Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
MHP Genel Başkan Yardımcısından Tepki
Başbakan mısın mezhep imamı mı?
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
15-03-2014 16:15 - 1148 Okunma
Başbakan Erdoğan'ın Şii alehtarı sözlerine siyaset dünyasından da tepkiler sürüyor.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya'da bir açıklama yaparak şunları söyledi:
Birilerinin Tayyip Erdoğan’a AKP’nin değil de ülkenin başbakanı olduğunu hatırlatmadıkları sürece nelerin olabileceğini görmeye devam ediyoruz. Sonunda bu da oldu: 12 Mart günü katıldığı bir televizyon programında “Bunların bir defa 3 tane önemli hasleti var: Takiyye var, yalan var, iftira var; üçünün neticesi fitne var, fesat var. Bunlar Şia’yı geçmiş vaziyette. Şia bunların eline su dökemez” dedi… diyebildi…
Bu sözler karşısında incindik, üzüldük, kırıldık, kızdık… ama şaşırmadık. Şaşırmadık çünkü bu Türkiye’nin bölücü başbakanının kendi halkına karşı işlediği ilk nefret suçu değildir.
 
Tayyip Erdoğan ‘Türk Milleti’ni 36 etnik parçaya bölme gayretinin yanı sıra; vatandaşlarının bir bölümünü, pek çok kez, diğerlerinden üstün tutmuş ve kalanları aşağılamıştır. Miting meydanlarında “önemli olan soydur, soy” diye haykıran, “yezidî bile olsa insana değer veririz” diye sirkatin söyleyen ve “Reyhanlı’da 53 Sünni vatandaşımız şehit edildi” diyebilen Başbakan’ın ta kendisidir.
 
Devlet işlerini yönetmesini beklediğimiz; ne yazık ki- halkını bölen ve bir kısmını aşağılayan bu adamdır.
“Gezi’ye katılanların %78’i Alevi” diyen de, Iğdır’daki Caferileri tehdit görerek, onları devlet güvenliği konusunda “şüpheli” konumuna yerleştirmek isteyen bir rapor hazırlatıp, Iğdır Valiliği’nin onayıyla, Emniyet Genel Müdürlüğüne gönderen de bu kafadır.
 
Suçüstü yakalanmış mücrimlere has telaşla “Hırsız var!” çığlığını bastırmak isteyen Başbakan, gündem değiştirmeyi ancak “zücaciye dükkanına girmiş fil” maharetiyle denemektedir. O derece gözü kararmıştır ki, kendi halkının bir kısmının inancına dil uzatarak, “Bunların bir defa 3 tane önemli hasleti var: Takiyye var, yalan var, iftira var; üçünün neticesi fitne var, fesat var. Bunlar Şia’yı geçmiş vaziyette. Şia bunların eline su dökemez” diyebilmiştir.
Eskilerin “zırva tevil götürmez” sözündeki hikmet göz ardı edilmeksizin Başbakan’a sorulacak ve söylenebilecek olanlar vardır:
 
Zamanında, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Yol için cami yıkmayı göze alıyorsun, BOP yoklamasına yok yazılmamak için kilise açıyorsun” sözleri üzerine, Başbakan da; bu ülkede Hıristiyan, Musevi ve ateist yurttaşların da vergi verdiğini, onların hukukunu korumanın da adalet anlayışı gereği olduğunu söylemişti. Şimdi soruyorum: Hıristiyan, Musevi ve ateistin de başbakanı olan Tayyip Erdoğan sadece bu ülkedeki Şii/Caferilerin mi başbakanı değildir? Yoksa onun için ‘Adalet’ kendi çıkarlarının sınırında biten bir şey midir?
 
Başbakan’ın da, her sözünden hikmet umanların da bilmesi gerekir ki;
 
‘Takiyye’ İslam’ın temel yorumlarından biri olan Şiilik/Caferilik için inanç esaslarından biridir fakat Tayyip Erdoğan’ın kastettiği şey değildir.
Bu haliyle, Başbakan’ın bu sözleri söylemiş olması ‘İftira’dır.
 
İslami terminolojide, ‘Fitne’ ve ‘Fesat’ tam da Başbakan’ın bu sözleriyle sebep olduğu şeydir.
‘Yalan’ ve ‘İkiyüzlülük’ ise bu sözleri söyleyen insanın –bu sözleri söylemesinden sadece 40 gün önce- İran’a gittiğinde “kendimi evimde hissediyorum” demesidir.
 
‘İftira’, ‘Yalan’ ve ‘İkiyüzlülük’le ilgili olarak; artık bütün ülke bilmektedir ki, bunlar söz konusu olduğunda asıl Başbakan’ın eline su dökecek kimse yoktur.
Bir toplumu yönetecek kişi en öncelikli görevinin toplumsal barışı korumak olduğunun bilincinde olmalıdır. Bilmelidir ki, yönetimin siyasi meşruiyeti sandıkta olduğu gibi, ahlakî meşruiyeti de buradadır.
 
Tayyip Erdoğan ırkçı ve mezhepçi güdülerini dizginleyemiyor olabilir. Ne var ki; ne olmak istediğine artık bir karar vermelidir: Başbakan mı yoksa mezhep imamı mı? Artık hangi mezhep onu imamlığa kabul ederse….
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
15-03-2014 16:15 - 1148 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
18-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım