Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Özgündüz: "Gelin İslam’ı Hurafelerden Kurtaralım"
Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, gündeme ilişkin bir mesaj yayımladı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
07-09-2020 21:25 - 3557 Okunma
Özgündüz mesajında: ‘‘Selamun Aleykum Sevgili Dostlar! 
 
Son günlerde ülke gündemini bir tarikat liderinin bir kız çocuğuyla yaşadığı uygunsuz davranış meşgul etmiştir. Sövüşün beşi bir para... Hani bir kıssa vardı: Kimi Hz. İsa (a.s) kimi rivayetler ise İmam Ali'ye (a.s) dayandırır. Kim bilir belki hiç yaşanmamış belki de her ikisi döneminde de yaşanmıştır. Velhasıl zinaya mürtekib birine recm uygulanacaktı. Buyurdular ki, bu günahkâra taşı bu günaha mürtekib olmayan atsın. Bir baktılar ki kendilerinden başka kimse kalmamıştır. Bu küfürleri taş olarak değerlendirsek, taşlama hakkı olan kaç kişi kalır!? 
 
Asıl benim derdim bu şeyhe yapılan küfür değil, taşıdığı kisve yüzünden, onun üzerinden kimi din- i mübin-i İslam’a, kimi toptan tarikatlara, kimi Sünniliğe, kimi şu veya bu partiye küfür ve hakaret yağdırıyor. Benim derdim işte bu. 
Hepimiz biliriz ki suç ferdidir. Bir ferdin günahıyla tüm bir aile, kabile, soy, parti, mezhep, tarikat, din ve ideoloji suçlanamaz. 
 
Her kesimde suç ve günah işleyen insanlar muhakkak ki vardır. Önemli olan o toplumun o kesimin inanç sisteminin bunu tasvib edip etmediğidir. 
Tasvib etmiyorsa o ferdin suçuyla koca bir camiayı hedef tahtası yapmak etik midir? Vicdana sığar mı? O ferdin de cezasını bırakın da yargı versin. Milletimin bir kesimi diğer kesimine sövmekle ülkeme hayır değil zarar getirir hele ki bu dönemde.
 
Şimdi gelelim inanç sistemine: Bendeniz acizane yıllardır Şiasıyla, Sünni’siyle gelin bu aziz dini hurafelerden arındıralım diyorum da dinleyen kim!? 
 
Somutlaştırmadıkça tepki de veren yok. Ne zaman ki somutlaştırsak o zaman nedense bilgisi olan olmayan karga sürüsü gibi gaklamaya başlarlar. Hiç kimse en başından bu dine hangi hurafe girmiş? Sen neden bahs ediyorsun demiyor. 
 
Konumuzla ilgili ta çocukluktan beri herkese Şii-Sünni ulema! Ayşe anamızı 9 yaşındayken, Peygamberimiz aldı. Fatime (s.a) anamızı 9 yaşındayken imamımız aldı hurafesini ezberlettiyseniz doğal sonucu bu oluyor işte. 
 
Selman Rüşdi gibi mürtedler de, o zaman sizin Peygamberiniz sübyancıdır dediğinde bu ulema basıyor feveranı. 
 
Bir kez daha imdat! diyorum gelin İslam’ı hurafelerden kurtaralım bunun için kurbanlık lazımsa Şia tarafında ben buna talibim. Sünni tarafta en yetkili mevki hangisiyse oradan birisi bunu göze alsın. Bari bundan sonraki nesillerimizi olabildiğince hurafeden arınmış İslam’la tanıştıralım. Bari torunlarımızı bu felaketten kurtaralım. 
 
Yoksa onları bu piyasa dini yüzünden inançsızlaştıracağız... 
Diğer hurafeler bugün ki konum değil konuyla ilgili diyorum ki, imam ve peygamberinizin 9 yaşındaki çocuğu aldığına inanıp tasvib ediyorsanız onların yaptığı şeyi başkası yapınca onu suçlamaya hakkınız yoktur. Kesin sesinizi oturun yerinize. 
Şimdi gelelim Aişe anamız peygamberimizle evlendiğinde kaç taşındaydı!? Hz Zehra anamız imamımız Ali ile evlendiğinde kaç yaşındaydı!? Sorularının cevabına; evet Aişe anamız 22 yaşını geçmişti peygamberimizle evlendiğinde.
 
Fatimet’üz-Zehra (s.a) anamız da imamımız Ali (a.s)’la evlendiğinde 20 yaşının üzerindeydi.
vesselamu alâ men ittebea’l- hüdâ’’dedi.
 
07/09/2020
Selahattin ÖZGÜNDÜZ
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
07-09-2020 21:25 - 3557 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım