Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Özgündüz: Önceliğimiz Müslümanların birlik ve dirliğidir
Özgündüz'den önemli mesajlar
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
19-09-2014 13:46 - 1172 Okunma

 Özgündüz: “Bizim birinci önceliğimiz, imamlarımızın, merce-i taklitlerimizin, rehberimizin, önderlerimizin bize tavsiyesi, Müslümanların mezhep bağnazlığından, kavmiyet faşizanlığından kurtulup, İslami vahdete dönüşün sağlanmasıdır. Müslümanların birlik ve dirliğidir. Bu bizim birincil önceliğimizdir” dedi.

İSTANBUL- Halkalı Zeynebiye Camii’nde kılınan Cuma namazında konuşan Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz: “Bizim birinci önceliğimiz, imamlarımızın, merce-i taklitlerimizin, rehberimizin, önderlerimizin bize tavsiyesi, Müslümanların mezhep bağnazlığından, kavmiyet faşizanlığından kurtulup, İslami vahdete dönüşün sağlanmasıdır. Müslümanların birlik ve dirliğidir. Bu bizim birincil önceliğimizdir” diye konuştu. Özgündüz, İslam dünyasının birlik dirliği içerisinde, dostluk kardeşlik içerisinde münasebetlerini yürütmeleri gerektiğini ifade ederek “arzumuz terörle İslam’ı özdeşleştiren ecnebi uşaklarının tasfiyesidir” diye konuştu.

Selahattin Özgündüz konuşmasında şunları söyledi: “İslam adına çocuk başı kesen Şia da olsa ben lanetlerim, Sünni de olsa,  Müslim de olsa, gayri Müslim de olsa lanetlerim. Çünkü İslam da çocuk cezaya ehliyet yoktur. Allah ona günah yazmıyor. Çocuğu tekbirler eşliğinde çocuk kesenler bu dinin mensubu olamazlar. Dini yok ki bir defa onu hangi dinin hangi mezhebe intisap ettirelim. Bu yönde Diyanet teşkilatımızın da, Diyanet İşleri başkanımızın da öteden beri hassasiyeti vardır bunu biliyoruz kendisi söylemiştir.  Umarım ki onların da elindeki imkân, bizimle kıyaslanamayacak kadar büyüktür. Bu yönde herkes gücü kadar mesul dür. Onlar da gücünü sarf edecek, bizde gücümüzü sarf edeceğiz doğru olan kazanacak.

O da İslam adına terör estirenleridir onlar mağlup olacak bu terörün karşısında duranlar doğrudur, haklıdır onlarda kazançlı çıkacak ve batıl hurafe ile beslenenlerin, bekli de bu bir hayra vesile olacak onların bölgeden, İslam dünyasından tavsiyesi mümkün olacaktır. Böylece bir daha uyduruk menakıplarla İslam gençliğinin farklı yönlere çekilmesi de önlenmiş olacaktır.

Biz yönde inanınız, biz kimseyi mezhebinden dolayı desteklemedik, tabirimi düzeltiyorum destekledik, desteklemeye de devam edeceğiz. Ama mezhebi değil, bizim mezhepdaşımız değil, babamız da olsa, öz kardeşimiz de olsa bu kimse zalim olursa başkalarının kanını akıtırsa, önce biz karşısına çıkarız. Ama mezhebinden dolayı birileri şamar oğlanı edilmek isteniyorsa işte o zamanda biz yanında oluruz. Mezhepdaşımızın da, akrabamızın da, dindaşımızın da, soydaşımızın da yanında oluruz bu da böyle biline..

Bizim birinci önceliğimiz, imamlarımızın, merce-i taklitlerimizin, rehberimizin, önderlerimizin bize tavsiyesi, Müslümanların mezhep bağnazlığından, kavmiyet faşizanlığından kurtulup, İslami vahdete dönüşün sağlanmasıdır. Müslümanların birlik ve dirliğidir. Bu bizim birincil önceliğimizdir. Altını çiziyorum. O noktada bize düşen ne varsa meşru sınırlar içerisinde, gücümüzün yettiği kadarıyla yapmaya hazırız. Allah birlik ve dirliğimizi bozmasın, bozmaya çalışanlara da fırsat vermesin” duasıyla sözlerini tamamladı.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
19-09-2014 13:46 - 1172 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
17-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım