Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Libya'da BM'nin önerisinde anlaşma sağlandı
Birleşmiş Milletler Libya Özel Temsilcisi Leon, "Taraflar BM'nin önerisinin yüzde 80'lik kısmında anlaşmaya vardı. Bazı meselelerin ise daha fazla müzakereye ihtiyacı var" dedi
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
20-04-2015 08:45 - 852 Okunma
Birleşmiş Milletler (BM) Libya Özel Temsilcisi Bernardino Leon, Libya'da krizin taraflarının BM'nin önerisinin büyük bölümünde anlaşma sağladığını söyledi.
 
Fas'ın Suheyrat kentinde düzenlenen diyalog görüşmelerinin 4. turu bugün sona erdi. Toplantının ardından basın toplantısı düzenleyen Leon, "Taraflar BM'nin önerisinin yüzde 80'lik kısmında anlaşmaya vardı. Bazı meselelerin ise daha fazla müzakereye ihtiyacı var. Tarafların bu müzakereler için Libya'ya dönmesi 2 hafta sonra da diyalog görüşmelerinin beşinci turu için yeniden Fas'a gelmeleri gerekiyor" dedi.
 
Leon, ayrıca gelecek hafta Libya'da silahlı grupların liderleriyle bir araya geleceğini belirterek, "Liderler ilk defa arabulucular olmadan yüz yüze görüşecek" diye konuştu.
 
Trablus'un bazı bölgelerindeki çatışmalara da dikkati çeken Leon, "Orada IŞİD'in düzenlediği terör eylemleri olduğu yönünde haberler alıyoruz ve bizler, barış düşmanlarının ilerleyen süreçte bu eylemlerinin dozunu artıracağını biliyoruz" ifadesini kullandı.
 
BM, geçen Mart ayında, krizin çözümü için, "ulusal uzlaşı hükümeti ile başkanlık konseyinin kurulması, Tobruk'taki Temsilciler Meclisi'nin tüm Libyalıları temsil eden yasama organı olarak kabul edilmesi ve devlet yüksek konseyi, anayasa hazırlık komisyonu, milli güvenlik konseyi ve belediye meclisleri kurulması gibi 3 ana başlıktan oluşan öneri sunmuştu. Önerinin Tobruk Meclisi ile ilgili olan 2. maddesi tarafların üzerinde anlaşamadığı ana konuyu oluşturuyor.
 
Trablus'taki Milli Genel Kongre ile Tobruk'taki Temsilciler Meclisi'ni temsil eden heyetler geçen Çarşamba'dan bu yana Suheyrat'ta görüşmelere devam ediyordu.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
20-04-2015 08:45 - 852 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
20-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım