Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Özgündüz'den cuma mesajları
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
12-10-2013 11:04 - 1575 Okunma

 TRT Türk'teki bir programda, Ehlibeyt hakkında "Ehlibeyt, Peygamberin bütün ev halkıdır, bunun aksini söyleyen cahildir." gibi söylemlerde bulunan bir profesörün, kavram kargaşası yaratmaya çalıştığını söyleyen Özgündüz, "Vahyin olduğu yerde, mütevatir hadisin olduğu yerde, kendi görüşlerinizi bildirme hakkınız yoktur. Katî nakil varsa, yani Allah ve Peygamber sözü varsa ortada, senin görevin, ona uymaktır, kendin yorum yapamazsın.

Peygamberimiz "Benim Ehlibeyt'im bunlardır." demiştir, eşleri de girmek istemiş, ama Peygamberimiz buna izin vermemiştir. Kimse Peygamberimizin sözünün üstüne söz söyleyemez. Peygamberimizle mi bir derdin var? O'nun söylemediği, izin vermediği ve sınırlarını belirlediği bir konuya sen yorum üretemezsin.

Kaldı ki, madem öyle diyorsun, o zaman bir tane rivayet getir, eşlerinden, kaynatasından, kaynanasından, "Biz de Ehlibeyt'teniz" diyen bir tane hadis getir.

Ehlibeyt, halk arasında senin kullandığın bir kelime değildir, bu dini getiren hangi kelimeyi, ne manada kullanmışsa, sen de öyle kabul edeceksin. Bunun dışında hareket edemezsin." dedi.

Devletimiz Çok Dikkatli Olmalı

Allah İslam âlemini yönetenlere akıl, şuur, iman, vicdan, izan nasip etsin. 6-7 yıl önceden, bu bölgede, emperyalistlerin ne yapmaya çalıştığını televizyonlarda da anlatmıştım. Onlar bu planlarını uygulamaya koydular, biz de yanlış yolda gidiyorsunuz dedik. Müslümanlar siz yapmayın, emperyalistler yapıyor, onlar kendi açısından doğru olanı yapıyorlar. Onların yerinde ben de olsam, onların yaptığını yapardım. Ama onların yerinde değilsiniz, siz Müslümanların yerindesiniz, yanlış yapmayın.

Sonuç, bugün baktığımız noktada, başlarına kakmıyorum, dediğimiz noktaya geldiniz. Körle yatan, şaşı kalkar. Şimdi terörle başın beladadır.
Şimdi ayıkla pirincin taşını, Allah ülkemizi işte onların belasından korusun. Gözü dönmüş canavarlar, on binlercesi, bu ülkenin çeşitli yerlerinde kamplara girdiler, çarşıda, pazarda, artık onlarla dolaşmak olmuyor.

Yarın meşum emellerini, bu milletin üzerine çevirdiklerinde, bu ülkede analar ağlayacak. Allah uzak etsin. Umarım hükümetimiz bu noktada doğru olanı yapar, istihbaratımız, emniyet birimlerimiz, güvenlik birimlerimiz, her birerini çok iyi gözaltında tutar.

Sağlıklı, sağlam ve daimi bilgi ile onları kontrol altında tutar. Bunu yapmasalar, onların akıttığı her kandan, bugün yönetim sorumlu olacak.

Bu noktada da, hükümetimiz, emniyet birimlerimiz, çok dikkatli olmalıdır. Aman ha ülkemizde artık kan akmasın. Elin sapığı, kopuğu gelip bu aziz milletin huzurunu kaçırmasın.

Bizim istediğimiz tek şey, Müslüman ülkelerin birlikte, kendi içlerindeki sorunları, kendilerinin çözmesidir. Emperyalistlerin diretmesiyle bizim sorunlarımız çözülmez, ancak sorun çıkar. Bir sorunumuz, bin olur. Örnekler ortada. Onlar bizim sorunumuzu çözmek için değil, bize sorun yaratmak içindir.

Düşman bunu yapar, o doğru yapıyor. Sen, akıllı ol, o oyuna gelme.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
12-10-2013 11:04 - 1575 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
09-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım