Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Mısır'daki tekfir vahşetini kınamak yeterli değil
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
26-06-2013 10:25 - 1142 Okunma

Mısır'da tekfirci grupların Şii din adamını ve evdeki 3 kişiyi vahşice katletmelerine İslam dünyasından tepkiler artıyor.

İran İslam Cumhuriyeti Kum İlim Havzasının tanınmış taklid mercilerinden Ayetullah Safi Gulpeygani vahşeti kınayarak El- Ezher'e bir mektup gönderdi.

Mektupta tüm İslam ulemasına çağrıda bulunarak birlikte harekete geçip  acil girişimlerde bulununun yarın artık geç olabilir denildi.

Bildirinin tam metni:

Rahman ve rahim olan Allah’ın adıyla
وَ مَا نَقَمُوا مِنْهُمْ إِلَّا أَن يُؤْمِنُوا بِاللهِ الْعَزِيزِ الْحَمِيدِ
“Onlardan, sırf aziz ve Hamid olan Allah'a iman ettikleri için intikam aldılar.”

Saygıdeğer El Ezher-i Şerif Uleması
Es- Selamu aleykum ve rahmetullah ve berakatuh

Büyük bir teessüf ve üzüntüyle Doktor Şeyh Muhammed Hasan Şehhate Beyin sapkın ve cahil gruplar tarafından mümkün olabilecek en feci ve vahşi bir şekilde şehit edildiği ve pak kanının yerlere döküldüğü ve maalesef tahir bedenine karşı cesarette bulunulduğu ve –insani ve İslami değerlere ters olan- hanif dinin rahmet çehresini en kaba ve haşin bir şekilde gösterdikleri haberini aldık.

Belki de bu cahil ve kana susamış grubun İslam ve insanlığa ters tutumu beklenilebilir bir şeydir. Çünkü bu grup yalnızca Mısır’da bu alçakça işlere teşebbüs etmemiş, bilakis öteki İslam ülkelerinde de Müslümanların huzur ve güvenliğini ortadan kaldırmış ve onların günlerini siyaha çevirerek yok etmiştir. Ancak şaşılacak şey olayın İslam’ın yüce marifetlerini ve İslam’ın yüce Peygamberi salallahu aleyhi ve alih’in övülen ahlakını dünya toplumlarına sunmakla asırlardır övünç duyan “El Ezher” gibi büyük bir üniversitenin olduğu bir ülkede yaşanmasıdır. Bugün bu cinayetlerin bu ülkede gerçekleşmesine şahit olmaktayız!

Ezher-i Şerif asıl vazifesine daha çok önem vermelidir. Elbette Beşeriyet karşıtı bu cinayetleri kınadığınız için size teşekkür ediyoruz, ancak bu yeterli değildir. El Ezher’in büyük ulemaları, Aziz İslam’ın karşısında sorumludur. Bugün sizin sorumluluğunuz geçmişten daha çoktur.

Acaba her gün Vahhabi ulemalarının İslam karşıtı nasıl fetvalar verdiklerini ve Müslümanların kanlarının Müslümanlar tarafından dökülmesi için nasıl tahriklerde bulunduklarını görmüyor musunuz?!

İslam düşmanlarının kendi ülkelerinde tam bir asayiş, sükunet ve emniyet içinde yaşamaları, ancak Müslümanların İslam ülkelerinde birbirlerinin canlarına düşürülmelerinin, İslam düşmanlarının bir komplosu olduğuna ihtimal vermiyor musunuz?

Acaba sizler, olabilecek en feci şekilde öldürülen günahsız çocukların, sığınaksız kadınların, mazlum erkeklerin dünya kamuoyuyla paylaşılan görüntülerini görmüyor musunuz?

Geliniz ve Allah için haraket ediniz. Manevi ve dini gücünüzden yararlanarak acil girişimlerde bulununuz, yarın artık geç olabilir.

Tüm İslam uleması, bir kez daha geliniz, Müslümanları vahdet ve birliğe davet ederek şu ayeti şerifeyi: «وَ لَا تَنَازَعُوا فَتَفْشَلُوا وَ تَذْهَبَ رِيحُكُمْ...» : “Birbirinizle çekişmeyin. Sonra gevşersiniz ve gücünüz, elden gider.” kendimize şiar edinelim.

Geliniz, dünyaya aziz İslam dininin rahmet ve şefkat dini olduğunu gösterelim. İslam dini, beşeriyet için izzet ve onur istemektedir.

Geliniz, dünyaya ilan edelim ki bizim anayasamız Kur’an-ı Kerim’dir ve bizler bu semavi kitaba inanıyoruz ve onun saadet bağışlayan büyük mesajlarını dünya kamuoyuna ilan etmeyi istiyoruz. Sizler, bugün İslam ülkeleri yöneticilerinden ihtilaf ve nifaktan el çekmelerini isteyiniz. Hepimiz ve hepimiz Kur’an-ı Kerim karşısında tam bir teslimiyet içinde ona boyun eğelim.

Bendeniz ah ve nalelerle dolu bir kalple Müslümanların bugünkü sefil ve kötü durumunu Kadiri Müteal’a şikayet ediyor ve Allah Teala’dan İslam’ın köklü izzetini onlara geri döndürmesini ve İslam düşmanlarını zelil ve aşağılık kılmasını diliyorum.

16 Şabanu’l Muazzam 1434 – 25 Haziran 2013
Lütfullah Safi 

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
26-06-2013 10:25 - 1142 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
19-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım