Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
MI6 başkanı: 'Suudi istihbaratı IŞİD’i, Şiiler’i yok etmesi için kurdu'
İngiltere’nin İstihbarat Servisine bağlı(Secret İntelligence Service) Askeri istihbarat bölüm 6’nın(MI6) eski müdürü, Suudi rejiminin istihbarat müdürünün IŞİD’i, Şiiler’i öldürmesi için oluşturduğunu söyledi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
18-12-2015 08:35 - 743 Okunma
İngiltere’nin İstihbarat Servisine bağlı(Secret İntelligence Service) Askeri istihbarat bölüm 6’nın(MI6) eski müdürü, Suudi rejiminin istihbarat müdürünün IŞİD’i, Şiiler’i öldürmesi için oluşturduğunu söyledi.
 
İndependent ajansı tarafından yayımlanan habere göre; MI6’nın eski müdürü Richard Dearlove IŞİD hakkında şöyle açıklama yaptı: Suudi rejiminin istihbarat teşkilatının eski müdürü Bander Bin Sultan, Naziler’in Yahudiler’e karşı yaptıkları şeyler Şiiler ve Aleviler’in başına da gelecektir.
 
Suudi rejimi Şiiler’in katledilmesi ve Şiiler’in hayatının Yahudiler’in Alman Nazilerinin gölgesi altındaki hayatına benzemesi operasyonunun gerçekleşmesi  için ilk olarak IŞİD’e, Irak’ın kuzeyine yerleşmesi ve o bölgenin kontrolünü ele alması için yardım etti.
 
Dearlove açıklamasının devamında; Bander Bin Sultan’ın 11 Eylül operasyonunun gerçekleşmesinden önce kendisine Şiiler’in kontrolünü ele alacağımız gün uzak değil dediğini belirterek Bender Bin Sultan’ın bu cümleden kastının Şiiler’in öldürülmesi olduğunu vurguladı.
 
Suudiler’in vadettiği ölümcül gün gelmiştir. Şiiler’in katli sadece 2003’ten beri intihar saldırılarıyla bir milyonu aşkın Şii’nin öldürülmesi ile sınırlı değildir.
 
Suudi rejimi özellikle Irak’ın kuzeyini ele geçirmek istediğinden dolayı, IŞİD’e bunu yapması için destek verdiğinde aslında bir taraftan da  IŞİD’i Şii kadınları,çocukları ve yezidiler’i öldürmesi için desteklemişti. Üniversite öğrencilerinin katledilmesi ve toplu mezarlarda defnedilmesi bunun bir göstergesidir.
 
Şiiler’in Musul’daki mezarları ve  camilerinde patlama gerçekleşti ve IŞİD 4000 eve savaş ganimeti olarak el koydu ve böylece Şiiler’in Irak’taki; Aleviler’in, Hristiyanların ve diğer azınlıkların Suriye’deki durumu Yahudiler’in 1940 yıllarında Alman Nazilerinin kontrolündeki bölgelerde yaşadıkları durumlarından daha tehlikeli bir hale geldi.
 
Richard Dearlove; Suudi Arabistan ve Katar’ın IŞİD’e mali desteklerinin, Irak’ta yaşanan olayların en temel ve en önemli nedenlerinden olduğunu vurguladı.
 
İndipendent ajansı, medyanın MI6’in eski müdürü Richard Dearlove’ın şok edici açıklamalarına karşı tavrına yönelik  şöyle yorum yaptı: Medya, Richard Dearlove’ın Bandar Bin Sultan’ın operasyonu ile ilgili önemli açıklamalarına yoğunlaşmadı ve IŞİD’in batıya bir tehdit olduğuna önem gösterdi oysaki IŞİD’in batıya karşı bir tehdit olduğu konusunun büyütüldüğü ve aslında El-Kaide’nin batı için bir tehdit olduğu  bellidir.
 
IŞİD, Suudi rejiminin Şiiler’e yönelik kurduğu planlara yoğunlaşmış durumda ve aslında El-Kaide örgütü Batının gelirlerine karşı faaliyet göstermektedir.
 
Dearlove, Suudi rejiminin terörizm ile savaş iddiasını şöyle yalanladı: Suudi rejimi ülkesi içindeki cihatçıları öldürüyor ama ülkesi dışındaki teröristleri Vahabiyet düşüncesinin Şiiler’in öldürülmesi gerektiği gerekçesi ile destekliyorlar.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
18-12-2015 08:35 - 743 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
17-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım