Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Obama ve Putin Görüşmesinin Sonuçları
‘Suriye halkı kendi başına ve demokratik yolla geleceğini seçmeli’ denildi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
19-06-2012 09:56 - 1127 Okunma

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin G-20 zirvesinin yapıldığı Los-Cabos kentinde ABD Başkanı Barack Obama ile görüşme yaptı. Putin ve Obama Suriye’de kan dökülmesine bir an önce son vermeye çağırdılar. Görüşmelerin ardından kabul edilen ortak bildiride,

‘Suriye halkı kendi başına ve demokratik yolla geleceğini seçmeli’ diye belirtildi. Rusya ve ABD, İran nükleer programına ilişkin sorunun aşamalı çözümünden yana ve Tahran’dan BM Güvenlik Konseyi kararlarına uymasını ve Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu ile işbirliği yapmasını istiyor.

Obama, Jackson-Venik düzeltmesinin iptalinin ABD yönetiminin önceliklerinden biri olduğunu söyledi. Ayrıca ABD lideri, iki ülke arasında ticaret hacminin daha yüksek seviyeye çıkarılabileceğini belirtti.

Bildiride, ortak gündemdeki kilit hedeflerden birinin, ticari ve yatırım ilişkilerinin genişletilmesi olduğu, bunun karşılıklı ekonomik artış ve gelişime yardımcı edeceği belirtildi.

Rusya Devlet Başkanı Putin:  "Değişim ancak anayasayla olur"

Rusya Federasyonu Cumhurbaşkanı Vladimir Putin, Suriye’de rejim değişimini ancak anayasa yolu ile mümkün görüyor ve bu değişimin sonucu (olur ise), Suriye’deki istikrar olmak zorunda olduğunu belirtiyor.

G20 Los Cabos’taki Zirvesi sonuçları üzerinde düzenlenen basın toplantısında Putin, “Başka milletlerin yerine, hükümete kimi getirecekleri kimi ise uzaklaştırmalı yönünde hiç kimsenin karar verme hakkı yoktur” diye konuştu. Rusya devlet başkanı, bunun Rusya’nın ilke konumunun olduğunu vurguladı.

Bunun yanında Cumhurbaşkanı, " Suriye sorunu tartışması sırasında ortakların belirli bir noktaya kadar bu yaklaşım ile mutabık kaldıklarını” belirtti. Putin, Suriye’deki silahlı çatışmanın katılımcılarının görüşmelere başlamak ve sonraki barışçıl çözümlenmesi üzerinde anlaşmak zorunda olduklarını bildirdi.

Putin, bunun dışında tarafların, “bugün bu çatışmanın içinde olan tüm insanların çıkarları ve güvenliği sağlanması konusunda” anlaşmalı zorunda olduklarını ekledi.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
19-06-2012 09:56 - 1127 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
10-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım