Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Mısır'da genel seçimler 27 Nisan'da
Selefiler Mursi'ye karşı sertleşiyor
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
23-02-2013 10:22 - 750 Okunma

 Mısır Devlet Başkanı Muhammed Mursi, yaptığı yazılı açıklamada, 4 aşamada gerçekleştirilecek parlamento seçimleri için halkı seçim sandıklarına davet etti.

Mısır Devlet Başkanı Muhammed Mursi'nin açıklamasında, 4 aşamada gerçekleşecek parlamento seçimlerinin ilk aşamasında yurtdışındaki Mısırlıların, diğer 3 aşamada ise ülke içindeki vatandaşların oy kullanacağı belirtildi.

Öte yandan, Şura Meclisi Başkanı Ahmed Fehmi'nin, Meclis'in seçim kanununda yapılan düzenlemeleri onaylamasının ardından kanunu Mursi'ye sunduğu bildirildi.

Seçim Kanunu'nda yapılan düzenlemeler, nüfus yoğunluğuna göre seçim dairelerinin bölünmesi ve Meclis'teki sandalye sayısının 498'den 546'ya yükselmesini öngörüyor.

Öte yandan  El- Muhit’in haberine göre Nur Partisi Sözcüsü Nadir Bekkar, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin izlediği politikaların ülkedeki şartları daha da bunalımlı hale getirdiğini söyledi.

Seçimlerin 27 Nisan’da yapılmasıyla ilgili görüşlerini açıklayan Bekkar, “Nur Partisi, seçimlerin ertelenmesini onaylıyor değiliz; ancak cumhurbaşkanının ülkedeki diğer partilerle uzlaşarak yani ülkedeki şartları göz önünde bulundurduğunu göstererek seçim tarihi belirlemesini tercih ediyor. Ama şu anda açıklanan seçim tarihi ülkedeki şartları daha da zora sokuyor” dedi.

Nur Partisi’nin, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin 27 Nisan olarak açıkladığı seçim tarihini değerlendirmek üzere toplantı yapacağını belirten Nadir Bekkar, partisinin büyük bir ihtimalle seçimlerde herhangi bir grupla ittifak yapmayacağını söyledi.

Ulusal diyalog görüşmelerinin kesilmesinden de iktidar partisini sorumlu tutan Bekkar, “Yönetimin ve Özgürlük ve Adalet partisinin yanlış politikaları ulusal diyalog görüşmelerinin durmasına sebep oldu” dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Muhammed Mursi’yi destekleyen Nur Partisi, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin Nur Partisi üyesi olan Çevreden Sorumlu Danışmanı Halid Alimeddin’i azletmesinden sonra cumhurbaşkanına ve hükümete yönelik eleştirilerini sertleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı yetkilileri, Alimeddin’in konumunu kötüye kullandığı için görevinden alındığını iddia ederken, Halid Alimiddin ise iddiaları yalanlayarak Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin kendisinden özür dilemesi gerektiğini açıklamıştı.

Ekonomik kriz ve protesto gösterileri

Mısır'da gündemi haftalardır iktidardaki Müslüman Kardeşler ve Devlet Başkanı Mursi aleyhine düzenlenen protesto gösterileri belirliyor.

Göstericilerle polis arasında çıkan çatışmalarda şimdiye kadar pek çok kişi can verdi.

Mursi yönetimi, ekonomik krizi aşmayı da henüz başaramadı.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
23-02-2013 10:22 - 750 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
18-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım