Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Meftune Atam’ın DMKG Konuşması
Zehra ana Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Meftune Atam’ın Dünya Müslüman Kadınlar Günü Konuşması
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
14-03-2018 09:02 - 2335 Okunma

Bismillahirrahmanirrahim
 
Öncelikle hepinizi Yüce Allah'ın selamıyla selamlıyorum. Hanımefendilerin hanımefendisi, cennetli hanımların hanımefendisi, peygamberimizin ciğerparesi, Hasaneyn'in validesi, şâh-ı MerdanHaydar-ı Kerrar'ın zevcesi şâh-ı  Zenan  Hz Fatımetûz- Zehra (sa.)'nın kutlu doğumu ve dünya Müslüman  Kadınlar Günü münasebetiyle hepinizetebrik arz ediyorum.
 
Zehra Ana Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yönetim kurulu adına   Küçükçekmece Belediyesi işbirliği ile bu sene 10.sunu tertiplediğimiz programımıza katılımlarından dolayı , başta yolumuza ışık tutan,bizleri bu yolda cesaretlendiren , toplumumuzun banisi ,Türkiye Caferileri'nin Değerli  Lideri Sn. Selahattin Özgündüz'e, Küçükçekmece Kaymakamı Sn. Harun Kaya ve Belediye Başkanımız Sn. Temel Karadeniz'e,  İran İslam Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Sayın Bakhtiyar Assadzadeh, eşi hanımefendi ve çalışma arkadaşlarına, camiamızın güzide kurumları, ATADER, ZEYNEBİYE, CABİR, CAFERİDER, İFA SPOR ve geleceğimizin teminatı olan  Zeynebiye Hareketi Gençlik Merkezi Platformu mensuplarına, diğer camii dernekleri alimleri ve cemaatlerine, sivil toplum örgütleri ve değerli basın mensuplarına, Cem Tv ve Kudüs Tv ekranlarından bizleri takip eden  değerli Ehlibeyt dostlarına ve her zaman olduğu gibi Hz. Zehra'nın meclisinde yerini boş bırakmayan siz değerli Zehra aşıklarına teşekkür eder saygılarımı sunarım.
 
Hepiniz hoş geldiniz.
 
Ayrıca Nijerya'dan aramıza katılarak programımıza şeref veren, Peygamber evladının matem merasiminde, vahhabizmin kanlı eli Nijerya devletinin maskesi altında yüzlerce arkadaşıyla birlikte  6 evladı da şehit olan ve kendisi de ağır yaralı olarak eşiyle birlikte suçsuz yere zulüm zindanlarında işkence altında tutulan kıymetli İslam Alimi Şeyh İbrahim Zakzaki'nin kızları,  Sn.Nusaibah Zakzaki ,Sn. Zakiyyah Abubakar ve Sn. Badiyyah Abubakar hanımefendilere davetimize icabet ettikleri için teşekkür ediyor, hepimiz adına hoş geldiniz  diyorum .Ayrıca kendilerinin programa katılması için çok büyük çaba sarf eden ve önemli katkıda bulunan,Kudüs TV genel yayın yönetmeni Sn. Nureddin Şirin'e de teşekkürlerimi sunuyor,acil şifalar diliyorum.Sn. Zakzaki ailesiyle birlikte zulüm zindanlarında mahpus olan tüm mazlumların bir an önce özgürlüklerine kavuşmalarını temenni ediyorum.
 
Yine Bosna Hersek'ten aramıza katılan Anne ve Çocuk Derneği yönetim kurulu başkanı Sn. Amine el- Zehra Nouri ve üyeleri  Sn. Enisa Mulaç ve AnisaAlibasiç hanımefendilere hoş geldiniz diyerek saygılarımı sunuyorum.
 
Aramızda kıymetli sanatçı dostlarımız var, sayın Volkan Yılmazer  ehlibeyt deyişleriyle ve sayın Mustafa Demirci ilahileriyle programımıza renk katacaklar,kendilerine de hoş geldiniz diyorum
Değerli Zehra Dostları;
 
Aramızda  kıymetli konuşmacılarımız var, her zaman oduğu gibi Hz. Fatıma'yı vasfetmeyle ilgili sohbetleri kendilerine  bırakarak ,dernek faaliyetlerimiz hakkında kısaca bilgi vermek istiyorum.
 
Zeynebiye Hareketinin başladığı ilk günden bu yana kadınlarımız en az erkeklerimiz kadar gayretli bir şekilde İslami sorumluluklarını üstlenerek, toplumsal alanda aktif  oarak varlık göstermişlerdir. Halkın gönül bağlılığı üzerine  oturtarak yaptığımız bu çalışmalarımızı 2006 yılında sosyal yardımlaşma ve kadın dayanışmasını amaçlayan Zehra Ana Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği  adı altında bir platforma dönüştürdük.
 
Yüce Allah'ın inayeti, Ehlibeyt (a.s)' ınteveccühü,Hz Zehra'nın isminin bereketi ve sizlerin maddi manevi anlamlı  desteği ile 12 yılı geride bırakmış bulunmaktayız. Bu 12 yıllık süreçte sizin desteğinizle biz neleri başardık diye soracak olursanız:
 
Bildiğiniz üzere, bizler sadece vesileyiz ,sizinyaptığınız katkı ölçüsünde ihtiyaç sahiplerinin hayatlarına dokunabiliyoruz. Kısıtlı imkânlarla yaptığınız anlamlı yardımlarınızın değerinin farkındayız, en uygun şekilde en uygun yerlere harcanması ve ulaştırılması noktasında azami dikkat gösteriyoruz.Yoksulluğun ve yoksunluğun olduğu her alana sizin verdiğiniz güven ve cesaretle el atabiliyoruz. Eğer toplumda bir gediği kapatabilmişsek; bir yetimi sevindirmişsek, bir açı doyurup bir yoksulu giydirip duasını almışsak inanın bütün bunlarda en büyük pay sizlerindir.
 
Bazen maddi anlamda çok müsait olmasanız da bizi eli boş geri çevirmediniz. Bazen de biz sizin kapınızı çalmadan siz bize geldiniz, sorgusuz sualsiz bağışta bulundunuz ya! Bu davranışınızla bizleri cesaretlendirip doğru yolda olduğumuzu hephatırlattınız. Allah veren elinizi size ve bize çok görmesin, cömert gönüllerinizle sizi daima var etsin,birinize bin katsın. Sizin kurumunuz olan, sizlerin desteğiyle ayakta duran derneğimizi sahiplenmeye devam ettiğiniz sürece toplumdaki her türlü yoksulluk ve cehaletle mücadele edebileceğiz inşallah.
 
Değerli dostlar;
Gönül isterdi ki size uzun uzun yıl içinde yaptığımız program ve faaliyetlerden bahsedeyim, ancak sürem kısıtlı olduğu için değerli vaktinizi almadan birkaç ana başlığa değineceğim.
 
Öncelikle geçtiğimiz yıl size müjdesini verdiğim kurulma aşamasında olan temsilciliğimiz Tahtakale bölgesinde faaliyete geçerek bir senedir hizmet vermekte. Bildiğiniz üzere Iğdır temsilciliğimiz de  4senedir hizmet vermektedir. Zehra Ana  ailesininIğdır ve Tahtakale temsilciliklerinde büyük özveriyle çalışıp Zehra Ana'yı en güzel şekilde temsil eden yol arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, başarılar diliyorum ve o bölgelerdeki temsilciliklerimize destek veren tüm Ehlibeyt dostlarına şükranlarımı sunuyorum.
Sadaka konusunda da göstermiş olduğunuz duyarlılık sayesinde bölgemizde gerçekleştirdiğimizgıda ve kurban eti dağıtımının yanı sıra,her yıl Ramazan ayında başlattığımız ‘Bir çocuk da sen giydir' kampanyamıza destek vererek,yüzlerce çocuğun bayramda yüzünü güldürdünüz. Rabbim de  her daim sizin yüzünüzü güldürsün.
 
Ayrıca yüce gönüllülüğünüze sığınarak Somali, Afganistan, Pakistan, Irak, Yemen, Filistin mazlumları için başlattığımız uluslararası yardım kampanyalarımızda da desteğinizi esirgemediniz.
Geçtiğimiz yıl Dünya Ali Asgar Günü'nde deklare ettiğimiz ‘Evrensel Şehit Yetimleri Komisyonu'na yapacağınız katkı ve destek önemlidir.Her hayır işte olduğu gibi,yine bizi yalnız bırakmayacağınıza inancımız tam olmakla beraber,şu ana kadar yapmış olduğunuz yardımlar hak ettiği yerlere ulaşmıştır.Uluslararası düzeyde gerçekleştirdiğimiz 2. programımız ,Muharrem ayının ilk Cuma günü,Hz Hüseyin'in en küçük şehidi 6 aylık yavrusu Ali Asgar'ı andığımız ‘Dünya Ali Asgar Günü' programıdır.Bu yıl ilk defa Dünya Ali AsgarPlatformu tarafından Türkiye ve Avrupa resmi temsilcisi ilan edildiğimiz bu gün için bağışladığınız nezirlerle ülkemiz ve Avrupa'nın birçok yerine gönderdiğimiz özel Ali Asgar Günü kıyafetleri ve program içeriği ile,bu bölgelerde de eşzamanlı olarakAli Asgar Günü programlarının tertiplenmesine vesile oldunuz.Kurmuş olduğumuz Ali Asgaratölyesinde kıyafetlerin dikimi,kumaşların ve makinaların temini ve programın hazırlanması noktasında,bağışta bulunan ve emek veren herkesin hacetini Yüce Rabbim Hz Ali Asgar'ın eliyle versin.
 
Tüm bu faaliyetlerin yanı sıra her yıl vurguladığım eğitim alanındaki hizmetlerimiz de hali hazırda devam etmekte.  İlköğretim takviye kurslarımız,anaokulumuz,Azerbaycan okulumuz ve dil eğitimi ile Kur'an ve tecvit başta olmak üzere İslami  ilimler derslerimizle de İlimler Akademisi bünyesinde sizlere hizmet vermekteyiz.Ayrıca faaliyetlerimizi, tanıtım filmimiz  ve kliplerimizde de sizlere sunduk
 
Değerli Dostlar,
 
Burada sayabildiğim ve vakit sıkıntısı nedeniyle sayamadığım daha birçok hayır işine katkılarınızdan dolayı sizlere tekrar teşekkür ediyorum, bizleri ihtiyaç sahipleri karşısında hiçbir zaman mahcupetmediniz, Allah da sizlerin Hz. Peygamber ve Ehlibeyti'nin yanında yüzünüzü ak etsin.
Ayrıca  gece gündüz demeden gönüllü çalışan değerli yönetim kurulu üyelerimiz ve fedakârailelerine ve tüm Zehra Ana çalışanlarına da teşekkürü borç bilirim.
 
Sözlerime son verirken, göreve geldiği ilk günden bu yana programlarımıza değerli katkılarını hiçbir zaman esirgemeyen ve bu yıl ise bizimle bu programı ortak olarak tertipleyen, güzide ilçemizin değerli başkanı Sn. Temel Karadeniz ve değerli ekibinecamiam ve kurumum adına çok teşekkür ediyorum. Yine programımıza katkıda bulunan kıymetli kaymakamımız Sn. Harun Kaya'ya da şükranlarımı sunuyorum.
Hepinizi Allah'a emanet ediyor,saygılarımısunuyorum.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
14-03-2018 09:02 - 2335 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
27-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım