Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Özgündüz: İslam dünyası tekfirci anlayıştan kurtulmalı
Özgündüz'den önemli mesajlar
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
26-11-2014 11:59 - 850 Okunma

Türkiye Caferileri Lideri Özgündüz:  “Tekfirci anlayış, hem İslam'ın hem de Müslümanların dünyadaki imajını çok kötü bir şekilde bozdu. İslam dünyası, bu tekfirci anlayıştan teberri etmek, kurtulmak durumundadır”

KUM – TAHRAN -Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, “Tekfirci anlayış, hem İslam'ın hem de Müslümanların dünyadaki imajını çok kötü bir şekilde bozdu. İslam dünyası, bu tekfirci anlayıştan teberri etmek,  kurtulmak durumundadır” dedi.

Özgündüz, İran'ın Kum kentinde düzenlenen “Aşırı akımlar ve tekfirci terör” konulu konferansa ilişkin açıklamalarda bulundu.

Alim ve düşünürlerin, tekfirci anlayışın İslam'da yerinin olmadığını ortaya koymak amacıyla bir araya geldiklerini söyleyen Özgündüz, kendisi gibi düşünmeyen bütün Müslümanlara  kafir diyen tekfirci anlayışa ilmi alanda cevap verildiğini belirtti.

“İslam ulemasının Şiasıyla Sünnisiyle bir araya gelmiş olmaları başlı başına bir başarıdır” diyen Özgündüz, konferansa katılan ilim adamlarının bu konuda aynı görüşü paylaştıklarını ifade etti.

Tekfirci anlayışın yayılmaması ve İslam dünyasında yer bulmaması gerektiğini kaydeden Özgündüz, dini hassasiyeti olan şahıs ve kurumların tekfirci anlayışa karşı olduklarını dile getirdi.

Özgündüz, Alevisiyle Sünnisiyle tüm Müslümanların kardeşlik bağlarının biraz daha pekiştirilip güçlendirilmesinin tekfirci akımlara karşı mücadelede önemli olduğunu bildirdi.

Radikal akımlara ve tekfirci terörizme karşı ilmi mücadelenin yanı sıra askeri mücadelenin de söz konusu olduğuna değinen Özgündüz, Türkiye, İran, Irak ve Suriye başta olmak üzere bölge ülkelerinin ortak hareket etmeleri  halinde terörizmin bu coğrafyada barınamayacağını söyledi.

Özgündüz, “Tekfirci anlayış, hem İslam'ın hem de Müslümanların dünyadaki imajını çok kötü bir şekilde bozdu. İslam dünyası bu tekfirci anlayıştan teberri etmek,  kurtulmak durumundadır” diye konuştu.

Türkiye ve diğer ülkelerde de tekfirci anlayışa karşı benzer konferanslar yapılmasını önemli bulduğunu vurgulayan Özgündüz, İslam dünyasının bir an evvel bu tekfirci zihniyetten kurtulması gerektiğini söyledi.
 

“İslami Uyanış Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı”
 

Bu arada Tahran'da düzenlenen İslami Uyanış Yüksek İstişare 7. Genel Kurulu Toplantısına da 30 ülkeden temsilci katıldı.

İslami Uyanış Yüksek İstişare Genel Kurulu Sekreteri Ali Ekber Velayeti başkanlığındaki toplantıda İslam dünyasının yaşadığı sorunlar ile çözüm önerileri ele alındı.

Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz toplantıda Velayeti ve kurulun diğer üyeleriyle bir araya geldi.

Özgündüz, kurul üyelerine hitaben yaptığı konuşmada, İslam dünyasının birlik ve beraberliğinin pekiştirilmesine yönelik çalışmaların önemine değindi.

Ortadoğu bölgesindeki şiddet ve çatışmaların temelinde tekfirci zihniyet ile onların dış destekçilerinin olduğuna dikkati çeken Özgündüz, İslam ülkelerinin el birliğiyle ortak sorunlarını çözebileceğini ifade etti.

Kurulun diğer üyeleri de mevcut sorunların aşılabilmesi için Müslüman ülkeler arasında her alanda işbirliği, yakınlaşma, diyalog ve yardımlaşmanın önemini vurguladılar.

Kurulda Filistin topraklarının Siyonist İsrail işgalinden kurtarılmasının İslam dünyasının önceliklerinden biri  olduğu vurgulandı.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
26-11-2014 11:59 - 850 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
18-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım