Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Lodos 9 kişinin ölümüne neden oldu
Türkiye’yi etkisi altına alan şiddetli rüzgâr ve soğukhava can aldı. Çatıları uçuran, ağaçları söken, minareleri yıkan, kötü hava 6 ilde 9 kişinin ölümüne yol açtı. İDO ise bazı seferleri iptal etti
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
02-02-2015 08:06 - 1525 Okunma
Türkiye’nin batısında dün etkili olan şiddetli rüzgâr ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 8 kişi yaşamını yitirdi. Bursa’da saateki hızı 107 kilometreyi bulan lodos, dün saat 06.00 sıralarında Timsah Arena inşaatındaki vinci devirdi. Dev vinç, Nilüfer Deresi üzerindeki köprüden o sırada geçen Fatih Demirkıran (28) yönetiminde taksiyi ezdi. Kazada, ağır yaralanan taksi şoförü Demirkıran kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Takside yolcu olarak bulunan Kübra A. ise tedavi altına alındı.
 
PARÇALAR KAFASINA ÇARPTI
 
Çanakkale’nin biga ilçesine bağlı Danişment köyünde çiftçilik yapan Abdullah Aydemir (84), fırtına nedeniyle evinin yanındaki damın çatısında oluşan hasarı onarmak istedi. Aydemir, damın içinde metal çatı malzemesini yerleştirmek istediği sırada kuvvetli rüzgâr diğer parçaların uçmasına neden oldu. Kopan parçaların başına isabet ettiği Aydemir, olay yerinde hayatını  kaybetti.
 
Balıkesir burhaniye’de Börezli mahallesinde ahırının çatısına tamir için çıkan İbrahim Şemdil (50), kuvvetli rüzgârın etkisiyle havalanan çatıdan dengesini kaybederek toprak zemine düştü. Birkaç saniye sonra da yerinden koparak ters dönen metal çatı Şemdil’in üzerine devrildi. Hastaneye kaldırılan Şemdil, kurtarılamadı.
 
ÜÇ KARDEŞ SOBADAN ZEHİRLENDİ
 
Afyonkarahisar’ın İscehisar ilçesinde sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen Yasemin (11), Yunus Emre (14) ve Yasin Kostak (16) can verdi, anneleri Fatma Kostak koma halinde hastaneye kaldırıldı. Kırklareli’nde ise Türkiye’ye yasa dışı yolla girdiği belirlenen Pakistan uyruklu bir kişi donarak öldü, 3 Kaçak ise donmak üzereyken bulundu.
 
Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde çiftçilik yapan Nefi Beyhan (42) samanlığın çatısının lodos nedeniyle uçmasını engellemek için çatıyı halatla traktöre bağlamak istedi. Bu sırada esen sert lodosta çatıyla birlikte havalanan Beyhan sert bir şekilde bahçe duvarına çarparak yere düştü ve olay yerinde hayatını kaybetti.
 
Samsun’da tarlada çalışan 60 yaşındaki Kamile Değirmenci, şiddetli lodosun etkisiyle uçan çatının üzerine düşmesi sonucu hayatını kaybetti.
 
EDİRNE'DE TARİHİ KÖPRÜLER KAPATILDI
 
Meriç ve Tunca nehirlerinin taşkın sınırına yaklaşması sebebiyle Edirne'de Karaağaç Mahallesi’ne bağlantıyı sağlayan tarihi köprüler trafiğe kapatıldı.
 
Meriç ve Tunca, bir ay aradan sonra yeniden alarm verdi. Aralık ayının son haftalarında aşırı yağışlar sonrasında taşan nehirler, Karaağaç Mahallesi’nin Edirne ile bağlantısını kesmişti. Yağışların durmasıyla birlikte nehirlerdeki su seviyesi düşüşe geçti. Normal seviyesine inen Meriç ve Tunca nehirleri Türkiye ve Bulgaristan’daki aşırı yağışlar sonrasında yeniden yükseldi.
 
Taşkın riskine karşı harekete geçen Edirne Valiliği, polis anonslarıyla Karaağaç Mahallesi halkını uyardı. Ardından da saat 00.00’dan itibaren Türkiye ile Yunanistan’ı; Edirne ile Karaağaç Mahallesi’ni birbirine bağlayan Meriç ve Tunca Köprüleri trafiğe kapatıldı. 
 
İSTANBUL'DA YOL ÇÖKTÜ
 
Şiddetli lodosun yol açtığı dalgaların yol açtığı dalgalar nedeniyle çöken E-5 Karayolu üzerindeki Büyükçekmece Köprüsü'nde ulaşım normale döndü.
 
E-5 Karayolu üzerindeki Büyükçekmece Köprüsü'nün sol şeridinde şiddetli lodosun yol açtığı dalgalar nedeniyle çöken asfaltın onarılmasının ardından köprüde ulaşım normale döndüğü bildirildi.
 
 
E-5 Karayolu üzerinde, Büyükçekmece Gölü'nün Marmara Denizi ile birleştiği noktada bulunan Büyükçekmece Köprüsü'nün sol şeridinde, 4-5 metre eninde ve yaklaşık 30-40 santimetre derinliğinde göçük oluşmuş, göçük nedeniyle, E-5 Karayolu'nun Edirne istikametinde trafik tamamen durmuştu. 
 
VAPUR VE TREN SEFERLERİ DE DURDU
 
Diğer illerde fırtına ve yağış nedeniyle meydana gelen bazı olaylar şöyle:
-  İzmir’de etkili olan lodos fırtınası, deniz ulaşımını etkiledi. Fırtına nedeniyle kentteki tüm vapur seferleri ile Üçkuyular-Bostanlı arabalı vapur seferleri, hava şartları düzelene kadar iptal edildi.
 
-  Denizli’de şiddetli esen lodosun etkisiyle Zeytinköy Mahallesi Camii’nin kubbesi yıkıldı.
-  Yalova’da etkili olan kuvvetli lodos, ildeki seralara büyük zarar verdi. Çiftlikköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Hayrullah Sarıhan, “Ortalama 2 binden fazla seramızda zarar var” dedi.
 
ADLİYENİN ÇATISI UÇTI
 
-  Kocaeli Adliyesi’nin çatısı lodosun etkisiyle Sanayi Caddesi’ne düştü.
-  Bilecik’te etkili olan kuvvetli lodos nedeniyle tabela ve çatılar uçtu, ağaçlar devrildi. Bir apartmanın  mantolaması koparak, park halinde araçların üzerine düştü. Fırtına nedeniyle devrilen ağaç, Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattındaki elektrik tellerini kopardı, YHT seferleri durdu.
 
-  Kırkareli’nin Pehlivanköy ilçesindeki sağanak nedeniyle derenin taşması sonucu oluşan sele kapılan Otomobil sürücüsü kurtarıldı. lüleburgaz ilçesinde de taşkın nedeniyle çiftlikte mahsur kalan 7 kişiyi Mehmetçik kurtardı.
 
-  İzmir Aliağa önlerinde demir tarayarak sürüklenmeye başlayan 2 kargo gemisindeki 2 personel,  Hava Kuvvetleri Komutanlığı helikopteriyle düzenlenen operasyon sonucu kurtarıldı.
 
-  Ardahan-Erzurum karayolunun Kosor mevkiinde yüksek kesimlerde eriyen kar nedeniyle kopan kaya parçaları karayoluna düştü. Yola dökülen kaya parçaları nedeniyle ulaşımda, zaman zaman aksamalar yaşandı.
 
EDİRNE SELİMİYE'DE AĞAÇLAR SÖKÜLDÜ
 
Kentte dünden bu yana etkili olan fırtınaya etkisini artıran sağanak da eklendi. Fırtına nedeniyle Fırınlarsırtı mevkisinde yapımı devam eden bir okulun çatısı ile kentteki pek çok apartmanın çatısı uçtu.
 
Selimiye Camii bahçesindeki pek çok ağaç fırtına nedeniyle kökünden sökülerek devrildi. Amatör kulüplerin oynayacağı 6 maç da fırtına ve sağanak nedeniyle hakemlerin kararı doğrultusunda oynanmadı.
 
Tunca Nehri'nin debisi yükseldi
 
Tunca Nehri'nin debisi de yağışlara bağlı olarak yükseldi.
 
Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapıldığı Sarayiçi adasını kent merkezine bağlayan Fatih ve Kanuni köprülerinin ayaklarından su geçmesi nedeniyle bu köprüler trafiğe kapatıldı.
 
Tunca nehrinin taşması sonucu Er Meydanı kapısı, Adalet Kasrı ve Balkan Şehitliğini su bastı.
 
Meteorolojik verilere göre, yağış ve fırtına hafta boyunca devam edecek.
 
İDO SEFERLERİ İPTAL
 
Bu arada İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş'nin (İDO) bazı seferleri olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi.
 
İDO'dan yapılan açıklamaya göre, olumsuz hava koşulları nedeniyle 07.30 Kartal-Yalova, 07.30 Bandırma-Yenikapı-Bostancı ile 08.00 Bursa-Armutlu-Armutlu-Yenikapı-Kadıköy deniz otobüsü seferleri yapılamayacak. 
 
Öte yandan, il genelinde sabaha kadar etkili olan şiddetli lodosun ardından sabah saatlerinde yağış başladı.
 
METEOROJİDEN YENİ UYARILAR
 
Meteoroloji, Türkiye'nin kuzeybatı kesimleri için kuvvetli yağış uyarısında bulundu.
 
Ülkenin kuzeybatı kesimlerinde derin alçak basınç merkezi nedeniyle güneyli yönlerden kuvvetli olan fırtınanın ardından bugün kuvvetli sağanak yağış etkili oluyor.
 
Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; İstanbul, Bursa, Balıkesir, Kocaeli, Yalova, Çanakkale'nin güney ve doğusu, İzmir ve Manisa çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sağanak beklendiği kaydedildi.
 
Açıklamada, 02.00-19.00 saatlerinde görülecek yağış sırasında meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarı yapıldı.
 
Ani sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar yaşanabileceğine de işaret edildi.
 
 
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
02-02-2015 08:06 - 1525 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
18-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım