Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Özgündüz'den Çarpıcı İran Mesajları
Velayet-i Fakih makamı yıpratılmamalı
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
29-10-2012 09:25 - 1388 Okunma

Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, İran’a yönelik önemli mesajlar verdi.
Özgündüz; “Milyonlarca şehit verilerek oluşturulan Velayet-i Fakih makamının birilerinin makam ve çıkar hesaplarına kurban edilmemesi gerektiğini söyledi.”

İran’ın 1,5 milyon kurban vererek oluşturduğu bir makam var, Şahlık yerine Velayet-i Fakih’i tesis etmiştir. Bu uğurda milyonlarca ana gözü yaşlı kalmış, milyonlarca gelin boynu bükük kalmış, milyonlarca çocuk babasız kalmıştır. Gelin bu makamı birilerinin koltuk ihtirasıyla, dolara kurban etmeyin.
 Yalakalık ve çığırtkanlıklarla, kendi kişisel ikbal ve istikbali için kullanmamalıdır, yoksa yarın ruz-i mahşerde Behişt-i Zehra’da yatan milyonlarca şehidin kanlı eli, yurtiçi ve yurtdışında bu makamı çıkar için, dolar için kullanan namertlerin, kalleşlerin yakasında olacaktır. O makama oturan Fakih’in etrafında bir aile oluşturun dürüst iseniz, vicdanınız varsa, dünyanın yükünü O’nun omuzlarına bırakmayın, her kurum kendi görevini yapsın diyen Selahattin Özgündüz şunları söyledi:

İran’ın iç ve dış sorunlarını çözmek için de bütün güçlerin, yargının, yürütmenin ve yasamanın başlarının içinde olduğu "Teşhis-i Maslahat-i Nizam" diye bir kurum var, Rehber’in temsilcisi de o teşkilatın içerisindedir, İran’ın sorunlarını çözsünler, bütün yükü Rehber’in omuzlarına atmasınlar. Olumsuzluklardan hem Rehber’i dolayısıyla makamı yıpratıyorlar, hem de yoruyorlar, bütün bir dünyanın yükünü bir yaşlı seyyidin omuzlarına koymak haksızlıktır.

Kurumlar kendiişlerini yapsın. Yanlış yapıyorlar, Rehber’in üstüne atıyorlar, bu çok büyük bir namertliktir, yanlışınızı Rehber’in üstüne atmayın, Rehber öyle demiyor. Rehberlik makamını kendi ikballeri için kullanıyorlar, “Rehber böyle dedi.” diyorlar. Fitnelerini bile Rehber’e mal ediyorlar, bu çok kalleşçe bir tutumdur. Rehber'in yükünü hafifletmeniz gerekiyor.

 İran’da seçimler yaklaşmıştır, bence kanunen engeli olmayan bin aday da çıkacaksa çıksın, halk kimi seçerse, bırakın çıksın, kanunlar çerçevesinde işini yapsın, derebeyliği yapamaz ki, kanunlar var, işini yapsın, yaptığı işin de sorumluluğunu taşısın, Rehber’in üstüne atmasın sorumluluklarını ve Rehber’i de yıpratmasın diye konuştu.
 

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
29-10-2012 09:25 - 1388 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
05-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım