Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Müslümanların en büyük vazifesi vahdeti korumaktır
Vahdeti bozan her unsura karşı koyun
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
20-01-2014 11:32 - 902 Okunma

Müslümanların asıl görevi vahdeti korumak ve ihtilaflardan uzak durmak olduğunu ifade eden İran  İslam Cumhuriyeti dini lideri Ayetullah Seyyid Ali Hamanei , Müslümanların vahdete karşı olan herhangi bir unsura karşı koymaları gerektiğini ifade etti.



Mehr haber ajansının bildirdiğine göre,  Ayetullah Seyyid Ali Hamanei, İslam Peygamberi Hz Muhammed (sav) ile sevgili torunlarından Hz İmam Cafer Sadık’ın (as)  veladet yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen 27. Uluslararası İslami Vahdet Konferansı’na katılan yabancı misafirler, müslüman ülkelerin büyükelçileri, bazı ülke yetkilileri ve çeşitli halk kesimlerini kabulünde yaptığı konuşmasında Peyğember(s)’in özellliklerine ve haz. Resul biseti döneminde halkın yaşadığı vaziyete işaret etti ve İslam’ın fitne ortamında ortaya çıktığını dile getirdi.

Yaşanan bu dönemde çeşitli tekfiri gruplarının yayılmasına işaret eden İslam İnkılabı Rehberi, bu vaziyetin meydana gelmesinin asıl sebebi düşmanın İslami uyanışa karşı olması olduğunu  söyledi.

Ayetullah Hamanei, bazı müslüman ülkelerdeki saptırılmış gruplarının asıl amacı Filistin meselesini unutturmak olduğunu ifade ederek, amacına ulaşmak isteyen düşmanın İslam adını araç olarak kullanarak ihtilaf ve iç savaş çıkartmanın yanısıra saptırılmış radikalizm düşüncenin yerleşmesine yönelik faaliyetlerine dikkat çekti.

Başarılı olmamasına rağmen emperyalist dünyası 65 yıl boyunca Filistin’i unutturmak için çaba gösterdiğini dile getiren İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamanei, 33 günlük, 22 günlük ve 8 günlük savaşların İslam ümmetinin yaşadığının göstergesi olduğunu, ABD yatırımlarına rağmen İslam ümmeti sahte Siyonist rejime tokat atabildiğini söyledi.

Başta Şii ve Sünni olmak üzere bütün müslümanların en asıl görevi ihtilaflardan uzak durmak ve vahdeti korumak olduğunu açıklayan ve bu yönde müslüman bilge insanlarının önemli etkisini anlatan Ayetullah Hamanei, vahdete karşı olan herhangi bir unsura karşı koymak gerektiğini ifade etti, büyük bir görev olan bu konunun hem Şii ve hem Sünni tarafından kabul görülmesi gerektiğinin altını çizdi.

İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamanei, bölgede silahların yayılmasının asıl kaynağı emperyalist ülkeler ve istihbarat servisleri olduğunu ifade ederek bazı bölge ülkelerini bu yönde eleştirdi.

Son olarak İslam dünyasının geleceğini aydın ve ümit verici olarak niteleyen Ayetullah Hamanei, siyasi, ilmi ve dini bilge insanların müslüman ülkelerin yücelmesinde ciddi etkileri olabileceğini konuşmasına ekledi.

Vahdeti sağlama görevi dini, siyasi ve ilmi bilge insanlarının boynunda olduğunu ifade eden İslam İnkılabı Rehberi, bugünün en önemli meselesi vahdet olduğunun altını çizdi.

 
Ayetullah Hamanei, siyasi bilge insanlarının onuru ve şerefi yabancılara bağlı kalmakta değil halka bağlı kalmakta yattığını kaydetti.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
20-01-2014 11:32 - 902 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
18-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım