Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Ortadoğu'nun katili İsrail'dir
Suriye Dışişleri Bakanı konuştu
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
23-08-2014 12:05 - 1060 Okunma

 BEYRUT – Suriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanı Yardımcısı Faysal Mikdat batılı ülkelerin Arap bölgemizde en güzel “demokrasilerini” uygulamak için dizayn ettiği tecrübe edilen kitle imha silahının binlerce masum Filistinli ve Arap vatandaşını öldüren İsrail varlığı olduğunu belirtti.

Mikdat İsrail varlığının öldürdüğü Arap ve Filistinlilerin sayısının Amerika’nın Hiroşima ve Nagazaki’ye attığı atom bombasında bir kaç saniyede ölen insanlardan daha fazla olduğuna dikkat çekti.

Lübnanlı el Bina gazetesinde yayınlanan “Orta Doğuda Kitle İmha Silahları” adlı haftalık makalesinde Mikdat, İsrail’in uyguladığı bütün bu öldürme ve yıkıma rağmen kitle imha silahlarının yayılması sözleşmesine katılmamaya ve nükleer tersanelerinin uluslararası atom ajansı tarafından gözetlenmemesinde ısrarlı olduğunu ve dünyanın bu tehlikeli silahtan kurtarılması için bütün uluslararası işbirliği kriterlerine açık bir ihlal teşkil ettiğini vurguladı.

Mikdat, orta doğu bölgesinin nükleer ve bütün kitle imha silahlarından arındırılması için cesur tek davetin, 2003 yılında bütün orta doğu ülkelerinin bu silahlardan arındırılması sözleşmesine, keza nükleer denemelerin kapsamlı ambargosu sözleşmesine, biyolojik silahların kullanılması, üretilmesi ve bulundurulmasını meneden ve bu silahların imha edilmesi sözleşmesiyle kimyasal silahların üretimi, bulundurulması ve kullanılmasını meneden sözleşmeye katılmalarını talep edenin, Suriye Arap Cumhuriyeti tarafından geldiğine dikkat çekti.

Mikdat, batılı ülkelerin Suriye’nin bu karar tasarısını onaylamamalarını ve düşürmek için veto hakkını kullanma tehdidinde bulunmalarının batılı ülkelerin İsrail’i korumak için uyguladıkları nifakın işareti olduğunu vurguladı.

Mikdat, özellikle batılı işbirlikçileri silahlı terör gruplarının ve onları destekleyen batılı ve bölgesel ülkelerle Türkiye ve Suudi Arabistan’ın İsrail planıyla Halep Han el Asel ve Şam’ın Doğu Guta’sında teröristlerin kesinlikle kimyasal silahlar kullandıklarına yönelik araştırma ve yönelimlerin tespit olmasıyla birlikte Amerikan ve diğer batılı ülkelerin kinci tutumlarının Suriye’nin kimyasal programından vazgeçmeye karar vermesiyle ortaya çıktığını açıkladı.

Mikdat, Suriye’nin orta doğuda kitle imha silahlarının yayılmasını önleme çabaları yolunda attığı fiili adımla, 14 Eylül 2013 yılında Rusya Başkanı Viladimir Putin’in sunduğu kimyasal silahların yasaklanması ittifakına katılmasının daha önce örneği görülmemiş tarihi bir karar aldığını vurguladı.

Mikdat, Suriye’nin dikkatli takibi sayesinde Suriye’nin kimyasal programını geride bıraktıklarını ve Suriye’nin üzerine düşen görevleri belirlenen tarih öncesinde yerine getirdiğini ancak bilinen batılı kışkırtmaların bütün bu dönem boyunca, batılı ülkelerin ve İsrail’in desteğiyle dünyanın hiç bir zaman tanık olmadığı en çirkef katliamlar işleyen, din, ahlak, halkımızın ahlaki ve uygarlık değerlerini hiçe sayan vahşi terör örgütlerinin saldırıları önünde dimdik ayakta duran Suriye’den öç almak ve planlarını desteklemek için boş gerekçeler ortaya attıklarına dikkat çekti.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
23-08-2014 12:05 - 1060 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
17-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım