez temsil etmek durumundadır. Bir de kucaklayıcı olmak durumundadır. Yoksa yalnızlaşır.

Eğer bir Alevi aday olsaydı ya da CHP tek başına bir aday çıkarsaydı alacağı oy bellidir. Yüzde 30’u geçmez. Yani ikinci tura kalması bile zor olurdu. Atatürk’le çelişmeyen, laik cumhuriyet değerleri ile derdi olmayan bir aday Ekmeleddin İhsanoğlu, kendi özel hayatında dindar olması bir sıkıntı değildir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin bugüne kadar yaptığı yanlış bu. Halkın dini ile çelişiyor. Müslüman mahallesinde salyangoz satamazsınız. Benim görüşüm milletin kültürüyle gerçekleri harmanlayıp, doğruları söyleyen, Atatürk ilkeleriyle savaşmayan bir adayın Cumhurbaşkanı olmasıdır.

Orhan Şahin- Yurt Gazetesi- (07 Temmuz 2014 Pazartesi)

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
07-07-2014 12:45 - 1287 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
20-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım