Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Ortadoğu'da hep savaş var!
Tüm dünyada satılan silahların yüzde 74’ünü ABD, Rusya, Çin, Fransa ve Almanya gerçekleştirdi. Bu silahların en büyük alıcısı ise Ortadoğu ve Asya oldu. Bundan dolayı Ortadoğu'da savaşların varlığı şaşırtıcı değil.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
21-02-2017 08:54 - 605 Okunma
Stokholm merkezli Uluslararası Barış Araştırma Enstitüsü (SIPRI)'nün son raporuna göre, ABD ve Rusya, 2012-2016 döneminde dünyanın en büyük silah ihracatçıları konumunu korudular. En büyük beş ihracatçı arasında da Çin, Fransa ve Almanya da bulunuyor.
 
En az 100 ülkeye silah sağladığı belirtilen ABD dünya silah ihracatının üçte birini gerçekleştirirken Rusya’nın payı yüzde 23’ü buldu.
 
Çin’in küresel silah ihracatını yüzde 6.2’sini oluştururken Fransa ve Almanya’nın payları ise yüzde 6.2 ve yüzde 6 olarak hesaplandı. Böylece en büyük beş ihracatçının küresel silah ihracatındaki toplam payı, yüzde 74’ü buldu.
 
Ortadoğu en büyük silah alıcısı
 
SİPRİ, beş yıllık dönemleri itibariyle silah transferlerinin 2012 ile 2016 arasında soğuk savaşının bitmesinden bu yana en yüksek düzeyine ulaştığı vurgulanan raporda 2012-2016 döneminde silah ihracatında gözlenen artışı büyük ölçüde Ortadoğu ve Asya’nın artan talebine bağladı.
 
Nitekim, 2007-2011 dönemine göre yüzde 21 büyüyen ABD’nin silah ihracatının yarısına yakın bölümünün, Ortadoğu’ya yapıldığına dikkat çekildi. Bu arada, Rusya’nın en çok silah sattığı ülkeler Hindistan, Vietnam, Çin ve Cezayir olarak sıralandı. Bu ülkelerin de Rusya’nın ihraç ettiği silahların yüzde 70’ini aldıklarına işaret edildi.
 
En çok silahı Hindistan ve Suud aldı
 
SİPRİ’ye göre dünyanın en çok silah ithal eden ülkeleri Hindistan ve Suudi Arabistan oldu. Silah ithalatı önceki beş yıllık döneme oranla Orta Doğu’da iki kata yakın bir artış gösterirken Suudi Arabistan’da yüzde 212, Katar’da ise yüzde 245 büyüdü.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
21-02-2017 08:54 - 605 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım