Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Mısır'da tutuklama kararı
Kriz derinleşiyor
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
10-07-2013 17:44 - 812 Okunma

Kahire'deki kanlı olayların ardından Müslüman Kardeşlerin gözaltına alınan üst düzey yöneticileri hakkında tutuklama kararı çıkarıldı.

Parti lideri Muhammed Badi ile birlikte dokuz parti yöneticisinin, Cumhuriyet Muhafızları karargâhının önünde meydana gelen kanlı olaylar nedeniyle tutuklandıkları bildirildi.

Pazartesi sabahı Kahire'de karargahın önünde protesto gösterisi düzenleyen Mursi yanlılarına askerler ateş açmış ve 51 kişi hayatını kaybetmişti.

Geçiş hükümeti

Kahire'de bir yandan da geçiş hükümetini kurma çalışmaları devam ediyor. Mursi'nin yerine atanan geçici Devlet Başkanı Adli Mansur'un başbakan olarak görevlendirdiği Hazım El Beblavi, geçiş dönemi hükümetinde yer almaları için Müslüman Kardeşlere de teklif götürdü.

Ancak geçiş hükümetinde yer almayı reddeden Müslüman Kardeşler, ilk cumhurbaşkanlığı seçiminde seçilen Muhammed Mursi'nin görevine iade edilmesini talep ediyor.

Müslüman Kardeşlerle ittifak yapan Özgürlük ve Adalet Partisi'nden Said Emara, “Askeri darbeyle göreve getirilen bir hükümetle işbirliği yapmayacağız” şeklinde konuştu.

Mansur'un açıkladığı yol haritasına göre, altı ay içinde genel seçimlerin yapılması ve hazırlanacak yeni anayasanın halk oylamasına sunulması planlanıyor.

Mısır'a malî yardım

Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri ise Mısır'daki ordu destekli geçiş yönetimine mali yardımda bulunacağını açıkladı.

Suudi Arabistan Maliye Bakanı İbrahim Bin Abdulaziz El Assaf, Mısır için 5 milyar dolarlık bir yardım paketi hazırladıklarını açıklarken, Birleşik Arap Emirlikleri'nin de Mansur'a üç milyar dolarlık doğrudan yardım sözü verdiği kaydedildi.

Kuveyt, Mısır’a 4 milyar dolarlık yardım yapacağını açıkladı.

Kuveyt Devlet Bakanı Şeyh Abdullah al Sabah, 1 milyar doların bağışlar, 2 milyarın da Mısır Merkez Bankası’ndaki depozito olduğu belirtti. Kalan 1 milyar dolar, Kuveyt’ten Mısır’a petrol ürünleri şeklinde sağlanacak.

Suudi Arabistan ve BAE de Mısır’a yardım yapacaklarını açıklamıştı. Kuveyt’in yardımıyla birlikte Mısır’a sağlanan dış yardımın toplamı 12 milyar doları buldu.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
10-07-2013 17:44 - 812 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
18-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım