Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Örgüt Suudileri Sırtından Bıçakladı!
Bazı üyeleri idam edilen El Kaide terör örgütü, tekfirci-selefi örgütlerin hamisi olan Suudi Arabistan'a yönelik tehdit mesajı yayınladı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
11-01-2016 15:43 - 613 Okunma
Suudi Arabistan'ın 2 Ocak tarihinde çoğu El Kaide militanlarından oluşan 47 kişiyi idam etmesinden sonra, örgütten Riyad'a yönelik bir tehdit mesajı geldi. 
 
El Kaide'nin Yemen ve Kuzey Afrika kolu tarafından yayınlanan mesajda, "Suudi Arabistan idamların bedelini ödeyecek" açıklaması yapıldı.
 
Reuters'ın haberine göre, idamların "Riyad'ın Batılı müttefiklerine yeni yıl hediyesi" olarak nitelendirildiği açıklamada, "Riyad, iyi mücahitlerin kanını Haçlılara, tatillerinde, yeni yılda kurban olarak sunmakta ısrarcı davrandı" ifadesi kullanılıyor.
 
El Kaide'nin Yemen kolu, Aralık ayında yayınladığı mesajda, örgüt mensuplarının idam edilmesi durumunda Suudi askerlerin "kanını akıtmakla" tehdit etmişti. Geçen hafta ise IŞİD, Suudi Arabistan'da El Kaide üyesi ve tekfirci militanların bulunduğu hapishaneleri "yok etme" iddiasında bulunmuştu.
 
Suudiler tarafından 2 Ocak tarihinde idam edilenlerden birisi de İslam alimi Ayetullah Bakır Nemr. Nemr'in idamına en sert tepkiyi İran göstermiş ve halkın Suudi Elçiliğini ateşe vermesi sonucunda iki ülke arasındaki ilişkiler gerginleşerek, Arabistan İran ile olan ilişkisini kesmişti. O günden sonra da dünyanın değişik yerlerinde Ayetullah Nemr'in idamını protesto eden gösteriler başladı. 
 
Suudi-İran gerginliği sıcaklığını korurken, İran'dan gerginliğin ateşini düşürmeye yönelik açıklamalar da gelmeye devam ediyor. İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon'a hitaben bir mektup yazarak, Suudi Arabistan'la ilişkilerin kopmasından yana olmadıklarının altını çizdi.
 
"Bölgesel gelişmelerde tanık olduğumuz şey, Suudi Arabistan'ın kışkırtıcı yaklaşımı" diyen Zarif, Riyad'ın Suriye'deki kriz üzerinde olumsuz etkiler yaratmaya çalıştığını, ancak buna izin vermeyeceklerini belirtti.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
11-01-2016 15:43 - 613 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
21-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım