Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Özgündüz: “Biri Birinizle Dostane Konuşamıyorsanız Başkalarıyla Nasıl Vahdet Oluşturacaksınız!?”
Türkiye Caferileri Lideri Selahattin ÖZGÜNDÜZ;"Toplumumuzun barışa ihtiyacı var düşmanlığa değil onun için barışçıl lisan kullanmanızı ısrarla rica ediyorum."
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
03-02-2020 15:11 - 1805 Okunma
Özgündüz; “Sevgili Al-i Muhammed Muhip’leri! Bir arkadaşımızın rahatsızlığı nedeniyle (Allah ona ve bütün hastalarımıza şifa versin) hitabet şekli biraz serttir. Siz de aynı sertlikte karşılık verip ortada harp varmış gibi bir algıya sebebiyet vermemenizi rica ediyorum.
 
1-Bu durumdan din derdi olmayan, camiamızdan olmayan, mescid ve alim derdi olmayanların yanı sıra düşmanlarımızın da su-i istifade edebileceklerini göz önünde bulundurmak gerekir.
 
2- İlmi konularda görüş belirtirken İslami adabı göz ardı etmemeliyiz.
 
3- Hepiniz (camiamızın insanları olarak) zincirleme hısım akrabasınız dolayısıyla cenaze, düğün, merasim vs. ortamlarda biri birinizin kendisi veya akrabalarıyla yüz yüze geleceksiniz. Bunu da göz ardı etmeyin.
 
4- Birçoğunuz bana karşı bir görüş sergilendiğinde hey dad bu adamın liderliği elden gidiyor gibi bir paniğe kapılıp feveran ediyor. Evvela ben bir faniyim er geç bensiz kalacaksınız. Toplanır kendinize bir lider seçersiniz. Esasen bu işi fertten ziyade bir sisteme bağlamanız gerekir ki, fertle kaim olmaktan çıksın. Birliğiniz her şeyin üstündedir. Lidersiz birlik te imkânsızdır. Bu doğru ama lider Selahattin ÖZGÜNDÜZe aittir saplantısından kurtulmak lazım. Bunu camia olarak siz belirlersiniz. Bu gün hemen toplanıp yeni bir lider de seçseniz benden yana sorun yok hatta buna destek veririm.
 
5- Evet lider deyip sonra da paspas etmek yakışık almaz ama eğer lider yanlışlarıyla birliğe zarar verdiği toplum tarafından tespit edilirse toplanıp yeni lideri seçer, eskinin görev ve unvanına son verir. Yerinden kalkan ben kabul ediyorum, etmiyorum gibi densizlik yapma hakkına sahip değildir. Hiç bir lider ( Peygamberimiz de dâhil ki ashabının yüzde otuzdan fazlası (münafıklar) onun önderliğine karşıydılar) halkının yüzde yüzünün tasvibini alamamıştır. Bütün halkın toplanmasının da mümkün olmadığına göre tarihe de bakarak kimlerin tasvibiyle lider tayin veya azledileceği de karara bağlanmalı.
 
6- Biri birinizle dostane konuşamıyorsanız başkalarıyla nasıl Vahdet oluşturacaksınız!? Bence bilgiye dayalı diyecek sözü olmayanlar için en hayırlısı susmaktır.
 
7- Toplumumuzun barışa ihtiyacı var düşmanlığa değil onun için barışçıl lisan kullanmanızı ısrarla rica ediyorum.
 
8- Herkes bil husus ilmi konularda benimle aynı görüşte olmak zorunda değildir. İlla da beni de kendi görüşüne döndürmek istiyorsa buyurup gelir ya da beni davet eder ister aramızda ister halkın huzurunda münazara ederiz. Delillerle beni ikna ederse minnettar olurum yanlışımı düzelttiği için. Ben her kesi davet ediyorum. Ama ben neyi inkâr ediyorum onu da bilip ona göre hazırlık yapsın. Son zamanlardaki Hz. Zehra’yla ilgili benim görüşüme ne karşı çıkanlar ne de savunanlar benim görüşümü doğru anlamıştır. Bunu anladım öyleyse garazdan, marazdan uzak. Önce konuyu doğru anlayıp sonra ret ya da tasdik etmek gerekir.
 
9- İlginçtir farkındaysanız başka gruplardan değil şiddetli karşı duruş kendi dost çevremdeki bazı alim arkadaşlarımdan geldi. Bu da bana birçok şeyi düşündürüyor şekli bakımından.
 
10- “ Allah’a topluca tövbe edin ey müminler! Böylece iflah olmanız umulur” Nur 31
 
Evet kurtuluş ancak Allah’a yönelmekte ve şeytanın peşine takılmaktan kaçınmaktadır. Yine Rabbimiz, fitne cinayetten daha şedîd daha büyüktür buyurmuştur. Bu millete en büyük kötülük onların arasına fitne sokmaktır. Her kes bundan kaçınsın yoksa Hakkın da halkın da karşısında ağır hesap vermek durumunda kalır. Çok değerli ve güzide camiamıza saygı ve sevgilerimle.”
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
03-02-2020 15:11 - 1805 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
17-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım