Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Özgündüz: “Hz. Ali’yi anmak bir ibadettir.”
Törende Konuşan Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz güne ve gündeme dair önemli mesajlar verdi
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
20-08-2019 16:36 - 1237 Okunma
Törende Konuşan Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz güne ve gündeme dair önemli mesajlar verdi: Özgündüz, “Allah’ım sana hamdolsun ki bizlere Hz. Ali’nin velayetine asılmayı nasip ettin. Sana hamdolsun ki Resul-ü Ekrem’in tayinine, atamasına gönülden razı olmayı, vefakâr kalmayı bize nasip ettin. Allah’ım sana hamdolsun ki senin Resul’ünün meleklerinin razı olduğu velayete gönlümüzü razı ettin. Allah’ım sana hamdolsun ki bize o hakikati, Resul-ü Ekrem’in ağzıyla ilan edilen o hakikati başkalarına da tebliğ etmeyi bize nasip ettin. Hakkı ört pas edenlerden etmedin.
 
 Bize bir aşk verdin. Müthiş bir şeydir; aşkının zevkini yaşarken o aşk sana sevap getiriyor, o aşk senin günahlarını silip atıyor. Hem âşık olacaksın hem bu aşk seni günahlardan arındıracak, var mı böyle bir şey?
 Sevgili canlar, protokol, ülkemizde orta yolu seçmiş iki güzide ve tabanı olan teşkilatımızın tertiplediği bu organizasyona hoş geldiniz. Ekranlarının başından bizleri izleyen canlara da selam yolluyorum. Ehl-i Beyt’in isminin geçtiği, Ali’nin isminin geçtiği bu meclisler hakkında bolca hadis de vardır: “Ali’yi anmak başlı başına bir ibadettir.”
 
 “Bu Alevi, Şia uydurmasıdır.” Diyen varsa onun cehaletine sayarız bu sözleri. Yüzlerce Ehl-i Sünnet kaynağı, yüzden fazla sahabeden nakledilmiş ve günümüze kadar gelmiştir. Hz. Ali’ye haset edenlere karşı Peygamber’imiz “Ali’den ne istiyorsunuz? o imanı olan herkesin mevlasıdır, benden sonra.” Demiştir. O zaman öyle buyurmuştur. 
 
 Peygamber’imiz bu hutbeyi okuduktan, Gadir-i Hum olayı yaşandıktan seksen iki gün sonra vefat etmiştir. 
 Hz. Muhammed (s.a.v) demiştir ki: “Ben sizlere kendi canınızdan daha evla değil miyim?”
 
 Onu dinleyenler ise: “Evet ya Resulullah öylesin.” Dediler çünkü bunu demezlerse kafir olurlardı, Kur’an-ı inkar etmiş olurlardı.
 Kur’an’daki bu ayeti onlara hatırlattı Peygamber: “Allah buyuruyor ki: “Bu Peygamber, imanı olanlara kendi canlarından da önceliklidir.” 
 Bu ayetten sonra Peygamber o meşhur sözü yani: “Ben kimin mevlası isem Ali’de onun mevlasıdır. Yani canından da önce gelendir.” Sözünü söylüyor.
 Sahabeler, halifeler vesaire arasından Resul-ü Ekrem mevlası olmayan birisi var mı? Varsa demek ki imansızdır. Yoksa, Resul-ü Ekrem herkesin mevlası ise o zaman Hz. Ali’de herkesin mevlasıdır. Oturup burada o mu, bu mu üstündür tartışmasına girmek gereksizdir. Kim kendi mevlasından daha üstün olabilir ki?
 
 Peygamberimiz orada buyurdu ki: “Allah’ım ona dost olana dost ol, düşman olana düşman ol. Ona yardım edene yardım et, ondan yardımını esirgeyene yardımını esirge.”
 Bu evrensel bir beyandır. Sadece o zaman için değil. Kıyamete kadar sürecek bir beyandır. Allah’ım bizler Ali’nin yolunda olmaya, onun için çalışmaya gayret ediyoruz. Bizi bu yoldan ayırma. Bu bize dünyevi anlamda bazen pahalıya mâl oluyor, olsun. İslam ümmeti iki akıldan ibarettin, buna kimse alınmasın.
 
 Bir tarafta bir karıncayı incitmesi şartıyla tüm yer kürenin hâkimi olacaksa bile o karıncayı incitmeyen bir Peygamberdir.
 Diğer tarafta iktidar için, koltuk için her şeyi feda edebilecek bir anlayış. 
 
 Biz karıncaya bile zulüm etmeyen, onun bile hakkını gözeten anlayışla beraberiz.
 Biz şimdi bundan vaz mı geçelim? Türkiye devleti bir aşiretler devleti değildir bunu bir kere aklımızda tutalım. Biz görüşümüzden vazgeçmeyeceğiz.
 
 Bize kendi oturduğumuz mahalle de bile hakkımız verilmiyorsa burada bir sıkıntı vardır. Sağ taraf geliyor, seni mezhebinden dolayı mağdur ediyor. Sol taraf geliyor, dininden dolayı seni öcü olarak geri görüyor. Pratikte bunu diyor. Bu ilçenin en yoğun nüfusu bölünmemiş Kars’dır, Iğdır’dır, Ardahan’dır. Ne verdiniz? Bizden daha fazla nüfusu olan varsa bize gösterin. Suçu ne bu toplumun, Ali aşkı mı? 
 
 Senin hatırına dinimden mi vazgeçeyim? Yoksa senin hatırına Peygamber’in bana emanet ettiği Ehl-i Beyt’ten mi vazgeçeyim, Ali’den mi vazgeçeyim? Bu vatana biz hiç ihanet etmedik ki, Mehmetçiğe kurşunu biz hiç sıkmadık ki, meydanları biz bombalamadık ki. Ama bunları yapanlara parsel parsel verirsiniz de bu ülkenin evladı olana, bu ülkeyi Türk yurdu yapan Ali taraftarının eline neden hiçbir şey geçmez. Bu bizim hakkımızdır.
 
 Daha önceki konuşmalarda üzerine değinilmişti ama ben tekrar bu konu hakkında konuşmak istiyorum; Hüseyin’in dedesi kurban edilmediği için, yedi bin yıl önce yaşanan bir olay için onun anısına bir sürü ibadet olur da Peygamber’in oğlunun şehit olduğu gün için bir gün tatil ilan edilse ne olur? Ne olur yani? Peygamber’imiz mi rahatsız olur? Veya Gadir-i Hum için bir gün tatil verilse, bu konu bu sayede gündeme gelse bundan kime ne zarar gelir? Vahabizm bunu istemez ise İngilizler bunu istemez ise ne yapalım? Bizim onları memnun etme gibi bir uğraşımız mı var?
 
 Bu millet Ehl-i Beyt aşığıdır. Tilki sıfatlı değil aslan sıfatlıdır bu ülke. O “petrodolarlar” gittikleri her yerde kan akıttılar. Dolarlar onların olsun, bize Ehl-i Beyt yeter. Allah’ın şefkati üzerimize olacaktır. Allah’ım bizi devletsiz bırakma…” dedi. 
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
20-08-2019 16:36 - 1237 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
20-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım